To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Mapy do GPS

Wook@sH - 08-08-2008, 10:02

polecam stronę http://gps24.pl/ i ich forum, dużo informacji przydatnych i pod względem doboru map jak i zakupu samej nawigacji.
w skrócie napisze że tam polecane są mapy dodawane do TomTom'a oraz Garmin'a (GPMapa).

Anonymous - 26-08-2008, 08:53

udało mi się pożyczyć najnowszą automapę na kilka dni i ją przetestować i faktycznie z tymi trójwymiarowymi bryłami to przesada. Zupełnie nie potrzebne, a tylko zasłania siatkę ulic. Na szczęście można to wyłączyć. Testowałem mapę w swoim Wrocławiu i nie zauważyłem błędów. Tylko w paru miejscach wiadomo - ja wiem lepiej niż maszynka :badgrin: ale zdecydowałem się kupić właśnie tą.
rezon - 28-08-2008, 17:46

Hiszpan napisał/a:
A na jakiej podstawie twierdzisz, że AutoMapa nie ma konkurencji? Masz kilka różnych map
Obecnie używam AM, ale wcześniej jeździłem na kilku innych. Nie muszę ich mieć teraz.
michalp - 28-08-2008, 18:32

AM jest całkiem niezła. Chociaż czasem też ma różne "kwiatki":
- drogi asfaltowe pokazuje jako gruntowne
- drogi przejezdne ciągnikiem pokazuje jako gruntowne utrzymane

No i miplo działa fatalnie :(

Anonymous - 31-08-2008, 23:24

ja używam AutoMapy 5. W drodze na wakacje z Bytomia do Pucka i potem trasa powrotna: dwa razy AM niezbyt dokładnie określiła skręt i go minąłem... Ale podczas całych dwutygodniowych wakacji nad polskim morzem zaprowadziła mnie bezbłędnie do każdego miejsca jakie wpisałem :lol: W sumie zrobiłem na samym wybrzeżu ponad 700 km i zawsze dojechałem do celu!
Raz stojąc w korku przed rondem we Władysławowie nagle zakomunikowała mi, abym skręcił w prawo (z głównej drogi) - no to skręciłem. Poprowadziła mnie jakimiś bocznymi uliczkami i nagle wyjechałem z powrotem za drogę główną w stronę Helu! :mrgreen: Tym samym ominąłem zapchane rondo i korek :P
Ogólnie jestem zadowolony z działania mapy; tak samo w miastach jak i na trasie.
Pozdrawiam!

Anonymous - 01-09-2008, 17:10

AutoMapa 5.0.5 533, IGO 8 i Mapamap wszystkie trzy na jednym GPS.. :D
góral1 - 01-09-2008, 18:00

Ja używam TomToma na komórce, ale pokrycie kraju jest słabe. Przypuszczam, że to wina aktualizacji, która jest sprzed ponad roku. Jednakże kiedy jadę po drogach, które ona obejmuje to jest to przejrzyście pokazane i pomyłka zdarzyła mi się tylko dwa razy, ale taka, że mogłem ją skorygować w miarę szybko. Polecam, ale z lepszym pokryciem kraju.