[XX-92]Colt C50 i starsze - [C53A 1.6] Sprzęgło ślizga
Anonymous - 23-08-2008, 21:18
Dobra.Wiec jaka jest roznica w czasie jazdy na miekkim i twardym sprzegle.Mam teraz pierwszy samochod i nie wiem jakie sa roznice.Moze w Galancie takie miekkie sprzegło nie daje rady,ale w takim małym Colciku 1.3 chyba wytrzyma?
A takie firmy jak: NKK, EXEDY Corp. ?
piotras - 23-08-2008, 21:31
Mi po mieście jeździło sie o wiele wygodniej na miękkim Aisin w miśku niz na twardym daikin w połączeniu z 2,2 VTEC w hondzie - jazda w korkach to była masakra
Anonymous - 23-08-2008, 21:47
No własnie ja głownie jezdze po miescie.Moje sprzęgło też jest juz zdezelowane,ale nie wiem czy twarde czy miekkie.Ale nie mam problemu z płynna jazdą,a to sprzegło naprawde potrafi szarpac Także mysle ze z twardym sobie poradzę,ale muszę wiedziec czy sa jakies korzysci tez z tego
Hubeeert - 23-08-2008, 22:09
Krzyzak napisał/a: | tylko wlasnie ten miekki doscik | U mnie jest miękki docisk i mimo tego nie mam z nim problemów. Fabryczny też był miękki.
Anonymous - 23-08-2008, 22:15
A czy podczas ostrego pędzlowania takie miekkie sprzęgło przenosi naped z jakims opoznieniem, tzn czy sie jakos slizga? Czesto musze troche przycisnac i szybko pozmieniac biegi wiec chciałbym zeby auto mnie słuchało.Z drugiej strony jak sprzegło jest sprawne to nie powinno sie slizgac,wiec wytłumaczcie mi na czym polega ta miekkosc.
Krzyzak - 24-08-2008, 00:25
roznica jest czysto psychologiczna - czujesz tylko jakbys wdepnal w swieza krowia kupe
po przesiadce z Gala mam wrazenie, ze sie hydraulika wysypala - tak to lekko chodzi
i nie demonizujcie - twardego sprzegla (np. Daikin Exeedy) sie tez niemal nie odczuwa, choc jest wyraznie wiekszy opor, to jednak noga wcale nie boli - nawet po 40 godzinach ciaglej jazdy (autopsja)
Hubeeert - 24-08-2008, 00:44
Krzyzak napisał/a: | nie demonizujcie - twardego sprzegla (np. Daikin Exeedy) sie tez niemal nie odczuwa, choc jest wyraznie wiekszy opor, to jednak noga wcale nie boli - nawet po 40 godzinach ciaglej jazdy (autopsja) |
Noga boli w korku. Darek mnie bolała po spędzeniu 6 godzin i przejechaniu trasy Wieliczka-Brzesko przed otwarciem tzw "obwodnicy Brzeska". Jakieś 40km.
|
|
|