Carisma - Ogólne - [Cari 1.6] Reflektory przednie czy każdy tak ma<99
SHARK1979 - 21-09-2008, 16:36
moja lewa też mocniej swieci myslałem o lampach po lifcie ale mają inny kształt
pawel-krol - 21-09-2008, 18:00 Temat postu: Re: Reflektory przednie czy każdy tak ma<99
lukjar6 napisał/a: | Witam!
Mam takie pytanie do forumowiczów odnosnie reflektorów czy u wszystkich właścicieli misków przed 99r przednie lampy kiepsko świecą, bo u mnie jest tragedia, kupiłem nowe żarówki (+50%) i nic poza tym że jaśniej wcale lepiej drogi nie oświetalają, czy da się coś z tym zrobić poza wymianą lamp na nowe? Porównując do starej fiesty to tam jest o nieeebo lepiej. Proszę poradzcie coś jak możecie. Pozdrawiam. |
u mnie tez byl problem
wymieniłem reflektory na nowe(zamienniki DEPO) i niewiele lepiej sie zrobilo.
ale kilka dni temu zamontowalem zestaw BiXenon i jest EXTRA!!!
Anonymous - 21-09-2008, 21:37 Temat postu: Re: Reflektory przednie czy każdy tak ma<99
pawel-krol napisał/a: |
u mnie tez byl problem
wymieniłem reflektory na nowe(zamienniki DEPO) i niewiele lepiej sie zrobilo.
ale kilka dni temu zamontowalem zestaw BiXenon i jest EXTRA!!! |
możesz napisać jakie zmiany to za sobą ciągnie?
wyższe napięcie? dostosowanie elektryki (bezpieczników, okablowania)? skryskiwacze reflektorów? itp. itd.
no i koszta samych lamp?
Matejko - 22-09-2008, 00:07
jest inny profil lamp wlasnie w okolicach kierunkowskazu
SHARK1979 - 27-09-2008, 23:26
Tak w sumie jak patrze po wtyknięciu tych świeczek OSRAM+50 to jednak tak źle nie świecą moje lampy, nawet nieraz kumple pytają co tak ostro dają a nic przy nich nie robiłem
pawel-krol - 28-09-2008, 00:07 Temat postu: Re: Reflektory przednie czy każdy tak ma<99
big_foot napisał/a: |
możesz napisać jakie zmiany to za sobą ciągnie?
wyższe napięcie? dostosowanie elektryki (bezpieczników, okablowania)? skryskiwacze reflektorów? itp. itd.
poza lebszym oświetleniem drogi żadnych zmian nie widze
no i koszta samych lamp? |
lampy to jak pisałem wyżej-zamienniki DEPO(orginalne które były to jedna wypalona a drugia świeciła ok ale nie w tą strone-anglik) koszt to jak dobrze pamiętam około 300 złoty.
A zestaw BiXsenon o ktorym mowie to nie kompletna lampa z calym ukladem tylko taka wkladka w miejsce standardowej żarówki H4-koszt 320 zloty za komplet, a montaż zajoł około godzine,potem tylko reflektorki ustawić i jest EXTRA jak dla mnie w porownaniu ze zwykłymi żarówkami.
rzoberto - 07-02-2009, 22:52
U mnie było podobnie. Z racji że jestem krótkowidzem światła były tragiczne. Jechałem prawie po omacku. Zdenerwowany zakupiłem nowe z Depolu. Teraz przynajmniej dla mnie jest dobrze. Lampy świecą prawidłowo, nie mogę tylko zapominać o ich przetarciu przed jazdą szczególnie w "mokrą" pogodę"
Jaro1974 - 09-02-2009, 21:45
Witam . U mnie też nie było za bogato ale założyłem Osram-y night breaker było ok. Ale jakoś szybko się zużyła i teraz mam Philipsa blue vision i też dają radę. Ale powiem szczerze w starym Seacie ( którego jeszcze posiadam i nie sprzedam bo jest fajny i szybko jeździ oczywiście na torach do tego przeznaczonych) z 93 roku światła są o niebo lepsze. A zamontowane są tam reflektory firmy Valeo a w cari są helli i jest miernota. Chyba trzeba będzie pomyśleć o zmianie reflektorów z innego pojazdu i delikatnie zmienić kształt maski z przodu. Myślałem o reflektorach od A4 z 98 roku. Muszę pomierzyć i może się dopasuje.
SHARK1979 - 11-02-2009, 18:20
mario23 napisał/a: | A czy ktoś dysponuje wiedzą na temat tego czy lampy od cari po lifcie będą pasowały do tej przed? |
Jest już na ten temat sporo wypowiedzi na forum, założenie takich lamp wiąże się z wymianą prawie całego przodu
|
|
|