To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - Emblemat na maskę - gdzie kupć?

josearkadio - 11-08-2008, 20:00

Autko zakupione!!! :D - od soboty najeździłem 450km (poleciałem na maratonik z rowerami na dachu - ciekawe ile mi spali). Co do emblematu to napisałem do paru osób które sprzedają części z rozbitych Carism i zero odpowiedzi. Bardzo sympatycznie sie tym śmiga aczkolwiek przydało by się jeszcze dodatkowych koników pod maską - wymagana częsta zmiana biegów. Przy zmianie biegów początkowo miałem kłopoty z wrzuceniem pierwszego i piątego biegu ale już opanowałem skrzynię i jest oki. Jeszcze mam problem z lewym elektrycznym oknem oraz z przyciskiem do centralnego zamka. Niby szczegóły ale trochę upierdliwe. Ogólnie jedzie sie komfortowo bez pisków i zgrzytów, fotele wygodne, samochód dobrze wyciszony a klima niby manual a działa rewelacyjnie.
siwek - 11-08-2008, 20:11

to gratuluje i życze miłego i bezawaryjnego użytkowania :)

[ Dodano: 11-08-2008, 20:12 ]
josearkadio napisał/a:
miałem kłopoty z wrzuceniem pierwszego i piątego biegu
czyli czeka cię wymiana tulejek wybieraka skrzyni biegów ale to koszt 50zł i 10 min własnej pracy :wink:
josearkadio - 11-08-2008, 20:38

Skrzynia robiona trzy tygodnie temu. Czytałem trochę forum i z tego co sie dowiedziałem to skrzynia od renaulta to pięta achillesowa tego modelu...
Kylek - 19-08-2008, 14:30

Adaho_krak napisał/a:
Mam ten sam problem ze znaczkiem do Runnera. Z tym że może i do Carismy w ASO mają, ale do Runnera już nie.

Może mają emblemat o takich samych wymiarach. Do mojej Cari też myśleli, że nie mają, ale okazało się, że ten, który mieli idealnie pasował - ma tylko nieco jaśniejszy odcień, niż te fabryczne z Carismy...

josearkadio - 21-08-2008, 20:19

Dzisiaj dzwoniłem do ASO w Lublinie i zamówiłem znaczek - koszt 45zł.

[ Dodano: 06-10-2008, 16:30 ]
Do tej pory emblematu w ASO mi nie sprowadzili - to jest od 21.08.2008 :evil: Nie wiedziałem że z takim drobiazgiem będę miał taki kłopot. Dzisiaj sam sobie zrobiłem znaczek z blachy aluminiowej - oto efekt: