To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sigma/Diamante Ogólne - Co sądzicie o tej SIGMIE ????

szpala85 - 01-10-2008, 14:42

lukasz12 napisał/a:
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C5566557
Pozatym przebieg jest wg mnie jest mocno podejrzany

ta sigma już od dłuższego czasu jest na allegro i cena też idzie w dół na początku chciał za nią chyba 13000zł

cały czas myślę o tej z Mrągowa tylko szkoda ze nie mam zadnego znajomka z okolic Mrągowa który mógł by na nia luknąć :(

Dzisiaj przeglądając aukcje trafiłem na takie o coś :
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C4775239

jak jest z tymi Galantami w Dieslu ???? Czy te silniki dają rade ???

Piotr Z - 01-10-2008, 17:49

lukasz12 napisał/a:
zbyszek05 napisał/a:
no przeciez facet napisał że sie nie zna a 96 może być 1 rejstracja rok może być 94 ?

no nieznać sie moze ale wiesz dziwne jak dla mnie - tak czy inaczej - za 13 000 to nie są cuda - za 10 900 jest 95 bez gazu - sprawia lepsze wrażenie wg mnie
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C5566557
Pozatym przebieg jest wg mnie jest mocno podejrzany

jak ktoś chce to mogę obejrzeć , to u mnie w mieście

zbyszek05 - 02-10-2008, 10:46

właśnie luknij na auto i rozwiej wątpliwości :finga: a gala w dieslu to daj sobie spokój silnik makabra - bo drogi w częściach - kolega ma i ciągle narzeka
szpala85 - 02-10-2008, 11:00

Czyli Galant w dieslu odpada ?

a ta sigma ?
http://moto.allegro.pl/it...3_0_v6_12v.html

za 4500 zł wiem ze tanio ale może coś z niej jeszcze będzie :)

a i mam pytanko czy wszystkie sigmy mają ESP ???? i te drogi amortyzatory z poduchą ????

zbyszek05 - 02-10-2008, 12:08

ecs - czyli te drogie amory z poduchą w skrócie mają tylko sedany 24zaworowe innych nie widziałem czkolwiek są sedany 24 zaworowe bez poduch.
a ta sigma to chyba miała stłuczkę czołową bo zderzak inny i koła wg błotników przednich to jakoś dziwnie tam wyglądają jakby ją podbiło z krawężnika ....dla mnie odpada....szkoda wydawać kasę
a to....http://moto.allegro.pl/item449856707_otomoto_mitsubishi_galant_sprowadzony_klima_elekt.html

szpala85 - 06-10-2008, 12:45

na tego galanta też patrzyłem :) ale jakos mi w oko nie wpadł (pewnie dlatego ze jest poobijany/powgniatany i jeszcze przed opłatami ) galant na NIE :)
doszedłem do wniosku ze chcę być indywidualistą i chcę mieć SIGMĘ :) (bez względu na to czy będzie droga w utrzymaniu czy nie , auto jest wyjątkowe )

pytanko do tych amorków z ecs-em (tych drogich) czy muszę kupować nowe jeżeli okaże się że poduszki są nieszczelne , może inaczej czy ktoś próbował regenerować te amorki ????? czy wogóle w naszym pięknym kraju jakim jest Polska ktoś coś takiego próbował ???? (piękny kraj :D właśnie dowiedziałem się dzisiaj ze mój znajomy ze swoją narzeczoną emigrują do Holandii zbierać papryki , są po studiach !!!!! , i Donald powie ze bezrobocie spada i pracy jest dużo (za 1100 zł brutto) :evil: ) co za kraj :?

zbyszek05 - 06-10-2008, 12:45

i jeszcze ja ....cubus super sigma za 5000 się przejadła ,dlaczego sprzedajesz za 8000 - chcesz zarobić ???? :finga:
właśnie przeglądałem i znalazłem http://moto.allegro.pl/it...combi_1993.html

twoja prawda?

Piotr Z - 06-10-2008, 12:50

zbyszek05 napisał/a:
i jeszcze ja ....cubus super sigma za 5000 się przejadła ,dlaczego sprzedajesz za 8000 - chcesz zarobić ???? :finga:
właśnie przeglądałem i znalazłem http://moto.allegro.pl/it...combi_1993.html

twoja prawda?

no Zbyszek muszę przyznać ze masz oko

zbyszek05 - 06-10-2008, 12:58

wiesz piotr ....ja nie ukrywam bo sam dawałem sigmę na allegro...ale pisałem że tanio nie sprzedam - były różne telefony za 12 000 mogłem puścić ale żona jeszcze chce pojeździć a samochód potrzebny i nie psuje się a cena wysoka :finga: bo to 24V w manualu .kolega bubek kupił taką samą niedawno za ponad 10 000 i rok 92 :finga: i jego sigma też jest piękna :doubt: taka jak moja....uważam że nie ma ludzi bez winy ....i nie ma co osądzać .inni też mają prawo sprzedac i kupić za większe lub mniejsze pieniążki .....a te auta już są stare .stan może być idealny w chwili sprzedaży a jutro lub za m-c może paść np.skrzynia :butthead: tak jak u mnie - i samochód od rodziny :badgrin:

p.s niebawem będzie moja sigma na allegro ....czekam na złośliwe komentarze :axe: no i te dobre oczywiście też
ale nie pchać się bo za grosze nie oddam - najwyżej będzie stała pod kołderką i czekała na żólte tablice :mrgreen: spoglądając na pajero :idea:

Anonymous - 06-10-2008, 15:04

Nie nie przejadla sie, mam ochote na sedana w automacie i 24v. Nie chce zarobic. wlozylem w nia te pieniadze i chce je poprostu odzyskac.. Swoja sigme zbyszek sprzedajesz juz bardzo dlugo juz kilka razy byla na allegro widac nie jest idealna skoro jej nie sprzedales a za taka ja uwazasz. jest na allegro sigma z konskich sedan za 13500 facet ja sprzedal za 12000 w ciagu 2 dni od dania ogloszenia a ona jest jeszcze do oplat. wiec twoja musi byc nie bardzo skoro nie chciano jej kupic.Nie zycze sobie takich komentarzy z Twojej strony, dowalasz wszystkim pokolei i w co drugim poscie kazdemu proponujesz sigme slawa ktora z pewnoscia jest lepsza niz twoja bo slaw dba o auta ale glupio ta twoja reklama wyglada. A swoja sigme jak sprzedam to sprzedam moge zejsc do 7300. Jest warta tych pieniedzy. Mechanicznie jest idealna. a jak nie to nie.. jezdzi mi sie nia bardzo dobrze. jak sprzedam kupie mocniejsza i w automacie. i nie bede sie z klocil i wdawal w polemiki wszyscy znaja tu juz Twoje zachowanie. Zegnam

[ Dodano: 06-10-2008, 15:06 ]
a sigma sie nie przejadla o to mi chodzilo gdy pisalem bys odpuscil sobie te komentarze. Nastepny autem bedzie tez siga jak pisalem a kiedys jak bedzie mnie stac pajero:) sory jak Cie czyms urazilem ale sie wkurzylem.

zbyszek05 - 06-10-2008, 18:49

sorki że się tak wkurzyłes / przepraszam nie chciałem cie aż tak urazić / sigma moja była na allegro 2 razy po 7 dni - nie dlatego ze się przejadła a dlatego że czasami mam ochot ę dołożyć kasy i kupic inny model a ten drugi model ciężko znaleźć .druga sprawa jest taka że sprzedając auto za 13 000 koła bo chyba taką cene wtedy wystawiłem / już nie pamiętam/ to nie oddam auta za 11 000 albo 12 000 bo dla mnie nawet 100 zł. to dużo i kupując drugie auto tez będę musiał powymieniac to i owo dlatego nie opuszczę i nie zejdę z ceny jaką wystawię .trzecie - sigma wcale nie jest idealna bo ma 15 lat i nie ma samochodów idealnych 15 letnich .jest idealna technicznie na swój wiek ....no i tak dalej
no i co do sprzedaży jak na pisałeś /.../ nie sprzedałem bo ....widocznie aż takim desperatem nie byłem by rozstawać się z ulubionym autkiem. tak jak napisałem dla mnie to ona może stać pod kołderką ....czemu mam sprzedać coś za grosze ....co do sigmy sława ....widziałem autko i jest ładne a chce sprzedać więc są ludzie którzy kupią te autko ...a on ma drugą sigmę !

a co do twojej osoby to po prostu mnie drażnią idealne samochody za 5 tys.w które nikt nic nie wkłada -ty ile włożyłeś ????teraz auto sprzedajesz ??? to sprzedaj za 5000 ? jak dziwisz się że ja nie mogłem sprzedać - ja nie zejdę nawet 1 zł. a ty 700 zł.???
póżniej komentarz ogłoszenia - bo cię zdenerwowało -a jak ktoś komentuje twoje auto to ok. ????
myślę że nie ma co się tu gniewać - po to jest forum by każdy miał swoje zdanie
a co do mojej sigmy to zapraszam ? przejedziesz się ,pogadamy , pooglądamy - ocenimy napijemy się "herbaty" zjemy obiadek i takie tam..... pozdrawiam i przepraszam że uraziłem twoją osobę .

Anonymous - 06-10-2008, 20:39

Wlozylem prawie 2000zl. Ma jeszcze zderzaki do pomalowania i bedzie bombonierka. Tez Cie jeszcze raz przepraszam ponioslo mnie. Licze na przyjazn z naszej strony:) i oczywiscie sigmowa i mitsumaniakowa pomoc!! a Twoja ktory rok sprowadzana??
zbyszek05 - 07-10-2008, 12:20

za niedługo będzie 2 lata w polsce- postaram się dziś foty wrzucić na allegro ot tak i linka na forum dla oceny by było śmiesznie :wink: i czekam na opinię :idea:
p.s a co do cen tych sigm to naprawdę przestrzec chcę bo sam widzisz jak jest ....ktoś sprzedaje tanio a ten co zakupi nie ma frajdy z jazdy tylko złośc z majsterkowania .często wydajemy ostatni grosz a póżniej jeszcze musimy dokładac a wszystko kosztuje.no ale koniec z tym .....każdy z nas wie ile warta jest jego sigma

szpala85 - 07-10-2008, 16:51

http://moto.allegro.pl/it..._0_24v_4ws.html

biała SIGMA całkiem przyjemna :)
juz napisałem do gościa aby mi zdjęcia wysłał na maila :)

Anonymous - 07-10-2008, 19:11

Witam to moja Sigma. Chętnie odpowiem na twoje pytania. Zdjęcia postaram się zrobić jak najszybciej aparatem a nie telefonem, także będą w aukcji i prześle Ci również na maila.

Pozdrawiam Paweł