To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Galant E3xA i starsze - Połamany kluczyk

Serek - 05-08-2008, 22:13

Czy stacyjka jest rozbieralna? Można wyjąć bębenek?
tomusn - 06-08-2008, 14:04

a kup surówkę i pilnik w dłoń
Adaho_krak - 06-08-2008, 15:29

Serek napisał/a:
Czy stacyjka jest rozbieralna? Można wyjąć bębenek?

Można, i można przekodować zapadki pod każdy wzór kluczyka :) To samo tyczy się wkładek w drzwiach.

ASpecnaz - 06-08-2008, 15:51

Jak tak was słucham to się zastanawiam czy nie macie kryminalnej przeszłości :wink: . Ostatecznie na szrocie nie było zamków od tej stacyjki. Jeden zamek został dobrany przez mechanika żeby działał kluczyk od stacyjki, bagażnik otwieram z samochodu a wlew paliwa na szczęście udaje się kluczem od stacyjki. Pisałem do serwisu mitsu w Łodzi i jednak jest możliwość dorobienia tak zwanego surowego klucza. Potrzeba jedynie VIN-a naszego pojazdu. Sprawdzę w jakich kosztach bym się zmieścił gdybym jednak poczekał.... Btw co trzeba zrobić z takim surowym kluczem żeby można go było normalnie użytkować??
Krzyzak - 06-08-2008, 22:31

jest rozbieralna
raczej nie mozna nic przekodowac, chyba ze dorobic zapadki na wzor kluczyka
ale zeby ja wyjac, to trzeba miec kluczyk, szczypce segera i troche doswiadczenia :)

Adaho_krak - 07-08-2008, 12:35

ASpecnaz napisał/a:
Jak tak was słucham to się zastanawiam czy nie macie kryminalnej przeszłości

Nie mam kryminalnej przeszłości, pracyje przy zamkach i kluczach od jakiś 10 lat.

Krzyzak napisał/a:
raczej nie mozna nic przekodowac, chyba ze dorobic zapadki na wzor kluczyka

Przekodować = dorobić zapadki do klucza. :)

Krzyzak napisał/a:
ale zeby ja wyjac, to trzeba miec kluczyk, szczypce segera i troche doswiadczenia

Mi wystarczy młotek, imadło i kilka małych śrubokrętów. :) Ważne żeby mieć kilka zapadek i sprężynek dodatkowo z danego modelu zamka.

Anonymous - 25-08-2008, 18:32

ja mialem to samo ze zlamal sie kluczyk tylko na połowe i o malo nie został w drzwiach:) na szczeście odrazu jak kupiłem fure to był dorobiony nastepny, takze spoko ale teraz musze tez moj orginał dać do sklejenia tzn to połączenia, gosc u mnie to robi bez problemu . koszt 15zł:) czy jakoś tak