To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Policja zmienia taryfikator - 500 zł za "czerwone"

michalp - 25-08-2008, 09:09

mkm napisał/a:
Jestem zachwycony systemem (prawdopodobnie) finskim, gdzie wysokosc mandatu to "wskaznik za przewinienie" razy dzienne pobory. To jest wg mnie najsprawiedliwsze.

Z jednej strony to sprawiedliwe, z drugiej - nie mam ochoty ujawniać swojej pensji pierwszemu lepszemu policjantowi.

Anonymous - 25-08-2008, 10:22

michalp napisał/a:
Z jednej strony to sprawiedliwe, z drugiej - nie mam ochoty ujawniać swojej pensji pierwszemu lepszemu policjantowi.

zawsze moglbys zaplacic tyle ile proponuje policjant bez dyskusji o swoich zarobkach :lol:

krzychu - 25-08-2008, 11:06

mialczynski17 - kolega a te swiatla bezkolizyjne to znaczy takie ze strzałkami ze jak masz zilone to jedziesz w lewo a z przeciwka stoja?? Ja mam tak i tak w smoich miastach ktorych jezdze i jak jest dobrze przemyslane skrzyzowanie to oba rozwiazania sa dobre. Np. przy 3 pasach lewy w lewo srodkowy w lewo i prosto (skrecasz tez w 2 pas) prawy w prawo i prosto nie wyobrazam sobie swiatel kolizyjnych bo by byly niesamowite korki jak by sie trafil jakis kierowca niedzielny szczegolnie ze z przeciwka ruch bardzo duzy i musisz przeciac 2 pasy ruchu. Tak ze moim zdaniem po prostu masz za malo pasow na skrzyzowaniach jesli tworza sie korki i swiatla kolizyjne by Ci w tym nie pomogly zeby je rozladowac.

Krzychu

cns80 - 25-08-2008, 11:09

michalp napisał/a:
:twisted: Ale ją ujawniasz każdemu lekarzowi jak w rejestracji w przychodni kserują sobie Twój druk RMUA :P
michalp - 25-08-2008, 11:40

cns80 napisał/a:
Ale ją ujawniasz każdemu lekarzowi jak w rejestracji w przychodni kserują sobie Twój druk RMUA

Nie mówię, że nie ujawniam :) Mówię, że nie chciałbym :)