To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.8 GDI] Po włączeniu klimy ; zapala się Check Engine

saphire - 09-09-2008, 13:38

1. Potestuj klime bez trybu AUTomat bo w większości znanych mi przypadków dziwnie on działa o ile w ogóle cokolwiek robi...

2. Za mało tankujesz - trza lać do pełna :p

Fabjan - 09-09-2008, 13:59

hehehe... z tym tankowaniem to w tym miesiącu muszę oszczędnie, wszak zakupiłem moją Niunię dosłownie trzy tygodnie temu i się totalnie wypłukałem. Na nogi stanę dopiero w październiku i właśnie na ten miesiąc planuję naprawy wszelkich niedoskonałości ;)
Klima pójdzie na "odstrzał" jako pierwsza, bo coś mi się wydaje, że jednak już przetestowałem wszelkie możliwe ustawienia a jak nie chłodziło, tak nie chłodzi ;)

No, ale okej. Skoro mówisz, że to może wina za małej ilości paliwka w zbiorniku, to po pracy zaleję za kolejne 50 PLN (więcej już naprawdę nie wyrobię :doubt: ;) )

saphire - 09-09-2008, 14:31

Fabjan napisał/a:
No, ale okej. Skoro mówisz, że to może wina za małej ilości paliwka w zbiorniku, to po pracy zaleję za kolejne 50 PLN (więcej już naprawdę nie wyrobię :doubt: ;) )

Do pełna :P :twisted:

PS. Nie prościej tankować zawsze do pełna a skoro chcesz lać za 50zł to jak od pełna ci spadnie wskaźnik do 3/4 baku to zalać znowu do pełna?

Fabjan - 09-09-2008, 14:43

Oczywiście, że łatwiej. Ale jak już wspomniałem... wszelkie oszczędności zainwestowałem w kupno mojego nowego cacka, więc na razie muszę ostrożnie z funduszami. W końcu za coś trzeba żyć. A taki zalew "pod korek" to wydatek rzędu >200 PLN, a na taki jednorazowy "wyskok" mnie póki co nie stać ;)
No, ale oczywiście wszelkie wskazówki biorę do siebie i na pewno już od października będę jeździł utrzymują pełniejszy poziom zbiornika :)