To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[04-13]Colt CZx - Colt CZx po liftingu...

pawela - 21-09-2008, 12:22

niestety tu muszę się z wami zgodzić. Stylistyka strasznie chybiona. Jaki cel miało ucięcie połowy świateł w 5d?... Teraz dopiero colt wygląda nijako...
I w ogóle gama mitsu. Gdzie następcy Carismy, Galanta? Jak Mitsu chce polepszyć sprzedaż okupując tak małą liczbę segmentów?

Marcin-Krak - 21-09-2008, 12:25

Tył w 5d strasznie zrypali :evil:

Natomiast ostatnio widuję często 3d w czarnym kolorze i szczerze napisawszy ... zaczął mi się podobać :twisted:

londolut - 21-09-2008, 13:32

Marcin-Krak napisał/a:
widuję często 3d w czarnym kolorze i szczerze napisawszy ... zaczął mi się podobać :twisted:
Ale autko ma się podobać całe a nie tylko tył lub tylko przód :( Ten Colt to niewypał na maxa Mitsu idzie w złą stronę. Colt zawsze był zadziorny a CZx to takie pudełko...
Misiek :) napisał/a:
taki bardziej babski

Robson86 - 21-09-2008, 13:55

pawela napisał/a:
Gdzie następcy Carismy, Galanta?

ładne Mitsubishi juz były :(
Pozdroo

karolgt - 21-09-2008, 14:23

a myślałem ze Mitsu zrozumie ze colt poszedl w złą strone, tak jak z Civic'iem, byl ok, potem zrobiła sie wanna i w koncu znowu wyprowadzili go na prostą w dawnym "sportowawym" stylu, a tu zamiast wanny mamy kolejny etap czyli saune na kółkach :?
Anonymous - 21-09-2008, 18:59

londolut napisał/a:
Ale autko ma się podobać całe a nie tylko tył lub tylko przód Ten Colt to niewypał na maxa Mitsu idzie w złą stronę. Colt zawsze był zadziorny a CZx to takie pudełko...

karolgt napisał/a:
a myślałem ze Mitsu zrozumie ze colt poszedl w złą strone, tak jak z Civic'iem, byl ok, potem zrobiła sie wanna i w koncu znowu wyprowadzili go na prostą w dawnym "sportowawym" stylu, a tu zamiast wanny mamy kolejny etap czyli saune na kółkach :?

hehe, nie ma to jak dobre wychowanie :badgrin: :badgrin: - piszecie w dziale czx, a "jedziecie" po tej generacji bezlitośnie :evil:

karolgt - 21-09-2008, 19:03

Gorzkim napisał/a:

hehe, nie ma to jak dobre wychowanie :badgrin: :badgrin: - piszecie w dziale czx, a "jedziecie" po tej generacji bezlitośnie :twisted:

ale to już chyba nie bedzie CZx,
zamiast CZx będzie WAx, od wanna :D

[ Dodano: 21-09-2008, 19:04 ]
Gorzkim napisał/a:

hehe, nie ma to jak dobre wychowanie :badgrin: :badgrin: - piszecie w dziale czx, a "jedziecie" po tej generacji bezlitośnie :twisted:

ale to już chyba nie bedzie CZx,
zamiast CZx będzie WAx, od wanna :D

no ale tak powaznię, CZx po jakims czasie moze sie podobac, szczegolnie 3-drzwiowe. Natomiast wsadzenie na siłe przodu z lancera do małego colta wyszło niestety beznadziejnie.
Może na żywo będzie lepiej wyglądać.

co nie zmienia faktu, że CZx po Krakowie przynajmniej jest więcej niż CA0 i CJx, więc chyba sie zle nie sprzedaje.

Misiek :) - 21-09-2008, 20:25

co następny to brzydszy (CA0 najładnieszy)
CA0->brzydszeCJ0->brzydsze CZx->lift...
a ja powiem, że CZx mabardziej praktyczne wnętrze od reszty, jest więcej miejsca...
Ja wole CA0, zaraz za nim CZx, potem inne
Apropos wyglądu, dziś widziałem czarne CZt z ciemnymi szybkami tłumikiem sportowym, spojlerem, felami... wygląda równie agresywnie co CJ czy CA...

Anonymous - 22-09-2008, 18:09

Uważam, że nie jest tak źle. Pamiętajmy!! - to są tylko zdjęcia. W rzeczywistości może prezentować się o niebo lepiej. Powinni też wypuścić model z transmisją CVT w wersji z silnikiem 1.3 ( z tego co się orientuję to na chwilę obecną tylko wersja sportowa 1.5 turbo 5-cio dzwiowa ma takie).
Posiadam 1.3 AMT. Mam juz 6tys.km. i jak narazie skrzynia chodzi super. Wniosek: nie pierwszy mój automat i nie ostatni. :P
Pozdrawiam forumowiczów tego wspaniałego auta :D

Robson86 - 22-09-2008, 19:14

Mitsubishi idzie w zlym kierunku...
Pozdroo

Anonymous - 22-09-2008, 20:02

Jeżeli mowa o stylistyce, to tym się nie przejmuję. To jest tylko i wyłącznie kwestja gustu.

Inaczej sprawa się kształtuje z jakością - w tym przypadku Mitsubishi znacznie pogorszyło swoje standarty - to może być przysłowiowym gwoździem.
Kolejna sprawa, to ceny serwisów.

Robson86 - 22-09-2008, 20:15

jaceksu25 napisał/a:
Kolejna sprawa, to ceny serwisów.

czy ja wiem czy sa az takie wysokie ??
Ja serwisuje caly czas autko w ASO i to lacznie z wymiana zarowek i wcale nie jest tak zle patrzac na konkurencje :)
Poprzednia Laguna II byla duuuzo drozsza w serwisuowaniu :twisted: :P
Pozdroo

Anonymous - 22-09-2008, 20:23

mogę oczywiście się mylić :D

Tak na marginesie - to mój poprzedni misio. Jakościowo był rewelacyjny :P

http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=991

Misiek :) - 22-09-2008, 20:53

jaceksu25 napisał/a:
Inaczej sprawa się kształtuje z jakością - w tym przypadku Mitsubishi znacznie pogorszyło swoje standarty

teraz produkowane w europie, i wszystkie auta mają coraz gorsze standardy (z wyjątkiem kilku marek)

Robson86 - 22-09-2008, 21:49

Misiek :) napisał/a:
teraz produkowane w europie,

wlasnie ale jak to jest, przykladowo auto japonskie ale produkowane w Europie a w roznego rodzaju testach i tak znajduje sie wyzej niz inne europejskie produkcje...
Pozdroo