[92-96]Colt CA0 - [CA1A 1.3] Rwanie, utrata mocy itp po wjeździe do wielkiej k
Anonymous - 28-08-2008, 09:35
Kierunek nie jest przykręcany.Jest wsuwany na takie wsówki do reflektora i do błotnika,a trzyma sie na sprężynie.W okolicach kierunkowskazu od środka musisz szukać drutu zawinietego w pętelkę.Trzeba za to pociągnąć tak żeby odhaczyło sie do blachy i kierunek wypada.
Anonymous - 28-08-2008, 09:38
JayChyl napisał/a: | Hugo powiedz mi dokladnie jak sie do srobek mocujacych kierunkowskaz dostac? powiem ci ze ten wlasnie kierunkowskaz caly mi lata hehe chyba zle przykercony | a mogę ja odpowiedzieć? Jeśli otworzysz maskę, przy podłużnicach (np. po prawej stronie - stojąc przodem do auta - w okolicach skrzynki bezpiecznikowej) zobaczysz wystający kawałek drutu w izolacji. Jest to de facto końcówka sprężynki mocującej kierunkowskaz. Musisz ją mocno pociągnąć (polecam tu kombinerki, tzw. szczypce płaskie ) i odhaczyć z mocowania. Pod podłużnicą ma ona kształt litery "Z" i ta "zetka" blokuje się na podłużnicy. Po odhaczeniu tej sprężynki po prostu wyciągasz kierunkowskaz do przodu. Montaż w odwrotnej kolejności, choć idzie trochę trudnej, bo sprężynka wyślizguje się z kombinerek i ciężko ją zahaczyć.
Anonymous - 28-08-2008, 09:48
Moja sprężynka jest zawinieta na koncu w petelkę i moge ją odbezpieczać palcem,nie muszę używac kombinerek
Anonymous - 28-08-2008, 09:57
adamovicius napisał/a: | Moja sprężynka jest zawinieta na koncu w petelkę i moge ją odbezpieczać palcem,nie muszę używac kombinerek | Moja też była, ale siedziała tak ciasno, że ręką się jej zdjąć nie dało.
JayChyl - 28-08-2008, 13:00
I zdijąlem Ale niestety nie wyczyscilem w srodku bo nie było jak. Tylko wode wylałem. Kupie nowy kierunkowskaz i tak bo widać ze uszczelki pęknięte itp w prawym kierunku wygląda on jak nowy. A machał się on i macha dalej dla tego, że zawleczka zaczepiona jest wokół izolacji. Trzeba byłoby pokombinowac ale wszelkie kombinacje to ja zrobie jak kupie nowy kierunek .
orz1 - 28-08-2008, 15:11
hmm a więc tak.
kierunkowskazy są klejone ta uszczelka dookoła to jest aby ładniej dochodził do błotnika.Na twoim miejscu bym go wyciągnoł i umył, fakt kierunki nie są drogie, ale jak dostaniesz to dostaniesz z JC czy inny bubel, a je akurat ciężko jest spasować do lampy.Pozatym kiepsko będzie to wyglądało.Sam tak mam to wiem o czym mowie
Co orginał to jest najlepsze bo tanie buble są do kitu.
mkm - 28-08-2008, 15:39
JayChyl, podejrzewam, ze albo nie masz nadkola, albo nadkole jest polamane - stad woda w kierunku.
JayChyl - 28-08-2008, 18:18
Jest peknięcie od strony podłużnicy. I tak dziś wsuwki na które wchodzi kierunkowskaz 2 połamalem to musialem kleić. Teraz już mi tak nie lata bo wystarczy zawleczkę dobrze przekręcić itp. Przecież nadkole mam . Mozliwe ze byl i tam pukniety.
Kierunek próbowalem otworzyć ale wiem ze jak te 2 zatrzaski bede wyjmowal to i tak je polame. Tam jest jedna srobka i 2 zatrzaski.
orz1 - 28-08-2008, 20:02
no to jest norma, ja odciełem te wsówki żeby spasować kierunek JC do lampy, i też jest na klej. Nie rozbieraj go, poprostu przepłukaj go wodą, albo przeczytaj na forum jest temat o czyszczeniu lamp.
JayChyl - 31-08-2008, 16:05
A chwila o co chodzi z tymi kopułkami? To te zaworki tam na dole?
Anonymous - 31-08-2008, 16:11
Nie,to chodzi o kopułkę aparatu zapłonowego.
JayChyl - 01-09-2008, 00:44
Hehe żebym ja wiedział jak to wygląda i gdzie się znajduje .
Inaczej. Jeżeli chodzi o kierunkowskaz. Prawy jest idealnie spasowany i firma chyba Koito.
Natomiast ten zalany to nawet go doczyscic nie moge. Po prostu ma połamane zatrzaski 2 które trzymają żarówkę w otworze kierunkowskazu. Mam kilka zdjęć to obrazujących:
Firma tego kierunku to Depo. Mam zamiar i tak kupić nowy bo tego niestety nie doczyszcze a probowalem juz kilku specyfików, pozatym wlasnie tamtędy przez te pekniecie dostaje się woda. Oto zdjęcia
Zabrudzony kierunek:
Pęknięte zatrzaski
Hugo - 01-09-2008, 17:31
JayChyl napisał/a: | Hehe żebym ja wiedział jak to wygląda i gdzie się znajduje | Czarna "kopułka" (dosłownie) przykręcona do aparatu zapłonowego, z której wychodzą kable WN na świece. Teraz musisz znaleźć . JayChyl napisał/a: | Prawy jest idealnie spasowany i firma chyba Koito | Koito to oryginał. JayChyl napisał/a: | Natomiast ten zalany to nawet go doczyscic nie moge | I po fotce widzę, że go za nic w świecie nie doczyścisz. JayChyl napisał/a: | Po prostu ma połamane zatrzaski 2 które trzymają żarówkę w otworze kierunkowskazu. | I dostaje się wilgoć. Daj ogłoszenie w dziale "Kupię" i napewno za parę zł kupisz nowy koszyczek żarówki. Tego już dobrze nie pokleisz, ponieważ gumowy oringpowoduje, że koszyczek ciężko się wkręca w kierunkowskaz i jak pokleisz te małe "wsuwki" to i tak odpadną. JayChyl napisał/a: | Firma tego kierunku to Depo | Najbardziej popularny zamiennik. Typowy szajs.
Anonymous - 01-09-2008, 19:53
Ja mam niezła masakrę z przodu.
Lewa strona:reflektor DEPO kierunek DEPO(nie pasuja do siebie)
Prawa strona:TYC KOITO(pasują)
JayChyl - 01-09-2008, 22:05
Hugo napisał/a: | JayChyl napisał/a: | Hehe żebym ja wiedział jak to wygląda i gdzie się znajduje | Czarna "kopułka" (dosłownie) przykręcona do aparatu zapłonowego, z której wychodzą kable WN na świece. Teraz musisz znaleźć . JayChyl napisał/a: | Prawy jest idealnie spasowany i firma chyba Koito | Koito to oryginał. JayChyl napisał/a: | Natomiast ten zalany to nawet go doczyscic nie moge | I po fotce widzę, że go za nic w świecie nie doczyścisz. JayChyl napisał/a: | Po prostu ma połamane zatrzaski 2 które trzymają żarówkę w otworze kierunkowskazu. | I dostaje się wilgoć. Daj ogłoszenie w dziale "Kupię" i napewno za parę zł kupisz nowy koszyczek żarówki. Tego już dobrze nie pokleisz, ponieważ gumowy oringpowoduje, że koszyczek ciężko się wkręca w kierunkowskaz i jak pokleisz te małe "wsuwki" to i tak odpadną. JayChyl napisał/a: | Firma tego kierunku to Depo | Najbardziej popularny zamiennik. Typowy szajs. |
Teraz już wiem Hmm tam to jest wysoko to by bylo nie mozliwe zeby zalewalo wlasnie tę kopułkę, poza tym jest ona gumowa co chroni i te wejscia 4 i 4 świece. No ale jak mowicie tak spojze i sprawdze w razie czego .
Tak ten depo wypier....e i wstawie jakis inny zamiennik (no chyba ze uda mi się znalesc oryginal). Oczywiscie jak na zdjeciach widzialem, wraz z zamiennikiem dostaje ten okrągły walec z uszczelką który się wkręca wraz z zarówką.
Ten Depo i tak wogole nie pasowal, wystaje lekko. No ale pewnie innego nie znajde. Na allegro widzialem tylko takie:
http://www.allegro.pl/ite...colt_po_92.html
http://www.allegro.pl/ite..._migacz_92.html
http://www.allegro.pl/ite..._najtaniej.html
http://www.allegro.pl/ite...wskaz_nowy.html
http://www.allegro.pl/ite...ialy_prawy.html
Zdaje mi się ze ten za 60zł to chyba jeden z lepszych zamienników?
|
|
|