To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[96-02]Colt CJ0 - [CJxA] Gdzie jest filtr kabinowy

londolut - 16-03-2008, 00:05

blaster 14 napisał/a:
i w coa i cjo jest cos takiego
blaster 14, co ty piszesz? W CA0 nie ma filtru przeciwpyłkowego w żadnej wersji wyposażenia. Poza tym wspominał już o tym deenbe. Czytaj cały temat a nie tylko tytuł :)
Anonymous - 21-03-2008, 21:34

cimon102 napisał/a:
W wersji bez klimy nie ma filtra przeciwpyłkowego.

Ja nie mam klimy, a filtr mam..
Ponawiam pytanie, bo mnie ciekawośc zżera :wink: Co to jest ten czarny element, wkręcony po prawej stronie filtra, pod metalową listwą, z czego wychodzą przewody? Odkręciłem i wygląda to jak kostka zrobiona z porcelanki. Pzdr

foto

Anonymous - 22-03-2008, 14:57

Jak sie do tego filtra dobrac? Najwyrazniej tak producent to wykonal i teraz trzeba go wylamac.. i w to miejsce wlozyc nowy filtr, prawda?

Chce sie zapytac przed tym jak zaczne lamac i skakac po plastikach..

Michal

londolut - 22-03-2008, 15:04

Cytat:
Filtr jest przymocowany taką płaską wsuwką - wyciągasz ją do góry. Oprócz tego musisz odkręcić z prawej strony listwę do której jest przykręcony schowek - inaczej nie wysuniesz filtra. Z tego samego powodu należy odczepić cięgno obiegu powietrza lub naciągnać je i wysunąc filtr pod nim. Jak chcesz to mogę fotki po południu zapodać.

(zdjęcie z postu lukamar)

U ciebie jest troszkę inaczej. lukamar ma jakby spinkę w połowie filtra i to go blokuje a ty masz taśmę/plaster? :lol:
Filtr powinien lekko wyjść. Masz klimę? Może ten filtr jest do wymiany tylko w tej wersji a w wersji bez klimy jest ale nie wymienny?

Anonymous - 22-03-2008, 15:04

everyman napisał/a:
Jak sie do tego filtra dobrac? Najwyrazniej tak producent to wykonal i teraz trzeba go wylamac.. i w to miejsce wlozyc nowy filtr, prawda?

Chce sie zapytac przed tym jak zaczne lamac i skakac po plastikach..

A czemu chcesz coś łamac? :wink: Na poprzedniej stronie lukmar opisał sposób wyjmowania filtra. Odkręcic listwę, wyczepic linkę i gotowe.

Dopisane: Może filtr składa się u Ciebie z dwóch połowek, a ta taśma służy po prostu do uszczelnienia. U mnie tak było, więc nie było potrzeby nawet odkręcania metalowej listwy do usunięcia filtra, tylko wyjmujesz jedną cześc, a potem drugą. Tak czy inaczej ta plastikowa zasówka powinna raczej byc. Pzdr

koval - 10-04-2008, 22:35

lukamar napisał/a:
Oprócz tego musisz odkręcić z prawej strony listwę do której jest przykręcony schowek - inaczej nie wysuniesz filtra.

nie trzeba odkręcać, filtr składa się z dwóch części, tak jak pisał Miroslaw1305 opis znajduje się tu:
http://www.mitsubishi-gra...pic.php?t=10167

[ Dodano: 10-04-2008, 22:52 ]
everyman napisał/a:
trzeba go wylamac

zanim zaczniesz coś łamać połam trochę głowę :lol:
a te czarną spinkę pewnie poprzedni właściciel zostawił sobie na pamiątkę... :biggrin:

Anonymous - 11-04-2008, 09:39

koval napisał/a:
zanim zaczniesz coś łamać połam trochę głowę :lol:
a te czarną spinkę pewnie poprzedni właściciel zostawił sobie na pamiątkę... :biggrin:

Obawiam sie ze w ogole u mnie nie ma filtra pylkowego... Mam klimatyzacje i chlodzi calkiem niezle jednak w tym czarnym duzym pojemniku, gdzie powienin byc filtr, a wiec w miejscach frezowanych - filtra nie ma. Obudowa tak jak mowilam ma frezowane miejsca gdzie powinno sie latwo wlozyc cenki filtr, ale sa to FREZY i najwyrazniej producent umozliwia wylamanie/wyciecie.. Skad wiem? Rozkrecilem wszystko jeszcze raz (o zgrozo) odczepilem 3 metole klamerki przytrzymujace gorna i dolna polowe calego pojemnika i lekko go rozwarlem (bo zdaje sie dolna czesc wchodi do komory silnika, gorna tez trzyma sie solidnie). W srodku po lewej stronie miejsca na filtr pylkowy jest filt metalowy - 2 razy szerszy od miejsca na filtr pylkowy, a wiec aby go wyjac trzeba sciagnac cala obudowe - czego zrobic mi sie nie udalo.

W srodku rzeczy rozne rozniste - glownie liscie. Wszystko zalalem sprayem do czyszczenia klimy. Skutek mierny, ale lepsze to niz nic.

Pozdrawiam.

Anonymous - 17-05-2008, 16:38

Mam Lancera '97 + klima i również nie mam filtra. Może to jakaś wersja "low cost" ??
Dzisiaj rozkręciłem schowek i temu podobne ale nie ma możliwości nawet założenia filtra, to "czarne" jest jednolitym elementem.

Anonymous - 18-05-2008, 19:17

Djinn napisał/a:
Mam Lancera '97 + klima i również nie mam filtra. Może to jakaś wersja "low cost" ??
Dzisiaj rozkręciłem schowek i temu podobne ale nie ma możliwości nawet założenia filtra, to "czarne" jest jednolitym elementem.

Otóż to! Ten obszar gdzie powinna byc zaslepka jest frezowany, byc moze wlasnie producent wymyslil sobie, ze jak chcesz koniecznie filtr to sobie wylam zaslepke i go sobie załóż.. dziwna sprawa.

Pozdrawiam

SHARK1979 - 25-09-2008, 19:20

cimon102 napisał/a:
W wersji bez klimy nie ma filtra przeciwpyłkowego.

Też mi się tak wydaje, co wleciało w kratke w podszybiu było w środku :(

wojtas20 - 17-11-2008, 13:50

Mitsubishi Colt Cj0 1997 wersja twenty, bez klimatyzacji, filtr jest.

Lamalao - 13-11-2009, 00:11

Hej!

Przeczytałem wszystkie tematy o filtrze przeciwpyłkowym ale... Dalej nie mam nic, co odpowiadałoby mojemu stanowi rzeczy :(

Po zaglądnięciu w trzewia schowka ujrzałem taki widok:
http://img687.imageshack....zdjcie0350b.jpg

Czy ktoś ma na tyle doświadczenia, żeby mi powiedzieć czy w moim Colciaku filtr jest czy go nie ma? :)

Byłbym wdzięczny za pomoc,
Lamalao :)

PS. Czy na forum jest jakaś powitalnia albo coś?

Koyocik - 13-11-2009, 08:30

Wygląda, że u Ciebie nie ma filtra, wersja z filtrem wygląda tak:

Powitalnia :)

Lamalao - 13-11-2009, 10:06

No widziałem te zdjęcia, patrzyłem w nie jak sroka w gnat... Ale po prostu nie chce mi się wierzyć, że w aucie z 99 roku nie ma filtra przeciwpyłkowego... A Golfie III mojej mamy z 94 roku jest... Po prostu źle się z tym czuje... :(

Na pewno nie ma?