[97-04]Galant EAxA/W - 2DIN zamiast zwyklego radia
nietoperek - 26-05-2011, 23:57
swinks_UK musiałem wyciąć bo monitor przy otwieraniu chaczyl o dół i się nie otwierał. Rzeczywiście robiłem tak jak kolega fergul11 napisał, robiłem to dawno temu ipo tym czasie przód był wiele razy rozbierany aż zapomniałem jak to się robi
fergul11 - 26-05-2011, 23:59
swinks_UK napisał/a: | Aż mi ciary przeszły po plecach jak przeczytałem o cięciu! |
powiem szczerze że to sprowokowało mnie do napisania tego mini "tutka"
jednak po opublikowaniu zacząłem kombinować że może chodziło o ramkę maskującą szczelinę?
ja musiałem podszlifować swoją dremelem ,ponieważ panel środkowy jest lekko sferyczny/obły i ramka nie przylegała idealnie
Witek7887 - 27-05-2011, 08:51
mhmmmmmm a ta osłona i konsola srodkowa to na zatrzaski jest... mam nadzieje ze nic nie rozwale przy demontażu. A jak montowaliscie radio z kieszenią czy bez ?
[ Dodano: 27-05-2011, 08:54 ]
nietoperek byłbym wdzięczny za takowe foteczki z demontażu plastikow ze słupkow, na pewno mi to pomoze i to baardzo
fergul11 - 27-05-2011, 09:16
Witek7887 napisał/a: | a ta osłona i konsola srodkowa to na zatrzaski jest ? |
na zatrzaski które dosyć dobrze trzymają , jest ich 6 i zaczynasz szarpać od dołu do siebie ,uprzednio zdejmując osłonę lewarka, czyli w tylnej części do góry i potem do siebie . . Witek7887 napisał/a: | radio z kieszenią czy bez ? |
moje radio jest bez kieszeni (świadomy wybór ) i bez zdejmowanego panelu , zamontowane na stałe
Hugo - 27-05-2011, 11:20
Witek7887 napisał/a: | byłbym wdzięczny za takowe foteczki z demontażu plastikow ze słupkow | Niepotrzebne. Na górze jest plastikowy kołek mocujący jednocześnie podsufitkę w narożniku, dalej w dół są dwa zatrzaski metalowe i na samym dole jest taki wąs, który wchodzi w nacięcie w desce rozdzielczej. Chwytasz plastik na samej górze i ciągniesz do siebie. Kołek trzyma słabo, a jak wyskoczy to zatrzaski też razem z nim. Jak już wszystkie puszczą to unosisz plastik lekko do góry, aby wysunąć ten wąs i masz go w ręku.
swinks_UK - 27-05-2011, 11:54
Konsole srodkową bym radził jednak wyciągać następujaco:
- po zdemontowaniu panelu dolnego wokół lewarka, płaskim śrubokrentem podważamy u góry po bokach na wyskości klimatronika (miejsce 2 klipsów), jak wyskoczy, wtedy zdemontować popielniczkę i chwytając tam oraz powdważajac po bokach na środku konsoli ciągnąć do siebie lekko ku górze.
To pozwala uniknać zbytniego "naciągnięcia" konsoli jak nie podważymy górnych zaczepów najpierw. Trzymają mocno i można złamać konsolę w pół.
Słupek ma mocowania jak pisał Hugo. Jednak ten bolec na samej górze łatwo ulega złamaniu, więc znowu: płaski śrubokręt, podważamy lekko aż górny koniec puści, potem środkowe klipsy zwyczajnie ciągnać do siebie, i na końcu dolny zaczep, który zwyczajnie można "wymanewrować". Ważne by ostroznie zacząć z górnym bolcem, bo go łatwo złamać, i dolnego zaczepu nie atakować na siłę, tylko sposobem.
Kto nie wierzy niech sobie zakupi z Allegro czy eBaya takie osłony słupków, 80% z nich ma połamany jeden z tych zaczepów, ze wskazaniem na górny.
milo - 27-05-2011, 15:55
Radio 2-din zamiast 1-din trzeba tylko wykrecic schowek pod radiem mam zamocowane bez kieszeni za luzno dla radia kieszeń potrzebna
Uploaded with ImageShack.us
sipex - 26-08-2011, 20:15
witam
mam radio pioneer 3200dvd 2din,zamontowałem je w miśku do orginalnego stelarza bo kieszeń okazuje sie że jest za duża..i teraz mam problem z montażem ramki do tego radia;/może ma ktos jakiś pomysł na zamaskowanie tej szczeliny wokół radia?albo przykleić na coś trwałego ramke?jeśli tak to na co najlepiej.I jeszcze jedno chodzi mi mianowicie o przygasanie ekranu po włączeniu świateł jak to ominąć nie ciągnąc nowgo kabla zasilania..pozdr
shrek_x_ - 26-08-2011, 20:33
no niestety ja mam pioneera 80BT i dokładnie ten sam problem,ramka od radia za duza a szczelina wyglada nie ciekawie,może ktos ma konkretny pomysł?????????
diabelll - 27-08-2011, 09:39
sipex, wydaje mi sie ze ci sie szczotki na alternatorze koncza i pod obciazeniem ci swiatlo przygasa stan wieczorem gdzies i zapal sobie lampy dodawaj gazu zobaczysz czy jesli dodasz gazu swiatla zaczna mocniej swiecic
shrek_x_ - 27-08-2011, 14:48
a ja stawiam na komutator,sam przeszłem podobną przypadłość,która w koncu zaowocowała wymianą akumulatora,wymianą kilku regulatorów napiecia ( sic polonez sic)
nawet pasował,dopiero konkretny elektryk znalazł przyczyne mrugania,jajowaty komutator,po przetoczeniu no i oczywiście załozeniu nowych szczotek,wsio było no ale moze powrót do tematu???? jakos nie wierze ze nikt nie ma pomysła
komarsnk - 27-08-2011, 16:39
chłopaki ale Koledze sipex chodzi raczej o taką funkcję przygasania podświetlenia jak np jest w naszych zegarkach - po włączeniu świateł przygasa żeby w nocy nie świeciło po oczach...
sipex, czy dobrze rozumiem czy raczej przedmówcy mają rację?
milo - 27-08-2011, 18:08
sipexTu sa półkieszenie i ramki http://allegro.pl/listing...in&category=709
shrek_x_ - 27-08-2011, 21:23
w sumie komarsnk ma racje ale w takim razie to dziwna przypadłość,może ma żłe zródło zasilania?????????????????????????????
koledzy ja juz po różnych tematach pisze
wypaliły mi sie obie oprawki od swiateł postojowych w galu VI moze ktos posiada takie chetnie odkupie sprawa bardzo pilna, ZAPŁACE i mała ,,reklama' dla firmy depo niecały rok a dokładnie 11 miechów wytrzymały te oprawki
komarsnk - 27-08-2011, 22:16
shrek_x_ napisał/a: | w sumie komarsnk ma racje ale w takim razie to dziwna przypadłość,może ma żłe zródło zasilania?????????????????????????????
koledzy ja juz po różnych tematach pisze
wypaliły mi sie obie oprawki od swiateł postojowych w galu VI moze ktos posiada takie chetnie odkupie sprawa bardzo pilna, ZAPŁACE i mała ,,reklama' dla firmy depo niecały rok a dokładnie 11 miechów wytrzymały te oprawki |
Ale dlaczego "złe"? Może (nie wiem - nie sprawdzałem) w instalacji Gala jest funkcja przygaszania po zapaleniu świateł i akurat radio też ma taką funkcję więc przypasowało... Wystarczy zlokalizować kabel i go odciąć...
Niestety oprawkami nie poratuję...
|
|
|