[96-02]Colt CJ0 - [CJxA] Gdzie jest filtr kabinowy
londolut - 16-03-2008, 00:05
blaster 14 napisał/a: | i w coa i cjo jest cos takiego | blaster 14, co ty piszesz? W CA0 nie ma filtru przeciwpyłkowego w żadnej wersji wyposażenia. Poza tym wspominał już o tym deenbe. Czytaj cały temat a nie tylko tytuł
Anonymous - 21-03-2008, 21:34
cimon102 napisał/a: | W wersji bez klimy nie ma filtra przeciwpyłkowego. |
Ja nie mam klimy, a filtr mam..
Ponawiam pytanie, bo mnie ciekawośc zżera Co to jest ten czarny element, wkręcony po prawej stronie filtra, pod metalową listwą, z czego wychodzą przewody? Odkręciłem i wygląda to jak kostka zrobiona z porcelanki. Pzdr
foto
Anonymous - 22-03-2008, 14:57
Jak sie do tego filtra dobrac? Najwyrazniej tak producent to wykonal i teraz trzeba go wylamac.. i w to miejsce wlozyc nowy filtr, prawda?
Chce sie zapytac przed tym jak zaczne lamac i skakac po plastikach..
Michal
londolut - 22-03-2008, 15:04
Cytat: | Filtr jest przymocowany taką płaską wsuwką - wyciągasz ją do góry. Oprócz tego musisz odkręcić z prawej strony listwę do której jest przykręcony schowek - inaczej nie wysuniesz filtra. Z tego samego powodu należy odczepić cięgno obiegu powietrza lub naciągnać je i wysunąc filtr pod nim. Jak chcesz to mogę fotki po południu zapodać. |
(zdjęcie z postu lukamar)
U ciebie jest troszkę inaczej. lukamar ma jakby spinkę w połowie filtra i to go blokuje a ty masz taśmę/plaster?
Filtr powinien lekko wyjść. Masz klimę? Może ten filtr jest do wymiany tylko w tej wersji a w wersji bez klimy jest ale nie wymienny?
Anonymous - 22-03-2008, 15:04
everyman napisał/a: | Jak sie do tego filtra dobrac? Najwyrazniej tak producent to wykonal i teraz trzeba go wylamac.. i w to miejsce wlozyc nowy filtr, prawda?
Chce sie zapytac przed tym jak zaczne lamac i skakac po plastikach.. |
A czemu chcesz coś łamac? Na poprzedniej stronie lukmar opisał sposób wyjmowania filtra. Odkręcic listwę, wyczepic linkę i gotowe.
Dopisane: Może filtr składa się u Ciebie z dwóch połowek, a ta taśma służy po prostu do uszczelnienia. U mnie tak było, więc nie było potrzeby nawet odkręcania metalowej listwy do usunięcia filtra, tylko wyjmujesz jedną cześc, a potem drugą. Tak czy inaczej ta plastikowa zasówka powinna raczej byc. Pzdr
koval - 10-04-2008, 22:35
lukamar napisał/a: | Oprócz tego musisz odkręcić z prawej strony listwę do której jest przykręcony schowek - inaczej nie wysuniesz filtra. |
nie trzeba odkręcać, filtr składa się z dwóch części, tak jak pisał Miroslaw1305 opis znajduje się tu:
http://www.mitsubishi-gra...pic.php?t=10167
[ Dodano: 10-04-2008, 22:52 ]
everyman napisał/a: | trzeba go wylamac |
zanim zaczniesz coś łamać połam trochę głowę
a te czarną spinkę pewnie poprzedni właściciel zostawił sobie na pamiątkę...
Anonymous - 11-04-2008, 09:39
koval napisał/a: | zanim zaczniesz coś łamać połam trochę głowę
a te czarną spinkę pewnie poprzedni właściciel zostawił sobie na pamiątkę... |
Obawiam sie ze w ogole u mnie nie ma filtra pylkowego... Mam klimatyzacje i chlodzi calkiem niezle jednak w tym czarnym duzym pojemniku, gdzie powienin byc filtr, a wiec w miejscach frezowanych - filtra nie ma. Obudowa tak jak mowilam ma frezowane miejsca gdzie powinno sie latwo wlozyc cenki filtr, ale sa to FREZY i najwyrazniej producent umozliwia wylamanie/wyciecie.. Skad wiem? Rozkrecilem wszystko jeszcze raz (o zgrozo) odczepilem 3 metole klamerki przytrzymujace gorna i dolna polowe calego pojemnika i lekko go rozwarlem (bo zdaje sie dolna czesc wchodi do komory silnika, gorna tez trzyma sie solidnie). W srodku po lewej stronie miejsca na filtr pylkowy jest filt metalowy - 2 razy szerszy od miejsca na filtr pylkowy, a wiec aby go wyjac trzeba sciagnac cala obudowe - czego zrobic mi sie nie udalo.
W srodku rzeczy rozne rozniste - glownie liscie. Wszystko zalalem sprayem do czyszczenia klimy. Skutek mierny, ale lepsze to niz nic.
Pozdrawiam.
Anonymous - 17-05-2008, 16:38
Mam Lancera '97 + klima i również nie mam filtra. Może to jakaś wersja "low cost" ??
Dzisiaj rozkręciłem schowek i temu podobne ale nie ma możliwości nawet założenia filtra, to "czarne" jest jednolitym elementem.
Anonymous - 18-05-2008, 19:17
Djinn napisał/a: | Mam Lancera '97 + klima i również nie mam filtra. Może to jakaś wersja "low cost" ??
Dzisiaj rozkręciłem schowek i temu podobne ale nie ma możliwości nawet założenia filtra, to "czarne" jest jednolitym elementem. |
Otóż to! Ten obszar gdzie powinna byc zaslepka jest frezowany, byc moze wlasnie producent wymyslil sobie, ze jak chcesz koniecznie filtr to sobie wylam zaslepke i go sobie załóż.. dziwna sprawa.
Pozdrawiam
SHARK1979 - 25-09-2008, 19:20
cimon102 napisał/a: | W wersji bez klimy nie ma filtra przeciwpyłkowego. |
Też mi się tak wydaje, co wleciało w kratke w podszybiu było w środku
wojtas20 - 17-11-2008, 13:50

Mitsubishi Colt Cj0 1997 wersja twenty, bez klimatyzacji, filtr jest.
Lamalao - 13-11-2009, 00:11
Hej!
Przeczytałem wszystkie tematy o filtrze przeciwpyłkowym ale... Dalej nie mam nic, co odpowiadałoby mojemu stanowi rzeczy
Po zaglądnięciu w trzewia schowka ujrzałem taki widok:
http://img687.imageshack....zdjcie0350b.jpg
Czy ktoś ma na tyle doświadczenia, żeby mi powiedzieć czy w moim Colciaku filtr jest czy go nie ma?
Byłbym wdzięczny za pomoc,
Lamalao
PS. Czy na forum jest jakaś powitalnia albo coś?
Koyocik - 13-11-2009, 08:30
Wygląda, że u Ciebie nie ma filtra, wersja z filtrem wygląda tak:
Powitalnia
Lamalao - 13-11-2009, 10:06
No widziałem te zdjęcia, patrzyłem w nie jak sroka w gnat... Ale po prostu nie chce mi się wierzyć, że w aucie z 99 roku nie ma filtra przeciwpyłkowego... A Golfie III mojej mamy z 94 roku jest... Po prostu źle się z tym czuje...
Na pewno nie ma?
|
|
|