To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - carisma 1.9 diesel

lesmen - 03-06-2010, 11:52

Czy ktoś wie gdzie można dostać ten uszczelniacz na wałku pompy olejowej bo szukam po różnych sklepach i nie mogę go dostać. MAły gdzie ten uszczelniacz kupowałeś?
Anonymous - 03-06-2010, 12:33

Ja u siebie również wymieniałem uszczelniacze, zmieniłem wszystkie podczas wymiany rozrządu bo lało się z nich jak diabli. Wyciek identyczny jak na zdjęciach u Lewego. Dostałem je w małym sklepiku motoryzacyjnym, tylko poszedłem ze starymi które wcześniej wydłubałem, koleś sprawdził sobie rozmiar i bez problemu znalazł je na stanie.
lesmen - 03-06-2010, 13:42

Tabakol a nie masz czasem spisane rozmiaru tego uszczelniacza bo chciałem mieć wszystko gdy będę wstawiać Cari do warsztatu?
MAłY - 04-06-2010, 23:38

lesmen napisał/a:
Czy ktoś wie gdzie można dostać ten uszczelniacz na wałku pompy olejowej bo szukam po różnych sklepach i nie mogę go dostać. MAły gdzie ten uszczelniacz kupowałeś?

w każdym sklepie powinni to mieć. A problem z tym jest jest taki, że nie ma tego w żadnym katalogu. Zaraz pójde do garażu i napisze wymiar.

to tak; uszczelniacz wałka pompy olejowej- 30x40x8.
Ja załozyłem 30x40x7 bo akurat nie mieli 8, ale jest git bo to akurat szerokość. Firma corteco-20zł.

buncza - 06-06-2010, 12:14

jeśli chodzi o olej to ja jeżdżę na Mobil1 półsyntety (mam 1,9 DiD i 185 tys na liczniku) :)