To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - Rezerwa paliwa - na ile wystarczy ?

Anonymous - 27-09-2008, 14:44

Tak.
czekoladka_1981 - 27-09-2008, 19:08

spown napisał/a:
A u Was też najpierw sobie murgnie od czasu do czasu, a dopiero później zaczyna świecić na stałe?

Tak!

Marcino - 28-09-2008, 11:25

Cytat:

Mam idealny silnik i nie chciałbym go zniszczyć, a słyszałem i wiem że gaz niszczy silnik. Nie masz wycieków itp?

Bajki, bajki, zobacz ilu uzytkowinków ma załozone LPG i jest ok. Warunek to dobrze załozona instalacją.

Marti - 28-09-2008, 20:13

Forest_Taft napisał/a:
Marti, a tak przy okazji, jaki masz gaz i jak się sprawuje?

Szkoda gadać bo wstyd - gość od którego kupiłem auto zapłacił 2,5k zł na staga 100 i teraz muszę się męczyć (uważać). Prędzej zmienię auto (na gala 2,5l) niż instalację.

Anonymous - 29-09-2008, 10:21

Marcino, Ja nie wiem czy bajki, ale kiedyś (jeszcze w szkole) rozmawiałem z chemikiem o gazie i mówił że produktem spalania gazu jest woda, a że ta szkodzi autu to już sam wydedukowałem. Generalnie mechanikiem nie jestem to nie wiem.
A co do samego założenia, to nawet w telewizji się słyszy o "rzetelnych" instalatorach, i boję się mojego gala dać jakiemuś rzeźnikowi.

Marti, To tylko współczuć, jeśli chodzi o firmy to nie bardzo się znam, ale wnioskuję ze sekwencja...(widziałem Audi A4 ze zwykłym gazem podpiętym pod dolot powietrza z filtra......HAHAHA)

A ja właśnie szukam firmy, która robi to na prawdę dobrze. Czy znacie jakąś w Woj. Łódzkim?

Marcino - 29-09-2008, 21:07

Forest, woda odparuje ze spalinami i jest git...nie ma sie czymś martwić..
Juz kilka osób w galantach ma LPG i to po kilkadziesiąt tysiaczków zrobione, ja sam prawie 40kkm i z tego powodu ze mam LPG nie wyminiłem jeszcze ani jednej częsci. Zreszta Krzysio_1972 ma chyba już ponad 100kkm na LPG..
Jak to moj instalator powiedział, niech się pan nie obrazi ale galant ma prosty silnik....

O LPG szukaj w dziale Polecane Instalacje/gazownicy, tam sie pare osób z Łodzi wypowiadało.

R2D2 - 08-11-2008, 14:12

Cześć, w temacie gazu:
mam instalkę KME Bingo i dopiero niedawno dowiedziałem się jaką, choć jeżdżę już 9 miesięcy, bo pomimo przejechania 45 tys. km, w ogóle nie musiałem nic robić oprócz jednej regulacji zaraz po założeniu. Auto mi nieco spowolniło i kazałem kolesiowi z lapkiem nieco podkręcić ilość wtryskiwanego gazu. Chodzi jak złoto przy różnych :-) prędkościach, spalanie: miasto około 11, mieszane (70 w trasie, 30 po mieście) bo tak dzielimy się z żoną, to po przejechaniu 350 km co trzeci dzień tankuję (trzeba odliczyć jazdę na zimno). Jechałem 300 km autostradą - 120 km/h - spalanie 10,5, 140 km/h w deszczu - 10.

akbi - 08-11-2008, 16:55

nawiązując do tematu, bo troszkę zbaczacie .... przejechałem od zapalenia kontrolki 113 km na trasie i wlałem 63l (po korek)... więc jeszcze z 15km pewnie by przejechał
Anonymous - 08-11-2008, 17:21

Ja właśnie ostatnio tez sprawdziłem, i od pierwszego zapalenia/mrugnięcia kontrolki. przejechałem 89km, i lejąc pod korek nalałem 61,67L.