To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - [Cari 1.6] Reflektory przednie czy każdy tak ma<99

SHARK1979 - 21-09-2008, 16:36

moja lewa też mocniej swieci :? myslałem o lampach po lifcie ale mają inny kształt :(
pawel-krol - 21-09-2008, 18:00
Temat postu: Re: Reflektory przednie czy każdy tak ma<99
lukjar6 napisał/a:
Witam!
Mam takie pytanie do forumowiczów odnosnie reflektorów czy u wszystkich właścicieli misków przed 99r przednie lampy kiepsko świecą, bo u mnie jest tragedia, kupiłem nowe żarówki (+50%) i nic poza tym że jaśniej wcale lepiej drogi nie oświetalają, czy da się coś z tym zrobić poza wymianą lamp na nowe? Porównując do starej fiesty to tam jest o nieeebo lepiej. Proszę poradzcie coś jak możecie. Pozdrawiam.

u mnie tez byl problem
wymieniłem reflektory na nowe(zamienniki DEPO) i niewiele lepiej sie zrobilo.
ale kilka dni temu zamontowalem zestaw BiXenon i jest EXTRA!!!

Anonymous - 21-09-2008, 21:37
pawel-krol napisał/a:

u mnie tez byl problem
wymieniłem reflektory na nowe(zamienniki DEPO) i niewiele lepiej sie zrobilo.
ale kilka dni temu zamontowalem zestaw BiXenon i jest EXTRA!!!

możesz napisać jakie zmiany to za sobą ciągnie?

wyższe napięcie? dostosowanie elektryki (bezpieczników, okablowania)? skryskiwacze reflektorów? itp. itd.

no i koszta samych lamp? :)

Matejko - 22-09-2008, 00:07

jest inny profil lamp wlasnie w okolicach kierunkowskazu
SHARK1979 - 27-09-2008, 23:26

Tak w sumie jak patrze po wtyknięciu tych świeczek :wink: OSRAM+50 to jednak tak źle nie świecą moje lampy, nawet nieraz kumple pytają co tak ostro dają :D a nic przy nich nie robiłem
pawel-krol - 28-09-2008, 00:07
big_foot napisał/a:

możesz napisać jakie zmiany to za sobą ciągnie?

wyższe napięcie? dostosowanie elektryki (bezpieczników, okablowania)? skryskiwacze reflektorów? itp. itd.

poza lebszym oświetleniem drogi żadnych zmian nie widze

no i koszta samych lamp? :)

lampy to jak pisałem wyżej-zamienniki DEPO(orginalne które były to jedna wypalona a drugia świeciła ok ale nie w tą strone-anglik) koszt to jak dobrze pamiętam około 300 złoty.
A zestaw BiXsenon o ktorym mowie to nie kompletna lampa z calym ukladem tylko taka wkladka w miejsce standardowej żarówki H4-koszt 320 zloty za komplet, a montaż zajoł około godzine,potem tylko reflektorki ustawić i jest EXTRA jak dla mnie w porownaniu ze zwykłymi żarówkami.

rzoberto - 07-02-2009, 22:52

U mnie było podobnie. Z racji że jestem krótkowidzem światła były tragiczne. Jechałem prawie po omacku. Zdenerwowany zakupiłem nowe z Depolu. Teraz przynajmniej dla mnie jest dobrze. Lampy świecą prawidłowo, nie mogę tylko zapominać o ich przetarciu przed jazdą szczególnie w "mokrą" pogodę"
Jaro1974 - 09-02-2009, 21:45

Witam . U mnie też nie było za bogato ale założyłem Osram-y night breaker było ok. Ale jakoś szybko się zużyła i teraz mam Philipsa blue vision i też dają radę. Ale powiem szczerze w starym Seacie ( którego jeszcze posiadam i nie sprzedam bo jest fajny i szybko jeździ oczywiście na torach do tego przeznaczonych) z 93 roku światła są o niebo lepsze. A zamontowane są tam reflektory firmy Valeo a w cari są helli i jest miernota. Chyba trzeba będzie pomyśleć o zmianie reflektorów z innego pojazdu i delikatnie zmienić kształt maski z przodu. Myślałem o reflektorach od A4 z 98 roku. Muszę pomierzyć i może się dopasuje.
SHARK1979 - 11-02-2009, 18:20

mario23 napisał/a:
A czy ktoś dysponuje wiedzą na temat tego czy lampy od cari po lifcie będą pasowały do tej przed?

Jest już na ten temat sporo wypowiedzi na forum, założenie takich lamp wiąże się z wymianą prawie całego przodu :)