To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Zloty i Spoty - ZLOT 2009 - Organizator poszukiwany

londolut - 30-09-2008, 15:34

No więc tak
http://www.obiektyturysty...laskim;slaskie/
Jest tutaj baza noclegowa na prawie 200 osób + do tego jakieś pola namiotowe i/lub campingi. Potrzebował bym kogoś w Wiśle, żeby się porozglądał czy w bliskiej odległości są pola.

os12, popieram, że
os12 napisał/a:
Pomysł z Pieninami jak najbardziej ok
Są tam piękne okolice i można się wyszumieć :)

os12 napisał/a:
jeśli np Londolut mi pomoże to czemu nie
Jestem otwarty na propozycje, odezwij się na PW. Będę bardziej dostępny po 22 w tym tyg lub po 14 w przyszłym.
Owczar - 01-10-2008, 15:59

LEWY napisał/a:
nie wiem jak wyglada baza noclegowa w okolicy np Słomczyna ale wynająć tor na kilka godzin i np jazdy z instuktorem (poprawa umiejętnosci ), a przy tym zabawa,
nie ma w tym żadnych ukrytych podtekstów do wyścigów.

Z tego co się orientuję, to koło Słomczyna na pewno nie znajdziemy takiej bazy noclegowej. Co najwyżej łąki pod namioty koło giełdy, ale bez żadnej sanitarki więc to odpada. Choć dla osób które lubią taką jazdę można zorganizować np jakiś spot. Sam bym chętnie pojeździł na tym torze, ale niestety nie moim Galantem w Dieslu :/ Mój poczciwy Lancer to lubił takie jazdy :twisted:

cns80 - 03-10-2008, 07:30

Sorki że będę wredny, ale na razie żadna propozycja do mnie nie przemawia. "Można by", "tam jest fajne miejsce", "tu byłoby fajnie", ale żadnych konkretów.
Nie widzę też żadnych organizatorów, bo pewnie nikt się nie chce za to brać. Takie dywagacje nie mają sensu. Albo ktoś (wraz z grupą) zgłasza się na organizatora z wstępnie sprawdzoną propozycją, albo nie ma sensu rozważać czy Góry czy Mazury.

os12 - 03-10-2008, 11:38

kolego cns80
masz rację jesteś "wredny" :)
chyba nie czytałeś zbyt dokładnie bo podałem konkretną ofertę i zaoferowałem swój udział ale zwróciłem się o ewentualną pomoc do kogokolwiek ale na razie bez echa
a pisałem
"Pomysł z Pieninami jak najbardziej ok
w te wakacje urlop tam spędzałem ale może by tak coś na Śląsku
n.p.
(i podaję konlretne informacje)
http://www.pod-zaglami.pl/01/index.php
http://www.pod-zaglami.pl/05a/index.php
http://www.pod-zaglami.pl/08/index.php
http://www.pod-zaglami.pl/04b/index.php

jeśli np Londolout lub Morfi lub każdy inny chętny mi pomoże to czemu nie!!!!!!"

i moja oferta jest jak najbardziej nadal aktualna ale na razie bez odp.!!!!

czekam na Wasz odzew

pozdrawiam
Andrzej vel os12

akbi - 03-10-2008, 11:49

os12 napisał/a:
i moja oferta jest jak najbardziej nadal aktualna ale na razie bez odp.!!!!

Napisz proszę PW do Moderatorów swojego regionu (JCH, BUBU, londolut) z przedstawieniem miejsca Zlotu na przyszły rok i z pytaniem, czy podejmą się przy Twoim współudziale jego organizacji.
Jeśli uda Wam się stworzyć grupę ... to będzie to już dobry początek.

londolut - 03-10-2008, 12:16

akbi, mam już kontakt z os12. Rozmowy w toku... ;)
cns80 - 03-10-2008, 14:30

os12 napisał/a:
chyba nie czytałeś zbyt dokładnie bo podałem konkretną ofertę i zaoferowałem swój udział ale zwróciłem się o ewentualną pomoc do kogokolwiek ale na razie bez echa
Czytałem bardzo dokładnie, ale Ty mnie nie zrozumiałeś ;) Chodzi mi o to że najpierw trzeba przedyskutować sprawę regionalnie (najlepiej na spocie), a potem wysuwać propozycje. Bo propozycje jednoosobowe raczej nie będą rozpatrywane. Chodzi mi o propozycje typu: "wstępnie rozmawiałem z dyrekcją hotelu/ośrodka i ten termin jest nadal wolny, a oni chętnie przyjmą taką grupę", "rozmawiałem z potencjalnymi sponsorami i obiecali pomoc", "jest nas już X osób które zdeklarowały organizację". Bo linki do ośrodków w Mazowieckim i chęć organizacji też mogę zgłosić tylko co z tego ?
Jesteś dość krótko na forum, a ja dość długo, ale to o niczym nie świadczy, bo żaden z nas raczej nie ma pojęcia ile trzeba włożyć w to pracy, no chyba że pracowałeś przy organizacji imprez tego typu na min. 500 osób, bo ja nie. Koledzy którzy coś takiego organizowali mogliby powiedzieć ile jest do zrobienia.

akbi napisał/a:
Napisz proszę PW do Moderatorów swojego regionu (JCH, BUBU, londolut) z przedstawieniem miejsca Zlotu na przyszły rok i z pytaniem, czy podejmą się przy Twoim współudziale jego organizacji.
Myślę że bez zaangażowania moderatorów regionalnych się nie obejdzie. Dodatkowo ktoś musi pilnować żeby grupa się "nie rozwiązała" i nie porzuciła zadania na miesiąc przed zlotem :twisted:
Anonymous - 03-10-2008, 20:33
Temat postu: Organizatorzy Zlotu 2009r w Niedzicy
Jestesmy gotowi (tak chce potwierdzenia CNS80) do zorganizowania Zlotu w Pieninach - w Niedzicy dla 501 osób z samochodami (oczywiście)!
Jeśli zainteresuje to mitsumaniaków to tylko przyklasnąć dobrego wyboru!
telefon 018-2629-383, zajmuje się takimi grupami Pan Tomasz Klimek

Pozdrawiam
J-Ko

akbi - 03-10-2008, 23:41

Janko napisał/a:
Jestesmy gotowi

tzn kto dokładnie??

Janko napisał/a:
telefon 018-2629-383, zajmuje się takimi grupami Pan Tomasz Klimek

nie wiem czy ja Ciebie nie bardzo zrozumiałem, czy Ty nie bardzo rozumiesz organizację Zlotów ... ale ... Zloty są organizowane przez Mitsumaniaków, którzy poświęcają na to swój własny, prywatny czas .... bo czy Pan Tomasz zorganizuje nam charytatywnie Zlot??

Napisz proszę jak to miałoby wg Ciebie wyglądać??
Poza tym, tak jak pisałem powyżej ...proponowałbym najpierw dogadać sprawę z Moderatorami regionu Leulskiego (bo tam chyba leżą Pieniny)

Hiszpan - 04-10-2008, 09:00

akbi napisał/a:
...proponowałbym najpierw dogadać sprawę z Moderatorami regionu Leulskiego (bo tam chyba leżą Pieniny)
Raczej regionu Małopolskiego ;)
Co do reszty odniosłem podobne wrażenie jak Ty.

Janko, być może się mylimy, ale z Twojego postu wygląda na to, że to ten pan miałby się zająć organizacją zlotu...

JCH - 04-10-2008, 11:06

Mnie się wydaje, że mamy zbyt dużą postawę roszczeniową w stosunku do organizatorów zlotu. Uważam, że organizatorzy powinni ograniczyć swoje działania tylko do znalezienia miejsca - noclegi, odpowiednio duży parking, miejsce na ognisko, itp. Natomiast ewentualne atrakcje powinniśmy sobie zrobić sobie sami, tzn. powinniśmy umieć zając sobie czas we własnym zakresie. Czyli np. ktokolwiek mógłby poprowadzić konkurs techniczny, kto inny konkurs sprawnościowy, kto inny np. coś o technice jazdy, bezpieczeństwie...., kto inny np. sędziował mecz. Przecież generalnie chodzi o integrację czyli żebyśmy się wzajemnie poznawali. Do tego nie potrzeba wynajętych animatorów.
Mam świadomość tego, że być może w ten sposób poziom jakościowy zlotów byłby niższy (cóż, Firek postawił poprzeczkę bardzo wysoko) ale jak sami widzicie przy takiej ilości uczestników nie sprawdza się to do końca. Pozostaje też niedosyt u malkontentów. Ja proponuję obniżyć nieco oczekiwania.

Anonymous - 04-10-2008, 11:58
Temat postu: Zlot kierowców i pasażerów samochodów o znaku mitsubishi
Witam,
uważałem, że organizator może pomóc znajleźć miejsce, noclegi dla 500 osób, parkingi, trawniki, drzewa (miejsca zacienione), miejsce na posiłki, atrakcje na danym terenie, boiska lub miejsca do swobodnego integrowania z innymi kierowcami i pasażerami itp.
Dlatego miejsce w Pieninach Małopolskich o Lubelskich nie słyszałem okazuje się mniej atrakcyjne od Zakopca ( pełna nazwa: Zakopane też w Małopolsce) .
Chyba jednak nie przemyślałem tego zaproszenia, przepraszam, sprawy nie ma.
Jeśli mogę prosić moderatora "akabiego" po przeczytaniu skasowć wszystkie posty o Pieninach ( szanowny akabi - do śmietnika z nimi!)

Pozdrowienia z górskim powiewem
..."nie przenoście nas w lubelskie..."
J-ko

Hiszpan - 04-10-2008, 12:15

Janko napisał/a:
Jeśli mogę prosić moderatora "akabiego" po przeczytaniu skasowć wszystkie posty o Pieninach ( szanowny akabi - do śmietnika z nimi!)
Nie przesadaj :D
Moim zdaniem Pieniny nie są ani lepsze, ani gorsze od Mazur, Tatr czy innych regionów. Są po prostu inne, a każdy z tych zakątków Polski ma swój urok.
Janko napisał/a:
okazuje się mniej atrakcyjne od Zakopca ( pełna nazwa: Zakopane też w Małopolsce)
Być może coś przeoczyłem, ale w Zakopcu jest organizowany spot, a nie zlot ogólnopolski.
Nie widziałem propozycji zlotu w Zakopanem - więc nie wiem o co chodzi :?:

cns80 - 05-10-2008, 12:46

Zgadzam się z Jackiem:
JCH napisał/a:
Mnie się wydaje, że mamy zbyt dużą postawę roszczeniową w stosunku do organizatorów zlotu. Uważam, że organizatorzy powinni ograniczyć swoje działania tylko do znalezienia miejsca - noclegi, odpowiednio duży parking, miejsce na ognisko, itp. Natomiast ewentualne atrakcje powinniśmy sobie zrobić sobie sami, tzn. powinniśmy umieć zając sobie czas we własnym zakresie. Czyli np. ktokolwiek mógłby poprowadzić konkurs techniczny, kto inny konkurs sprawnościowy, kto inny np. coś o technice jazdy, bezpieczeństwie...., kto inny np. sędziował mecz. Przecież generalnie chodzi o integrację czyli żebyśmy się wzajemnie poznawali. Do tego nie potrzeba wynajętych animatorów.

ruslana81 - 06-10-2008, 08:14

Ja równiez popieram Jacka :)
Mam nieśmiałą propozycję: a może każdy region przygotuje jakąś "atrakcję"? :wink: