Chcę kupić Galanta! - Co myślicie o tym Galancie
5eba - 17-07-2008, 08:38
A wg mnie silnik 4 cylindrowy wolne obr ma min 800-900 a z tego co na zdjeciu widze to jest max 250 - wg mnie silnik nie chodzi.
czekoladka_1981 - 17-07-2008, 08:58
5eba napisał/a: | na zdjeciu widze to jest max 250 - wg mnie silnik nie chodzi. |
To nie jest normalne/prawidłowe?
cns80 - 17-07-2008, 09:16
A według mnie ten silnik wogóle nie jest uruchomiony. Wskazówka leży sobie spokojnie (nie wiem czy powinna opaść do zera, bo w niektórych samochodach nie opada) a kontrolka się świeci, bo jest kluczyk w stacyjce przekręcony. Wygląda na zwykłą diagnostykę kontrolek przed uruchomieniem. Ale ja się na Galach nie znam
5eba - 17-07-2008, 09:18
czekoladka_1981 napisał/a: | 5eba napisał/a: | na zdjeciu widze to jest max 250 - wg mnie silnik nie chodzi. |
To nie jest normalne/prawidłowe? |
Nie,zaden silnik tak malo litrazowy nie jest w stanie chodzic na takich obrotach
Nie wiem jak stare zegary,bo ja mam hi-kontrast ale wskazowka lezy spokojnie,a silnik nie chodzi
czekoladka_1981 - 17-07-2008, 09:21
5eba napisał/a: | ale wskazowka lezy spokojnie,a silnik nie chodzi |
I to jest położenie prawidłowe! Tak jak u mnie.
F_L_A_K_O_N - 17-07-2008, 10:24
Udało mi sie jeszcze parę fotek zdobyć
[ Dodano: 17-07-2008, 11:01 ]
A moim skromnym zdaniem wskazówka od obrotów leży w "spoczynku" obczaiłem pare innych Gali i tam wskazówka przy nieodpalonym silniku znajduje sie na 250, a co do kontrolki to nie wiem, nie znam sie
swinks_UK - 17-07-2008, 16:07
No to jeszcze raz ja... bo widzę, że z uważnym czytaniem niektórzy mają problemy.
1. Nie napisałem definitywnie, że silnik chodzi..., zauważyłem, że jest ciepły, co oznacza, że dopiero co by na chodzie, lub jeszcze jest.
2. Kontrolka poziomu oleju pali się definitywnie na stałe na pierwszej sesji zdjęciowej. To nie jest diagnostyka, bo wtedy pali się z całym zestawem innych lampek i razem z nimi znika. Najdłużej świecą bodajże ABS i poduchy.
3. Napisałem "do sprawdzenia" i tego się trzymać...
Być może co dla niektórych paląca się kontrolka oleju jest ok. Dla mnie nie, więc uważam, że silnik jest do dokładnego sprawdzenia, tym bardziej, że jak wspomniałem uszczelniacze zaworowe w silnikach GDI nie są ich najmocniejszą stroną. A tu jak widać poziom oleju "wywaliło" na gorącym silniku (kiedy jest obieg oleju) a na zimnym jest OK. Widać albo właściciel czyta forum i dolał oleju , albo silnik pije olej.
F_L_A_K_O_N - 17-07-2008, 16:51
Doszedłem do wniosku że jednak go sobie odpuszczę ze względu na silnik i jego nietolerancje na gaz. Szkoda.
Dzięki za wyrażenie swojej opinii
|
|
|