Sigma/Diamante Techniczne - SPRZĘGŁO
Anonymous - 07-12-2008, 14:20
Ciekawe dlaczego ci nie oddali starego skoro ty za to płacisz, a pewnie któryś z mechaników wymieni w nim gumki i włoży komuś innemu jako nowy. U mnie jak wymienił mi kolektor do bagażnika włożył wszystko łącznie ze śrubkami. Tylko w serwisie w Krakowie jak raz po zakupie auta byłem nie potrafili zdiagnozować błędu z kompa ECS. i za nic wzięli 120zł było to parę lat wstecz. Diagnoza niech pan przeczyści styki. Wyleczyłem się z serwisu za pomocą forumowiczów ECS działa bez zarzutu pomógł w tym bardzo łukasz za co mu dzięki mimo że jego nie zdołaliśmy reanimować ale"walka nadal trwa"
Anonymous - 09-12-2008, 20:46
Przy okazji o to zapytam jak ich odwiedzę...A z innej mańki, czy ktoś już w swojej sigmie zmieniał sprzęgło? Jeśli tak to prosiłbym o jakies sugestie odnosnie producenta bo szczerze mówiąc nie wiem które wybrać, LUK, VALEO czy moze EXEDY? A moze jeszcze jakies inne tylko nie oryginał bo za jeden komplet oryginału mozna kupić 3 wcześniej wymienione . Może ktoś z Was miał już taki dylemat, co wybrał i dlaczego?
Krzyzak - 09-12-2008, 20:57
nie w swojej, ale kolegi - w kazdym razie ja zmienialem sprzeglo
poszlo oczywiscie Daikin/Exeedy - czyli to, co montuja w fabryce
Anonymous - 09-12-2008, 21:04
Akurat dzisiaj serfowałem po ebay'u amerykańskim i było tam własnie dużo kompletów tej firmy...dzięki Krzyzak za sugestię, lepiej wiedziec niż kupować kota w worku a że sigmę mam od kwietnia to jeszcze trochę czasu upłynie zanim wielu rzeczy się dowiem
Anonymous - 09-12-2008, 21:51
ja wymieniałem 2 lata temu i kupowałem u Marka M i oczywiście był to komplet taki jak wskazał Krzyzak
Anonymous - 25-01-2009, 16:51
A może ktoś z Was wie w jaki sposób mierzy się grubość okładziny sprzęgła żeby zidentyfikować stopień jego zuzycia? . Niestety nie zmierzyłem jakiej grubości jest nowe, a teraz juz za późno bo już sobie ciężko pracuje
Anonymous - 26-01-2009, 07:54
bubek napisał/a: | A może ktoś z Was wie w jaki sposób mierzy się grubość okładziny sprzęgła żeby zidentyfikować stopień jego zuzycia? . Niestety nie zmierzyłem jakiej grubości jest nowe, a teraz juz za późno bo już sobie ciężko pracuje |
Można mikrometrem lub suwmiarką
zbyszek05 - 26-01-2009, 13:09
a potem sprawdzić w instrukcji sigmy - ową grubość znaczy się
Anonymous - 26-01-2009, 13:45
zbyszek05 napisał/a: | a potem sprawdzić w instrukcji sigmy - ową grubość znaczy się |
nominalna 9,0 minimalna 8,3 mm o ile dobrze pamiętam
Anonymous - 26-01-2009, 14:35
Zmierzyłem, w prawdzie nie suwmiarką a zwykłą linijką...rezultat: prawie 8 mm....czyli nadawało się do wymiany....
Frost - 06-09-2011, 12:25
Witam kolegow,
Mam do was sprawe, mianowicie potrzebny jest mi docisk sprzegla od sigmy, ale nitowany, moze byc stary, spalony czy zardzewialy. Jak dobrze sie orientuje to tez macie tarcze 225 i takie samo sprzeglo jak w moim galu. Jesli ktos sie zastanawia po co mi to - wzmocnic da sie tylko docisk nitowany a nie giety taki jak moj ( przynajmniej u nas w PL )
|
|
|