Carisma - Techniczne - Jakie amortyzatory?
Anonymous - 02-07-2006, 17:07
ja sie wachalem nad koni sport tylko troche cena mi nie odpowiadala bo prawie 2000zl za komplet to duzo. kupilem bilsteiny gazowe z netu jakas hutrownie trafilem za 850 zł komplet z kurierem i jestem zadowolony, wprawdzie to nie to samo bo nie takie twarde i bez regulacji, ale ciesze sie ze nie wzialem tamtych bo jak jezdze po dziurawych drogach krakowa to mnie juz szlak trafia gdy podskakuje jak glupi....
pozdrawiam
Anonymous - 30-04-2007, 21:56
To oby dlugo wytrzymaly.Znajomemu billstein gazowy z przodu w A6 rok wytrzymal - jakies 30tys km i poszedl z dymem. Wymienil na KYB olejowe i mowi ze gazowki juz nie kupi. Niestety do mojego miska KYB tez tylko gazowki
Anonymous - 11-07-2007, 23:39
do japońca KYB jest bdb wyborem...
OT:
byłem ostatnio na badaniu technicznym,
i jestem mile zaskoczony,
(prawdopodobnie) oryginalne amory w mojej 10 letniej cari pokazały skuteczność
80% przód i 70% tył... to chyba niezły wynik zwłaszcza, że podzespoły w cari I gen są nienajwyższych lotów
Matejko - 12-07-2007, 01:22
leser napisał/a: | 70% tył... |
szczerze to obstawiam rozkalibrowany sprzet - 70% na tyle raczej sie nie pojawia chyba ze cos miales ciezkiego w bagazniku,
wlasnie jestem po wymianie amortyzatorow z tylu mimo ze mialy ok 62%, jeszcze nigdzie nie jechalem, wymienilem tez gumki w gornych mocowaniach, przejechalem sie tylko po plytach na ulicy i tyl cisza, z przodu chyba sworznie padaja
Anonymous - 12-07-2007, 13:14
Dolacze sie z matejko:
mam z tylu nowe amory i jak jade po drodze niepublicznej z takich plyt to wali jak czolg!
Co to moze byc - mocowania amorow,tuleje wahaczy,stabilizator?
Dzieki
saphire - 12-07-2007, 13:55
Jeśli z zawieszeniem, tulejami, stabilizatorami, gumami itp. wszystko jest OK to pozostaje tylko wymiana sprężyn na bardziej miękkie
Matejko - 12-07-2007, 15:26
wegiel jezeli masz tulejki okej, to tylko i jedynie gumy w gornym mocowaniu, sa po 2 na strone po 15zl u japaneza za orginal
Anonymous - 12-07-2007, 20:29
Matejko napisał/a: | leser napisał/a: | 70% tył... |
... chyba ze cos miales ciezkiego w bagazniku, |
zgadza się, duża (holenderska) butla z LPG w koło
|
|
|