To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [CA4A 1.6]dziwny problem z elektryka

Miroslaw1305 - 09-08-2008, 15:20

Londolut -właśnie w Swicie miałem tak podłączone radio -na własne życzenie . Przeróbka była póżnym latem i nie od razu zaczał padac akumulator . Jeśień t o jazda na swiatłach,wycieraczki ,dmuchawa i akumulator przy mojej jeżdzie na krótkich trasach nie zdażył sie doładowac .Radio forda na 100 procent pobiera prąd także jak jest wyłączone -sprawdzone po fakcie u elektromechaników specy od sprzętu grającego .Jeśli jeżdzisz nie na krótkich trasach to akumulator zdąży się naładowac ,ale po dłuższym postoju może nie odpalic.Co do radia innych firm nie mam wiedzy .U ciebie proponował bym zrobic wyłącznik prądu na przewodzie przed radiem w dogodnym dla ciebie miejscu aby nie zmieniac za dużo w elektryce.Mozna wtedy wyłączyc jak się nie słucha radia lub w razie postoju samochodu .
W Colcie mam radio od hondy civi i nie prubuje nic zmieniac .Przy okazji okazało się ze mam podłączone pod przewód od zapalniczki ,która nie działa i muszę to naprawić ,gdyż nie mogę kożystać np z systemu Gps .Nie wiem czy ciagnąć nowy przewód czy wspólne zasilanie obu odbiorników.

londolut - 10-08-2008, 11:32

Miroslaw1305 napisał/a:
U ciebie proponował bym zrobic wyłącznik prądu na przewodzie przed radiem w dogodnym dla ciebie miejscu aby nie zmieniac za dużo w elektryce.Mozna wtedy wyłączyc jak się nie słucha radia lub w razie postoju samochodu .
Nie wiem, nie chce mi się bawić w takie pierdoły a poza tym to radio jest tak podłączone przez rok i nic się nie dzieje. Może Pioneer nie pobiera prądu jak jest bez panelu.
Miroslaw1305 napisał/a:
Przy okazji okazało się ze mam podłączone pod przewód od zapalniczki
Hmmm niezły magik tam grzebał. Ja bym proponował dojść do tego dlaczego tak jest i poprawić instalkę z radia a zapalniczkę naprawić. Zacznij od bezpiecznika, u mnie był spalony.
Anonymous - 10-08-2008, 20:25

Miroslaw1305, ja mam wlasnie radio tak firmowo, tzn po pierwsyzm przekreceniu kluczyka dziala mi tylko zegarek i radio. Nie chciałem inaczej więc tutaj nic nie kombinowane

londolut, słuchają, tylko sam tego nie sprawdze więc muszę z tym wszystkim poczekać na wizytę u elektryka, a póki co ciągle gdzieś jeżdżę za miasto (wakacje:P). Chociaż ostatnio problem przycichł

londolut - 10-08-2008, 22:55

Alexander napisał/a:
Chociaż ostatnio problem przycichł
Może dlatego, że jeździsz za miasto - trasa. Aku się doładuje i wszystko wraca do normy. Może zapnij nowe aku i pojeździj tydzień.
Anonymous - 11-08-2008, 10:09

londolut, pokombinuje bo z dostepnych mam tylko duzy od diesla i nie wiem czy się zmieści