[92-96]Colt CA0 - [CAxA] Mokro w aucie
Miroslaw1305 - 09-10-2008, 16:47
szostek podpowiedż jest zaadresowana do Carbon83 . A u ciebie okaże się przy większych deszczach .Oby było wszystko ok .Jednak jak przeciekało to (ruda ) już pracuje pod klejem .A na pytanie po co mam wklejac nową szybę to Ci podpowiem .
Opisana procedura wyżej przezemnie dotyczy wklejenia od nowa szyby -czytaj uszczelnienie.Cena tej usługi jest prawie taka sama jak wymiana szyby na nowa ,ponieważ przy zakupie szyby wklejenie jest prawie gratis -przynajmniej tak jest u nas.Czyli opłaca się wymienic szybę na nową ,Zakładając że trzeba wklejac szybę od nowa .
Hugo - 10-10-2008, 20:32
Miroslaw1305 napisał/a: | Koszt tej pracy będzie opiewał na kwotę jaką trzeba zapłacic za szybę plus wymiana | Średnio do takich aut jak np. Colt to 300-400 zł. Miroslaw1305 napisał/a: | W warsztacie nie przyznawaj się że wymieniasz szybę ze względu na przecieki | Zbij ją wcześniej i nie będziesz musiał kłamać
londolut - 10-10-2008, 20:58
A ja się podepnę pod temat.
Woda dostaję się do bagażnika przez lampy. Lampa jest przykręcona do blachy przez uszczelkę piankową, montowaną seryjnie jak sądzę (wykrój idealnie spasowany do profilu "puszki na żarówki"), która już okres młodości i świetności ma za sobą. Podpowiedzcie mi czy jest jakiś materiał, który dał by radę zastąpić tą uszczelkę? Podejrzewam, że jest to jakaś pianka, która nie absorbuje wody. Czy macie jakieś pomysły jak zrobić żeby było szczelne - nie koniecznie z użyciem owej pianki? Myślałem o silikonie ale KaWu napisał/a: | Silikon jest agresywny dla blachy |
karolgt - 11-10-2008, 04:02
londolut a probowałes po prostu wyczyścić dobrze te uszczelki, klosze i blache w miejscu gdzie przylega uszczelka? u mnie pomoglo, chociaz dla pewnosci tez chetnie bym wymienił te uszczelki.
londolut - 11-10-2008, 12:47
karolgt napisał/a: | probowałes po prostu wyczyścić dobrze te uszczelki, klosze i blache w miejscu gdzie przylega uszczelka? | Właśnie wczoraj oczyściłem to wszystko. Zobaczymy, dziś idę umyć potwora i może go napastuję więc zobaczymy jak będzie.
Nadal czekam na propozycje co do uszczelek/pozbycia się przecieku.
Carbon83 - 17-10-2008, 10:59
dziękuję za podpowiedzi
dziś w nocy nad Bydzią przeszła niezł ulewa
jadąc do pracy słyszałem po raz kolejny przelewającą się wodę w progach
co mnie niezmiernie martwi
myślę że to może być szybka ponieważ poprzedni właściciel coś z nią kombinował
jednak 300-400 zł to nie jest mało jak na samochód o tej wartości (no chyba że mówimy o wartości sentymentalnej)
prędzej czy później będę musiał coś z tym zrobić
a co do wody w bagażniku to u mnie wlatywała przez uszczelkę w zamku
|
|
|