Carisma - Techniczne - [Cari 1.6] Problem z gałką zmiany biegów,pomocy
tdi1982 - 07-08-2008, 22:38
Niestety nie mam diesla a drążek jest stanowczo za długi.Nie ma problemu z przerobieniem tej części a ty za bardzo panikujesz.Nawet jak ktoś to uciął to nie więcej niż 7-10cm.Mam podnoszony wsteczny tak jak ty bo mam 1.8 SOHC.
maatohewetbi - 09-08-2008, 21:46
Nie panikuję,ale sądzę, że jak ktoś zrobił drążek określonej długości to tak powinno zostać...jestem zwolennikiem oryginalności i każda amatorska przeróbka przyprawia mnie o palpitacje serca...wybacz, ale dla mnie takie zabiegi to głupota...Postaw się w mojej sytuacji-kupuję samochód i chcę dokupić do niego nowy mieszek zmiany biegów...wszystko jest ok, ale się okazuje, że mieszek nie pasuje, bo gałki nie da się nałożyć...gdyby nie forum to za cholerę nie dowiedziałbym się co jest nie tak...lubię jak samochód chodzi jak w zegarku i każdy swój samochód potrafiłem doprowadzić do wręcz idealnego stanu...nie inaczej będzie z aktualnym samochodzikiem.Wszystkim dziękuję za pomoc...sprawę rozwiązałem-skróciłem plastikową tulejkę a potem ją skleiłem...
tdi1982 - 10-08-2008, 10:25
Niektóre rzeczy wręcz trzeba poprawić.Np. trzaskające po deszczu zawieszenie tylne też chcesz mieć w oryginale albo jeśli masz climatronica czujnik mierzący tem. w kabinie znajdujący się dokładnie nad radiem które go ogrzewa i dzięki temu jest oszukiwany.To samo jest z drążkiem zmiany biegów-wygląda w oryginale jak kij do golfa.Oczywiście są tacy co im się ta kiczowata oryginalność podoba i tacy co wolą to zmienić na coś fajniejszego.Myślę że nie widziałeś jak wygląda skrócony drążek i jakaś fajna gałka zmiany biegów.Nie zapomnij że jeśli pomogłem to należy mi się punkcik
|
|
|