To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Mi¶ki - Jaszczurka meada czyli CAO Kameleon

Rafal_Szczecin - 09-08-2008, 07:26

naprawde ?

oooo to czekam z niecierpliwoscia :i mam nadzieje, ze Pawel gdzies wygrzebiesz scana :)

mead - 09-08-2008, 08:45

rosomak1983 napisał/a:
A wogóle czy ten lakier był orginalnie w colcie ?

W tym na pewno nie, wczesniej byl czerwony

Hugo napisał/a:
będzie jeszcze ładniejsze jak założysz białe kierunki w błotniki

musze nad tym powaznie pomyslec, poprosze kogos o VT i zobacze jak to bedzie wygladac. Mnie osobiscie tak tez sie podoba ale moze i faktycznie z bialymi bedzie lepiej

Rafal_Szczecin napisał/a:
oryginaly z colta CJO

O dzieki, wczoraj sie zastanawialismy z bratem z czego one sa. Wiedzialem ze na pewno z miska ale nie wiedzialem z jakiego bo to 14" a CAO z tego co wiem seryjnie mial 13"

Co do tej primery. Jadac do Walrzycha po colta jechala przed nami wlasnie primera w takim kolorze. I osoba ktora mi o tym mowila nie miala powodu zeby to wymyslic. Ot tak rozmawialismy o moim samochodzie i powiedzial mi ze to prawdopodobnie z palety nissana

z forum nissana

Cytat:
wersja STW miała lakier kameleon - 3kolorowy seryjne,

pawela - 09-08-2008, 16:20

a dokładnie: Nissan Primera P11 GT STW Edition
wyprodukowano 200 sztuk
Ľródło: google.com
ori 17' BBS, fabrycznie obniżona i utwardzona, wyposażenie full

Anonymous - 10-08-2008, 10:10

mead napisał/a:
Ot tak rozmawialismy o moim samochodzie i powiedzial mi ze to prawdopodobnie z palety nissana

a nie pro¶ciej zapytać lakiernika zamiast snuć domysły ? ogólnie rodzai kameleonów jest na rynku co najmniej na¶cie (chodzi o kolory w które się zmiena)

mead - 19-04-2010, 22:08

Wywolany do tablicy przypominam sie w tym temacie. Colcik nadal u mnie jest i dzielnie mi sluzy. Od poprzedniego update'u troche minelo wiec po krotce co sie dzialo.

W zeszlym roku sprzeglo odmowilo dalszej wspolpracy wiec poszlo do wymiany. Misiu twierdzil ze nadal malo na niego wydaje wiec w miedzyczasie stwierdzil ze potrzebuje nowy akumulator.
Bylo troche spokoju to dostal radyjko Pionner 2020UB, niestety pare miesiecy pozniej do widzenia powiedzialo ciegno od skrzyni biegow (nawet sobie nie wyobrazacie jak ciezko bylo je kupic). A ze samochod trafil do zaufanego mechanika, ktory od razu sprawdzi wszystko inne, w tym samym czasie do wymiany poszedl rozrzad i miska olejowa ktora okazala sie dziurawa.
Czlowiek podjarany byl na poczatku nowym Misiem, zapomnial ze kable i swiece tez by mozna wymienic wiec to poszlo do wymiany w marcu tego roku (przy okazji wymiany gumek stabilizatora).
Pogoda sie poprawila wiec bylo troche mozliwosci przywrocenia do stanu pierwotnego, Jaszczurka odzyskala lewe nadkole i dostala sliczne, nie zniszczone oslony tylnych glosnikow, poluje jeszcze na oslone pod silnik ale to chyba nierealne.
Potem Misiu sie troche uspokoil wiec dostal wczoraj w nagrode cos co japonczyk zapomnial ;) mianowicie nowe tarcze indiglo.

Foto pogladowe:

Niestety zdjecia nie oddaja wiernie koloru ktory jest zielony

A teraz zeby nie bylo tak idealnie. Dobranie lakieru to najmniejszy problem, znalazlem kilka firm ktore maja ceny w miare normalne (od 250zl do 250 euro za litr), znalazlem konkretny lakier ktory mam polozony ale tutaj zaczynaja sie schody. Nie znalazlem jeszcze w Czestochowie lakiernika ktory podejmie sie malowania, a niestety po paru zblizeniach sie do slupka zderzak wymaga malowania. Do tego jeszcze zaczyna sie troche luszczyc na masce bezbarwny wiec ja tez by sie przydalo pomalowac :/ A gdy wreszcie uda mi sie znalezc tego jedynego ;) zaczne sie rozgladac za lotka bo na razie nie ma sensu trzymac w domu skoro nikt mi nie pomaluje pod kolor...

Efekt jaki chcialbym osiagnac w przyszlosci to cos na wzor tego colcika:

btw jakby ktos mial namiar na taka kierownice niech da znac

To by bylo na tyle, musze czesciej robic update bo sie rozpisalem za bardzo :P

mead - 08-05-2010, 15:53

Jaszczurka z zaloga Sebastian Grabara oraz Konrad Grabara zwyciezyla 12 Rajd Politechniki Czestochowskiej

pawela - 08-05-2010, 17:32

jak dobrze, że nie tylko ja otwarcie przyznaje się, że upalam auto, a nie jak wielu udaje że pie¶ci się jak z jajkiem, a na spotach/zlotach miszcze kierownicy :D

mead, graty, CA0 maj± potencjał! :)

mead - 08-05-2010, 18:13

upalania wiele w tym rajdzie nie bylo ale pare km po lesie w ekstremalnych warunkach przejechal. Zreszta widac na fotach jak wygladal po tej wycieczce lesnej
mkm - 09-05-2010, 11:14

mead, jakie fury polegly po konfrontacji z Jaszczurka?
mead - 09-05-2010, 11:23

rajd byl bez ograniczen wiec trafilo sie cos z kazdej kategorii. Chodzilo bardziej o jazde na orientacje niz prawdziwe sciganie.

Zdjecie mapy przejazdu z zeszlego roku:

http://swpcz.mim.pcz.czes.../images/084.jpg

Nam udalo sie odnalezc wiekszosc punktow kontrolnych (charakterystycznych miejsc), dojechac w okreslonym przedziale czasowym i odleglosci no i nie dac sie zlapac na radar policyjny ;]

foty z mety

i pare fotek rywali

Morfi - 09-05-2010, 23:03

GRATY
Mithrill - 08-07-2011, 12:03

A tak, widziałem tego Colta jaki¶ tydzień temu pod Tesco w Czewie. Wjeżdżali¶cie na parking, auto wyładowane załog±... a ja pałaszowałem big maca... :lol:

Ten lakier zabawnie wygl±da w pełnym słońcu.

mkm - 11-07-2011, 01:51

Sprzedałe¶ Jaszczurkę?
mead - 11-07-2011, 07:07

Jeszcze nie ale jest na sprzedaz czyli temat juz prawie zamkniety
mkm - 18-08-2011, 15:01

Autko sprzedane.