To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.9DI-D] Jak wyciągnąć zegary

saphire - 26-08-2008, 10:35

herflik95 napisał/a:
a czemu mogła zaświecić sie ta kontrolka od komputera???

Np. brak ciśnienia paliwa w układzie spowodowany zapowietrzeniem itp. - w ASo ci odczytaja na kompie kod usterki jaki wtedy był.

herflik95 napisał/a:
I jeszcze czy przy wyjmowaniu zegarów trzeba odłączyć akum???

nie trzeba

herflik95 - 26-08-2008, 11:22

jestem jutro umuwony na podłaczenie do kompa i wtedy moze sie cos dowiem
JCH - 26-08-2008, 15:23

herflik95 napisał/a:
jak skasować dystans który pojkazuje komp ze moge tyle i tyle przejechać bo teraz pokazuje 759km i nie moge tego skasować
Tego się nie kasuje. Skoro zatankowałeś do pełna do zasięg został samoczynnie przeliczony od nowa.
herflik95 - 26-08-2008, 15:38

JCH napisał/a:
herflik95 napisał/a:
jak skasować dystans który pojkazuje komp ze moge tyle i tyle przejechać bo teraz pokazuje 759km i nie moge tego skasować
Tego się nie kasuje. Skoro zatankowałeś do pełna do zasięg został samoczynnie przeliczony od nowa.

A to takie buty! Ale czy jest to wiarygodne czy przeliczane z chwilowego spalania??? chodzi mi o to ze w niedziele ruszam w trase i czy rzeczywiscie na tym co pokazuje tylko tyle da sie przejechać czy mniej czy wiecej. Dodam ze mam do pokonania 750km w jedną stronę

siwek - 26-08-2008, 18:02

nie ufaj za bardzo komputerowi bo sie możesz niemile zdziwić... lepiej patrz na wskaznik paliwa i jak sie zblizy rezerwa to tankuj :wink:
JCH - 26-08-2008, 21:33

herflik95 napisał/a:
czy rzeczywiscie na tym co pokazuje tylko tyle da sie przejechać czy mniej czy wiecej. Dodam ze mam do pokonania 750km w jedną stronę
Ja w ub. weekend przejechałem na baku ok. 930 km i jeszcze rezerwa się nie zapaliła. Jazda spokojna i ekonomiczna po tzw. "krajówkach" praktycznie bez miasta i żadnego stania w korkach. Żadnego też poganiania autostradą. Ty w dodatku masz większy bak niż jak w Spejsie. 750 km to z palcem w nosie DID-em, no chyba, że but w podłodze cały czas.
herflik95 - 27-08-2008, 07:25

nie nie jezdze jak wariat zasadniczo predkośc z jaka jezdze oscyluje w granicach 100-120 km/h chyba ze trzeba cos wyprzedzic no to wtedy ale to jest jedyny wyjątek. Mam nadzieje ze z tym co mam w baku dam rade dojechać do Kołogrzegu a z tamtąd jeszcze bujnąć sie do Szczecina i Gryfina
swr - 05-10-2015, 22:33

Witam,
Podłączam się do postu. Chciałbym wymontować licznik żeby powymieniać spalone kontrolki. Niestety nie wiem gdzie są śrubki. Nie chciałbym poniszczyć.
Proszę o info. Stare linki z opisem już nie działają.
Carisma 1,8 GDI Lift
Pozdrawiam

Bizi78 - 06-10-2015, 07:23

Opuść najpierw kierownicę max w dół.
Odkręć dwie śrubki schowane po daszkiem.
Pociągnij ku sobie cały daszek, trzyma się na wcisk.
Następnie odkręć zegary, są trzy widoczne śruby 2 na dole zegarów i 1 u góry.
Pociągnij zegary ku sobie trzymają się na wcisk.
Tutaj masz temat kolegów z Niemiec o zakładaniu ringów i masz pokazane co nieco :wink: .
http://www.dreamcarisma.d...-tachoringe.php