[XX-92]Galant E3xA i starsze - [E39A 4WD 2.0T] patologia nawet na lpg juz ledwo jedzie NAGL
Anonymous - 24-07-2008, 22:08
zaqwsze na tej samej prawie leje gaz wypuscilem kiedy to sie stalo i pojechlem w innej nalewac i to to samo filtr gazu ok ,membrany okej- zmieniane byly pare miesiecy temu teraz czyscilem reduktor nic ciagle to samo...
[ Dodano: 24-07-2008, 22:11 ]
no niby tak ale zawsze na 0,8 bylo bez problemu watpie zeby to dalo cos
deejay - 24-07-2008, 22:19
Wiele na prawdę wiele przyczyn może byc twojego problemu z silnikiem dużo mozna tu wymieniac sprawdz jeszcze przepustnice czy nie jest mocno zabrudzona 16-tki tego za bardzo nie lubią wystarczy abys odkrecił wąż od kolektora ssącego i wszystko bedzie widać nie powinno być tam "czarno" a ma być tak może byc jeszcze padnięty czujnik położenia przepustnicy i wiele innych rzeczy powodzenia
Anonymous - 24-07-2008, 22:25
przepustnica jest wstanie blysko bo czyscilem ja pare di przed usterka??? wlasie wiem ze przyczym moze byc dozo i niewiem czy do mechanika czy gazownika://///..ale jutro pompe zmienie i jak dalej na bezynie chozic nie bedzie to w sobote do mechanika odrazu
poza tym wszytkie urzadzenia przy silniku sprawdzalem wedlog manuala...
deejay - 24-07-2008, 22:31
Wyciągnij jeszcze komputer wtrysku znajduje sie on pod schowkiem nad nogami pasażera i jak potrafisz to go rozbierz i dokładnie sprawdz czy kondensatory nie są wylane jak tak to masz przyczyne pozostaje jeszcze przestawiony rozrząd zdarza sie tak ze przy gwałtownej redukcji jest możliwośc przeskoczenia paska w 16-tce wystarczy o 3 zeby aby załatwic na dobre głowice czyli pogiąc zawory stronka pomoże http://mitsubishifan.webpark.pl/
Anonymous - 24-07-2008, 22:47
..kondensatory zmienialem jakis czas temu... ale przeskoczys pasek chyba niemogł bo na benzymie ciagle jest tak samo nic sie ne zmienilo...
Serek - 24-07-2008, 23:36
Fabrycznie jest 1,1mm. Kiedyś słyszałem, że dla gazu zmniejszają do 0,9mm.
Adaho_krak - 25-07-2008, 09:23
Moim zdaniem najpierw doprowadz autko do porządku na PB, a później się zajmij gazem.
bartekdeejay napisał/a: | Wyciągnij jeszcze komputer wtrysku znajduje sie on pod schowkiem nad nogami pasażera i jak potrafisz to go rozbierz i dokładnie sprawdz czy kondensatory nie są wylane |
W tym silniku jak kondziory wyleją to jest problem z silniczkiem krokowym (wolne obroty i ssanie) i z sondą lambda (większe spalanie).
Serek napisał/a: | Fabrycznie jest 1,1mm. Kiedyś słyszałem, że dla gazu zmniejszają do 0,9mm. |
Przerwa na śwecach nie zrobi tyle zamieszania, ja zakładam tak jak fabryka ustawi bez mojej weryfikacji i jest OK. kamils napisał/a: | ale przeskoczys pasek chyba niemogł bo na benzymie ciagle jest tak samo nic sie ne zmienilo |
Jeśli by pasek przeskoczył, to pierwszym sygnałem jest "terkotanie" wałak balastowego.
Serek - 25-07-2008, 10:47
A ja proponuję od najprostszego: sprawdź kompresję.
waldi-1 - 25-07-2008, 19:48
a czy moze to być wina przepływomierza????
Adaho_krak - 25-07-2008, 20:15
waldi-1 napisał/a: | a czy moze to być wina przepływomierza???? |
Jaknajbardziej może to być przepływomierz. Jednak jak w/w padnie auto równiez traci moc, ale raczej w pełnym zakresie obrotów. Generalnie kamils, skup się na PB i dopiero później LPG.
Anonymous - 25-07-2008, 21:11
zrobilm taki super opis co i jak i nie zapisał sie://// puzniej opisze dokladnie..
generalnie wymiana pompy sprawila ze na benzunie w chodzi super w obroty nstawilem na na wolnych faluje delikatnie jest okolo 800RPM
co do lpg to wystrczylo zwiekszyc doplyw gazu ta srob a na rurce gaz 1 generacji niestety:/
i jest git a co demechanikow to podzisiejszym dniu nielubie ich jeszcze baedziej a gazownik powiedzial ze albo silnik pada juz albo cylinedr niechodzi jeden pogratulowac tylko jasnowidztwa....
Serek - 25-07-2008, 22:09
kamils po polsku proszę zrób porządek z literami
Anonymous - 25-07-2008, 22:44
....wymieniłem pompe paliwa (orginalna uzywana) po odpaleniu silnik wkreca sie wobroty elegancko bez porownania przed wymiana, obroty ustawilem na okolo 800RPM
ta srubą na przepustnicy bez zadnego trybu serwisowego(opisanego na stronie krzyzak), IPS wymyty w rozpuszczalniku i ustawiony wedlog opisu Krzyzaka
obroty troche faluja i niezbyt trzymaja najlepiej podlaczyc go pod kompa i zdiagnozowac tyle ze niewiem gdzie szukac fachowca w białymstoku
co do lpg to zwiekszylem dawke gazu sruba na wezu i jest dobrze obroty tez faluja ale z ta instlacja zawsze tak mialem:/
[ Dodano: 26-07-2008, 11:50 ]
ODPALILEM GO DZISIAJ NA BENZYNIE JAK NIGDY WCZESNIEJ na dotyk
ale obroty oscylowaly w granicach 900 tak jak po nagrzaniu silnika 800-900rpm jakby ssanie niedzialalo
po odpaleniu powinne byc wyzsze obroty na zimnym ktore spadaja w zaleznosci od rosnacej temperatury w manualu widziałem
dla ciekawosci poodpaleniu rozlaczylem krokowca silnik niewykazywal zadnej reakcji
[ Dodano: 26-07-2008, 15:12 ]
.. a moze ktos wie gdzie dostane silnik krokowy niedrogo bo na allegro koles 250zł chce
Adaho_krak - 26-07-2008, 17:13
kamils napisał/a: | ale obroty oscylowaly w granicach 900 tak jak po nagrzaniu silnika 800-900rpm jakby ssanie niedzialalo |
Właśnie dlatego że
kamils napisał/a: | obroty ustawilem na okolo 800RPM
ta srubą na przepustnicy bez zadnego trybu serwisowego |
kamils napisał/a: | gaz 1 generacji niestety:/ |
kamils napisał/a: | obroty tez faluja ale z ta instlacja zawsze tak mialem:/ |
Ja mam w Ecli gaz 1 gen i mi obroty nie falują, ani na PB, ani na LPG.
WNIOSEK: Przeregulować obroty w/g instrukcji Krzyżaka. (Dziękujemy Darku )
Serek - 26-07-2008, 20:01
kamils napisał/a: | ....a moze ktos wie gdzie dostane silnik krokowy niedrogo bo na allegro koles 250zł chce |
Zajrzyj na forum
klub Mitsubishi Eclipse
to bezpośredni link do działu Sprzedam.
|
|
|