To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Galant - Ogólne - Tuning galanta-jaka firma?

Anonymous - 06-11-2008, 06:39

dzieki :!: nie orientujesz sie czy to sa ori ? mnie sie marza takie z napisem GALANT jak na tej fotce co wkleilem wczesniej lub cos bardzo podobnego byle z napisem... :P
Anonymous - 06-11-2008, 09:07

Ostatnio natknąłem się na podobne, ale z napisem mitsubishi na ALLEDROGO..... Najciekawsze jest w nich to że napis jest wytłoczony, a całość spolerowana na wysoki połysk. Koszt to ok 70 za komplet. Jak znajdę tę aukcję to dam linkę.

Edit.
No i znalazłem......

LINK

tommyc1 - 06-11-2008, 09:23

ale to nie do gala chyba-zwlaszcza te tylne od czapy...to takie niby uniwersalne?

i na tasme? :mrgreen:

Anonymous - 06-11-2008, 09:34

Tak. Gdzies były idento do gala....tzn gość podawał że do gala......ale dla mnie to one były idento.....
Anonymous - 06-11-2008, 10:56

Forest_Taft napisał/a:
Koszt to ok 70 za komplet. Jak znajdę tę aukcję to dam linkę.
widzialem je ale sa okropne :!: wg mnie w zyciu bym takich nie zalozyl ...lepsze plastiki :lol:
Anonymous - 06-11-2008, 11:28

Mnie też się te plastiki bardziej podobają.......choć takie jak ma seir były by the best......A bardziej to tu chodzi o to że oryginały mają karb na rant, a te co dałem linę to po prostu blacha......fajne jest w nich tylko to że maja tłoczone napisy.
seir - 06-11-2008, 19:53

U mnie też jest napis "Galant" na tym małym pasku. Na foto akurat nie widać... Są całe z metalu, naprawdę solidne wykonanie, ale wątpię, żeby były org w nich montowane (chociaż to jest Winter Edition)
Anonymous - 06-11-2008, 20:25

Ale te co ja znalazłem na necie to nie są z napisem Galant, tylko uniwersalne i z napisem mitsubishi.....poza tym nie zakryją całej listwy, tylko jej kawałek (bez rantu uszczelki).
Wiktor - 06-11-2008, 21:08

ja mam takie same progi jak kolega seir widzialem tez identyczne w innym galancie, to sa taki jakby nakladki na te plastikowe... wydaje mi sie ze raczej to wychodzilo oryginalnie
atsar - 09-11-2008, 12:44

stronka z częściami do galanta klik
tommyc1 - 10-11-2008, 07:37

autoR, dzieki za linki-sporo ciekawych rzeczy, jest w czym wybierac... a dlaczego stabilizatory trzeba wymienic? te fabryczne zle sa?
Anonymous - 10-11-2008, 11:12

autoR napisał/a:
2.Również robią rozpórki a to wydaje mi się podstawą w Galancie chłopaki i dziewczyny. Prowadzenie poprawia się mega, mega. Ja mam ori z VR4 przód ale robię sobie i tył.

autoR czy ten link co dalej następuje również jest od tychże rozpórek?

A jak już jestem w temacie rozpórek, to gdzieś na jakimś forum (dokładnie nie pamiętam) widziałem również jakieś rozpórki co pod błotnikiem były (mocowane do kielicha i do słupka drzwiowego) czy w tym galu (EA) też coś takiego się montuje?

Co do stabilizatorów to przyłączam się do pytania kolegi, w szczególności że niedługo mój gal będzie pomykał na zawiesze KONI.

Anonymous - 10-11-2008, 11:48

Tak, rozpórki robi i el-tec i możecie kupić w RHD. Jednak ja wybieram te z El-tec'a. Dlaczego? Mam niedaleko i zrobią mi takie jakie chcę. Ogólnie Galanta można spiąć jeszcze rozpórką dolną, takimi jakby sankami(patrz RHD). Wymiana stabilizatorów na grubsze i bardziej sztywne poprawia prowadzenie(wyczuwalne na równych drogach). W terenie wskazane są miękkie stabilizatory lub nawet ich brak. Ogólnie w temacie rozpórek jest tak że nigdy ich za wiele(oczywiście dla osób które naprawdę lubią czuć auto a nie być tylko łącznikiem :mrgreen: ). Z tymi pod błotnikiem Forest trzeba by było sprawdzić czy da się upchnąć.
P.S. Wyjąłem z mojego Gala rozpórkę przednią coby ją odświerzyć i mogę powiedzieć żę auto przestalo się prowadzić.

Anonymous - 10-11-2008, 12:45

autoR napisał/a:
Z tymi pod błotnikiem Forest trzeba by było sprawdzić czy da się upchnąć.

A może ktoś ma takową? i wie czy podejdzie?

autoR napisał/a:
Wyjąłem z mojego Gala rozpórkę przednią coby ją odświerzyć i mogę powiedzieć żę auto przestalo się prowadzić.

Wiem jak to jest.....miałem tylko na przednich kielichach w mondeo.....przed sprzedażą auta zdiąłem, i straciłem od razu kontakt z autem, tak jakby mniej się słuchało....

Zhan - 10-11-2008, 12:56

czy montujac rozporke trzeba cos naciagac, napinac etc? tak sie zastanawiam czy sobie samemu nie zrobic czegos takiego, mam dostep do przeroznych obrabiarek wiec chyba dalbym rade tylko wlasnie nie wiem jak z montazem