[04-13]Colt CZx - Colt CZx po liftingu...
pawela - 21-09-2008, 12:22
niestety tu muszę się z wami zgodzić. Stylistyka strasznie chybiona. Jaki cel miało ucięcie połowy świateł w 5d?... Teraz dopiero colt wygląda nijako...
I w ogóle gama mitsu. Gdzie następcy Carismy, Galanta? Jak Mitsu chce polepszyć sprzedaż okupując tak małą liczbę segmentów?
Marcin-Krak - 21-09-2008, 12:25
Tył w 5d strasznie zrypali
Natomiast ostatnio widuję często 3d w czarnym kolorze i szczerze napisawszy ... zaczął mi się podobać
londolut - 21-09-2008, 13:32
Marcin-Krak napisał/a: | widuję często 3d w czarnym kolorze i szczerze napisawszy ... zaczął mi się podobać | Ale autko ma się podobać całe a nie tylko tył lub tylko przód Ten Colt to niewypał na maxa Mitsu idzie w złą stronę. Colt zawsze był zadziorny a CZx to takie pudełko... Misiek napisał/a: | taki bardziej babski |
Robson86 - 21-09-2008, 13:55
pawela napisał/a: | Gdzie następcy Carismy, Galanta? |
ładne Mitsubishi juz były
Pozdroo
karolgt - 21-09-2008, 14:23
a myślałem ze Mitsu zrozumie ze colt poszedl w złą strone, tak jak z Civic'iem, byl ok, potem zrobiła sie wanna i w koncu znowu wyprowadzili go na prostą w dawnym "sportowawym" stylu, a tu zamiast wanny mamy kolejny etap czyli saune na kółkach
Anonymous - 21-09-2008, 18:59
londolut napisał/a: | Ale autko ma się podobać całe a nie tylko tył lub tylko przód Ten Colt to niewypał na maxa Mitsu idzie w złą stronę. Colt zawsze był zadziorny a CZx to takie pudełko... |
karolgt napisał/a: | a myślałem ze Mitsu zrozumie ze colt poszedl w złą strone, tak jak z Civic'iem, byl ok, potem zrobiła sie wanna i w koncu znowu wyprowadzili go na prostą w dawnym "sportowawym" stylu, a tu zamiast wanny mamy kolejny etap czyli saune na kółkach |
hehe, nie ma to jak dobre wychowanie - piszecie w dziale czx, a "jedziecie" po tej generacji bezlitośnie
karolgt - 21-09-2008, 19:03
Gorzkim napisał/a: |
hehe, nie ma to jak dobre wychowanie - piszecie w dziale czx, a "jedziecie" po tej generacji bezlitośnie |
ale to już chyba nie bedzie CZx,
zamiast CZx będzie WAx, od wanna
[ Dodano: 21-09-2008, 19:04 ]
Gorzkim napisał/a: |
hehe, nie ma to jak dobre wychowanie - piszecie w dziale czx, a "jedziecie" po tej generacji bezlitośnie |
ale to już chyba nie bedzie CZx,
zamiast CZx będzie WAx, od wanna
no ale tak powaznię, CZx po jakims czasie moze sie podobac, szczegolnie 3-drzwiowe. Natomiast wsadzenie na siłe przodu z lancera do małego colta wyszło niestety beznadziejnie.
Może na żywo będzie lepiej wyglądać.
co nie zmienia faktu, że CZx po Krakowie przynajmniej jest więcej niż CA0 i CJx, więc chyba sie zle nie sprzedaje.
Misiek :) - 21-09-2008, 20:25
co następny to brzydszy (CA0 najładnieszy)
CA0->brzydszeCJ0->brzydsze CZx->lift...
a ja powiem, że CZx mabardziej praktyczne wnętrze od reszty, jest więcej miejsca...
Ja wole CA0, zaraz za nim CZx, potem inne
Apropos wyglądu, dziś widziałem czarne CZt z ciemnymi szybkami tłumikiem sportowym, spojlerem, felami... wygląda równie agresywnie co CJ czy CA...
Anonymous - 22-09-2008, 18:09
Uważam, że nie jest tak źle. Pamiętajmy!! - to są tylko zdjęcia. W rzeczywistości może prezentować się o niebo lepiej. Powinni też wypuścić model z transmisją CVT w wersji z silnikiem 1.3 ( z tego co się orientuję to na chwilę obecną tylko wersja sportowa 1.5 turbo 5-cio dzwiowa ma takie).
Posiadam 1.3 AMT. Mam juz 6tys.km. i jak narazie skrzynia chodzi super. Wniosek: nie pierwszy mój automat i nie ostatni.
Pozdrawiam forumowiczów tego wspaniałego auta
Robson86 - 22-09-2008, 19:14
Mitsubishi idzie w zlym kierunku...
Pozdroo
Anonymous - 22-09-2008, 20:02
Jeżeli mowa o stylistyce, to tym się nie przejmuję. To jest tylko i wyłącznie kwestja gustu.
Inaczej sprawa się kształtuje z jakością - w tym przypadku Mitsubishi znacznie pogorszyło swoje standarty - to może być przysłowiowym gwoździem.
Kolejna sprawa, to ceny serwisów.
Robson86 - 22-09-2008, 20:15
jaceksu25 napisał/a: | Kolejna sprawa, to ceny serwisów. |
czy ja wiem czy sa az takie wysokie ??
Ja serwisuje caly czas autko w ASO i to lacznie z wymiana zarowek i wcale nie jest tak zle patrzac na konkurencje
Poprzednia Laguna II byla duuuzo drozsza w serwisuowaniu
Pozdroo
Anonymous - 22-09-2008, 20:23
mogę oczywiście się mylić
Tak na marginesie - to mój poprzedni misio. Jakościowo był rewelacyjny
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=991
Misiek :) - 22-09-2008, 20:53
jaceksu25 napisał/a: | Inaczej sprawa się kształtuje z jakością - w tym przypadku Mitsubishi znacznie pogorszyło swoje standarty |
teraz produkowane w europie, i wszystkie auta mają coraz gorsze standardy (z wyjątkiem kilku marek)
Robson86 - 22-09-2008, 21:49
Misiek napisał/a: | teraz produkowane w europie, |
wlasnie ale jak to jest, przykladowo auto japonskie ale produkowane w Europie a w roznego rodzaju testach i tak znajduje sie wyzej niz inne europejskie produkcje...
Pozdroo
|
|
|