To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Twój pierwszy problem z nowym lancerem.

Trik - 07-08-2008, 22:47

A w moim zrobili taki cmyk w ASO Białystok przy przeglądzie na 5K. Mechanik też człowiek mógł mieć kiepsiejszy dzionek. Pogadaj z panem Wojtkiem (kier.)
Anonymous - 08-08-2008, 07:54

Ok, dzięki za odpowiedzi, będę dalej molestował ASO w tej sprawie :) .
Anonymous - 24-08-2008, 17:56

Trik, kiedy robisz pierwszy przegląd, tz. po ilu kilometrach?
Trik - 24-08-2008, 21:16

Pierwszy to mi zrobili przy 5K maju, tak podpowiedział mi Pan przy zakupie, wymiana oleum i filtra, sprawdzenie kompa i jakieś tam duperełki plus robota przy światłach coby był włączony tryb do jazdy dziennej, wstawka chlapaczy (przydatna rzecz gdyż nie posiadam nakładek progowych).
Nasępny kompik pokazuje za 8,5K lub 8m-cy ale wydaje mi się że będzie za 8,5K czyli pżdziernik - listopad

Anonymous - 24-08-2008, 21:49

Czyli po 5 tysiącach? Przy okazji, ile wołają za nakładki, może jeszcze coś ponegocjuję :wink:
Jak na razie płacę 55190,- a dostałem lakier metalic, alarm i dywaniki, dobre i to:)

Trik - 24-08-2008, 21:56

Nakładki to kosmos bodaj 1200PLN za boki. Końplet boki , zdeżak przód i spojler wkracza na 4000PLN (masiakra). Zwykłę orginalne chlapaki za ok 200PLN ale nie bryzga błotkiem po lusterku i klamce. Już o tym pisałem. Jak dywaniki welurowe orginalne to ok, jak gumowe uniwersalne to zamów odrazu welurki. Gumi zostaw na zimę.
Anonymous - 24-08-2008, 22:02

Myślę, że utarguję na te hlapaki:) Mam pytanko, co do odbioru samego auta, czy można popatrzeć jak przygotowują auto do wydania i czy 1 przegląd jest płatny?
ps. na jakim oleju jeździ Twój Misiek?

Trik - 24-08-2008, 22:15

Pierwszy przegląd z materiałami u mnie podali na 400PLN (telefonicznie).
Jeśli chodzi o odbiór to nie mam pojecia jak masz blisko i dużo czasu to pewnie się dogadasz co do wizyty przy przygotowaniach. Ja osobiście kupiłem auto testowe więc było mi to wsio ryba. Na papierach miałem napisane co w nim jest i miało być. w ostatniej chwili przypomnieli sobie o alarmie, więc spędziłem sobie 2 godzinki w miłej atmosferze przy pysznej kawce, oczywiście podglądałem trochę elektryka, a w między czasie pan Rafał wypisał papierki. I już. Kasa, rąsia, buźka, czapka, paltko i papatki. Myślę zę jak nie będziesz ich zbytnio zanudzał to wszystko będzie ok.

a jeszcze oleum. To jakiś Mobil 5W40 czy cóś.

Anonymous - 24-08-2008, 22:35

Dzięki za info, mam nadzieję, że nie nadużyłem cierpliwości, pozdr.
Lindinho - 07-10-2008, 08:26

ja mam problem z radiem, a konkretnie z mp3 - wypaliłem sobie dvd z plikami mp3, ale wyskakuje jakiś błąd na wyświetlaczu. Jak powinna zostać nagrana płyta - struktura folderów, playlisty itd. (czy może czyta tylko płyty CD z nagranymi mp3?) by była prawdiłowo odtwarzana przez kompakt Mitsu?
Juiceman - 07-10-2008, 14:37

Przeciez 1.5 nie ma odtwarzacza dvd? nagraj cd z mp3 :)
Lindinho - 07-10-2008, 17:07

święte słowa :oops: Biorę do serca i wypalam cd-mp3 :)

[ Dodano: 10-10-2008, 08:06 ]
jeszcze coś: czasami jak przekręcam kluczyk do pozycji ACC, to słyszę jakiś chrzęst, nie wiem jak to nazwać. Czasami się kończy, czasami wracam do pozycji Off i próbuję jeszcze raz. Może mnie ktoś oświecić, cóż to może być?
I jeszcze dwie sprawy: czy można gdzieś ustawić, żeby automatycznie zamykały się zamki wszystkich drzwi np. w momencie odpalania silnika, czy kilkanaście sekund po? A także o co chodzi z tym ponownym klikaniem przycisku zamknięcia w ciągu dwóch sekund po zamknięciu? Co to daje, bom nie zczaił? :roll:
Oraz czy można ustawić, by w momencie wyłączania silnika gasły światła mijania? Zdaje się że fabrycznie ustawione jest by gasły 30 sekund po.
z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi :)

piomic - 11-11-2008, 22:23

Lindinho napisał/a:
czasami jak przekręcam kluczyk do pozycji ACC, to słyszę jakiś chrzęst, nie wiem jak to nazwać
Piszą o tym w instrukcji. Normalne testowanie ABSów czy czegośtam.
kotakot - 12-11-2008, 22:55

Kurcze a ja myślałem że pierwszy przegląd (nie wliczjąc w to 0 czyli wymiany oleju po 2-3 K) jest po 20 K lub po roku w zależności od tego co nastąpi szybciej? :? Ja coś pokręciłem czy może wszystko zalezy od salonu?

Pzdr

piomic - 13-11-2008, 17:31

W Kielcowie mówią, że pierwszy przegląd jest po 20 000, ale...
I tu zaczyna się mącenie, że dobrze byłoby (tak nieoficjalnie) wymienić olej po 1500, bo wprawdzie nie ma to wpływu na gwarancję... itd, itp.

To jak w końcu jest? Po 20, czy wcześniej?