Outlander I GEN Techniczne - Opony zimowe do Outlandera TURBO
Anonymous - 22-09-2007, 21:19
Jak to bylo w pewnej reklamie: "jak cos jest do wszystkiego to jest do niczego" Autem z takim momentem obrotowym, mimo ze 4x4 balbym sie jezdzic w zimie na wielosezonowych.
Gene - 24-09-2007, 07:21
Strach to jedno ale glupota to drugie. W klimatach cieplejszych i lagodniejszych opony calosezonowe maja sens. U nas moga sie sprawdzac przy naprawde cieplej zimie. Temperatury kolo i ponizej zera zmieniaja zasadniczo parametry trakcyjne i wykluczaja taka opone jako odpowiednia i bezpieczna.
Ali-En napisał/a: | "jak cos jest do wszystkiego to jest do niczego" | jestem podobnego zdania
[ Dodano: 24-09-2007, 07:25 ]
furman napisał/a: | przetrwać zimę |
Tak przetrwasz, ale czy o to chodzi? Naped na 4 lapy swoje zrobi.
Hiszpan - 24-09-2007, 09:32
Jeżeli znowu będziemy mieli zimę taką jak ubiegła to będą idealne
saphire - 24-09-2007, 10:47
Zima ponoć sroga będzie bo susły i świstaki już od dwóch tygodni siano do swoich nor znoszą czego od dawna tak wcześnie nie robiły a gdy tak się dzieje to zawsze szybka i ostra zima jest.
Hiszpan - 24-09-2007, 18:07
saphire napisał/a: | Zima ponoć sroga będzie bo susły i świstaki już od dwóch tygodni siano do swoich nor znoszą .... |
a ja, głupi, myślałem, że świstaki "siedzą i zawijają w te sreberka"
Anonymous - 24-09-2007, 19:41
Swistak siedzi bo sreberka byly kradzione
Anonymous - 25-09-2007, 20:58
Ja kupiłem Nokiany WR 215/55R17 na www.opony-auto.pl
Miałem już te opony na innym aucie i uważam, że nie mają konkurencji, a jeździłem już na różnych oponach m.in. Michelin, Goodyear, Pirelli i Yokohama.
Poza tym Nokiany w tym rozmiarze mają świetną cenę (następne Fuldy 90zł droższe)
Zastanawiałem się też nad oponą Pirelli Sottozero - gość ze strony mówił, że mają mieć w Październiku promocję - 650zł, ale padło na Nokiana
Anonymous - 03-11-2007, 17:25 Temat postu: Opony zimowe do Outlandera TURBO Znalazłem sklep z ciekawymi cenami,przynajmniej na niektóre modele:
http://www.oponytanio.pl/start.html
Chyba sobie coś u nich sprawię.
|
|
|