[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Klimatyzacja manualna na automatyczna - climatronic
Owczar - 07-11-2015, 21:10
Musisz przełożyć całość.
pawel_201 - 08-11-2015, 17:34
tą całą grubą wiązkę ? ale ciekawe czy będzie pasować bo trochę elektryka sie różni przed lift i po lift ?
[ Dodano: 03-12-2015, 18:03 ]
Witam, udało mi się przełożyć ,wszystko działa bez problemu , i nie ma wcale tak dużo roboty to tylko tak strasznie wygląda , przełożyłem nagrzewnice , wentylator , chłodnice nagrzewnicy , dokupiłem czujniki nasłoneczniania , temperatury zewnetrznej , czujnik cieczy nagrzewnicy , panel climatronic wraz z rurką , no i całą wiązkę elektryczną od gala z climatronikiem , niestety żeby przełożyć cały ten kombajn trzeba spuścić klimę , do czujników kable są juz poprowadzone wystarczy je tylko wpiąć znajdują się pod szybą w kratce nawiewową i za zderzakiem przednim a czujnik cieczy bedzie w nowej wiązce koło schowka pasażera , co do wiązki to trzeba pamiętać żeby kupić od gala z tego samego liftingu bo troche elektryka sie różni wystarczy starą powypinać a nową wpiąć , nie jest to wcale trudne a według mnie sie opłaca efekt jest super jak by ktoś potrzebował pomocy to chętnie pomoge pisać na emial
komarsnk - 03-12-2015, 19:39
pawel_201 napisał/a: | efekt jest super |
Trochę ostudzę optymizm ale wg mnie climatronic w galancie nie jest wcale taki smart
Pomijam oczywiście, że wizualnie wewnątrz o wiele lepiej niż z korbami
pawel_201 - 03-12-2015, 20:31
Założe sie że kto miał climatronic w galu to nigdy w życiu by se nie wstawił tych paskudnych pokręteł
Ale przerubka jest możliwa i jeśli jest okazja do kupienia fajnego galanta z manualną klimą to nie ma sie co zastanawiać i kupywać a climatronic i inne wyposażenie można zawsze sobie wpakować
artufcb - 04-12-2015, 01:16
Deskę cała oczywiście trzeba wyciągać? Trzeba wymieniać nagrzewnice i chłodnice?
pawel_201 - 04-12-2015, 10:11
Deske trzeba wyciagnac a chlodnice i nagrzewnice ja wymienilem ale moze nie trzeba wolalem nie ryzykowac i odrazu wymienic
Owczar - 04-12-2015, 13:51
Nagrzewnica i chłodnica są takie same. Wymienia się jedynie obudowę nagrzewnicy z mikserem powietrza.
pawel_201 - 04-12-2015, 17:58
Owczar napisał/a: | Musisz przełożyć całość. |
Owczar - 06-12-2015, 17:06
pawel_201 napisał/a: | Owczar napisał/a: | Musisz przełożyć całość. |
|
Zobacz jakie było pytanie do tej odpowiedzi.
|
|
|