Carisma - Techniczne - elektryczne szyby
Anonymous - 14-08-2008, 21:11
a mozna kupic same plytki gdyby byly uszkodzone? czy caly przelacznik? drd1812 dzieki za oferte ale narazie dajmy sobie spokoj, po dlugim weekendzie dam Ci znac czy mi sie przyda twoj przelacznik sprobuje jeszcze raz to zrobic nie mam czasu tego dobrze zrobic, zycze bezpiecznego i milego wypoczynku przez ten dlugi weekend
drd1812 - 15-08-2008, 09:15
Dość długo szukałem na Allegro, ale można kupić całe przełączniki koszt ok. 50 zł/szt.
siwek - 15-08-2008, 09:20
spooner, popytaj ewentualnie sprzedawców części do Cari na allegro, częś jest z rozbitków więc może ktoś ci odsprzeda samą płytke a zapytać nie zaszkodzi choć nie wiem po co szukać skoro drd1812 zaoferował ci swoją za free
Anonymous - 15-08-2008, 13:26
ok ale drd1812 zaoferowal mi tylko jeden przelacznik za co i tak jestem bardzo wdzieczny, ale beda potrzebne mi jeszcze 2, ktorych poszukam u sprzedawcow z allegro tak jak mi doradziles pozdro
Orlicone - 01-10-2008, 01:28
U mnie pojawil sie problem z otwarciem przedniej szyby pasazera. Nie moge jej otworzyc ani przyckiem na drzwiach pasazera ani kierowcy. Slychac tylko "KLIK" a szyba ani drgnie. Wczesniej mialem sytuacje, ze szyba sie sama zaczela otwierac, kiedy chcialem ja zamknac podnosila sie i potem opadala. Co to jest waszym zdanie??
drd1812 - 01-10-2008, 08:05
witaj,
zakładam że masz jakieś paskudztwo w ramce szyby w drzwiach (szyby mają funkcję bezpiecznego zamykania i jeśli czują opór to zamykane się otworzą).
Orlicone - 01-10-2008, 10:39
Wielkie dzieki drd1812!!
Rozumiem, ze mam zdjac uszczelke i zobaczyc czy nie ma tam jakichs syfow. Z tego co pamietam byl temat jak bezpiecznie zdjac uszczelke.
Pozdrawiam
sheik82 - 06-10-2008, 19:41
Witajcie! troche z innej beczki ale też dotyczy szyb.
Chodzi o to, że mam centralny zamek na pilota (oryginalny) i zastanawiam się czy jest taka opcja, że przy otwartych szybach i zamknietych drzwiach wciskajac na pilocie lock nie powinny się zamknąć szyby??? wiem że w wielu autach innych marek i nawet starszych posiadajacych el. otw. szyby i centralny zamek jest coś takiego, a u mnie nie ma:( a jak jest u Was?? może u mnie sie popsuło i ewentualnie czy można sobie coś takiego zmotać;) ??
Anonymous - 06-10-2008, 19:54
U mnie również nie ma tej funkcji automatycznego domykania szyb. A szkoda.
Anonymous - 28-03-2010, 21:03
tez mam problem nagle bez ostrzezen z szybami a konkretnie
1. Przednia od strony pasarzera moge z panela kierowcy opuscic moge lecz juz nie moge podniesc,ale uzywajac przelacznika na tamtych dzwiach dziala bez problemu
2 uzywajac blokady z panela kierowcy aby pasazerowie nie mogli sie bawic szybami sam siebie tez pozbawiam mozliwosci sterowania,padlo tu w temacie stwierdzenie ze sie da
prosze o rozwiniecie mysli
Wracajac do punktu 1 styki przeczyscilem sciezki nie nosza ubytkow luty oczywiscie ocena zwrokowa WD40 na stykach tez zastosowane
Ma ktos pomysl ? bo ja wymieklem
Anonymous - 29-03-2010, 12:17
Witam a ja mam pytanie czy szyby powinny działać tylko po przekręceniu kluczyka? Wczoraj wysiadałem i przez przypadek wcisnąłem to zjechały mi na dół
carismax - 29-03-2010, 12:24
Darek napisał/a: | Witam a ja mam pytanie czy szyby powinny działać tylko po przekręceniu kluczyka? Wczoraj wysiadałem i przez przypadek wcisnąłem to zjechały mi na dół |
Nieprzejmuj się tym, system jest jeszcze aktywny przez chwile po wyjęciu kluczyka. Mnie też to kiedyś zdziwiło ale po jakimś czasie przestały działać
[ Dodano: 29-03-2010, 12:30 ]
Wymysliłem dwie opcje naprawy szyb:
1. kupić specjalny klej przeodzący napięcie i posmawować konektor na membrance
2. wkleić inną membrankę np metalową. Bez problemu można je znaleść w starych nokiach 3310, wyciąć i podkleić pod gume
DarekP - 29-03-2010, 12:24
Szyby działają jakiś czas po wyjęciu kluczyka, abyś mógł je zamknąć.
Niestety po tym czasie (ok. 30 sekund) nie zamkniesz, ale i nie otworzysz bez włączenia stacyjki.
Anonymous - 29-03-2010, 12:32
Już myślałem że ktoś grzebał w elektryce (autko dopiero mam 3 dzień) muszę jeszcze tylko jakoś wyciągnąć przełącznik od szyb pasażera z przodu- można tylko opuścić podnosić muszę już tylko ja od kierowcy. Próbowałem śrubokrętem podważyć ale jakieś dziwne dźwięki dochodziły i bałem się że jeszcze połamię obudowę przełącznika
carismax - 29-03-2010, 12:36
ten panel schodzi bardzo prosto. Wystarczy go podwarzyć od góry (od strony lusterka) i wysunąć bo od tyłu jest taka łapka duża
|
|
|