To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

LPG - BRC Sequent 56 - pytania lamera

Marcino - 30-09-2008, 08:57

W instalcji Stag mozna odpalić na LPG. Trzymasz przycisk od przełączania LPG/benzyna wcisnęty i przekrecasz stacyjkę. Samochód powinien odpalić na LPG. Nie wiem jak bedzie u ciebie dokaldnie sprawdz.
CO do drgań silinka to stawiam na ukłąd zapłonowy świece kable. Ja u siebie w 2.5 V6 mam podobnie, specjalnie mi to nie przeszkadza, apewnoe duzo zalęzy od jakości zatankowanego LPG.
Własnie jestem na etapie wymiany świec i kabli. Jak zadziałam to dam znać co i jak.

pfx - 01-10-2008, 18:46

Marcino napisał/a:
W instalcji Stag mozna odpalić na LPG. Trzymasz przycisk od przełączania LPG/benzyna wcisnęty i przekrecasz stacyjkę. Samochód powinien odpalić na LPG. Nie wiem jak bedzie u ciebie dokaldnie sprawdz.

Stag to Stag i nie ma nic wspólnego z BRC. Jeśli w stagu jest awaryjne odpalanie na gazie to nie znaczy, że w BRC być musi. W BRC jest nie guzik, tylko przełącznik, który albo ustawiasz w pozycji benzyna, albo w pozycji gaz. Nie rozumiem zatem co można trzymać, skoro są tylko dwa położenia przełącznika. Z instrukcji instalacji pisze, że nie ma możliwości odpalania na gazie. Auto na BRC zawsze odpala na benzynie. Jak przełącznik jest w pozycji gaz - po osiąnięciu temperatury przełącza się na gaz.

Marcino - 01-10-2008, 22:46

Proponuje wybrać sie do dobrego zakładu, podregulowac, wymienić co trzeba a pozniej dopiero zacząc narzekać..;)
Anonymous - 01-10-2008, 22:53

No przeciez nie narzekalem , tylko zadawalem pytania :) . Juz sie umowilem na przeglad i wyregulowanie instalacji ale kurna dopiero za pare dni bo widac gazownik ma full non-stop - wyglada na to ze z gazociagami jest sporo roboty. Z reszta dzis mi sie goraco zrobilo bo jezdzilem na gazie od dwoch dni i wieczorem dzis "check engine" - normalnie mnie scielo. Zresetowalem kompa i przelaczylem na benzyne.Na razie nie wlaczam gazu - mam wielka nadzieje ze to wina gazu bo motor na benzynie chodzi jak zyleta i nie wyobrazam sobie zeby cos tam bylo nie tak. Mam juz ochote klac na gaz ale dam mu szanse po wizycie u magika.

[ Dodano: 09-10-2008, 21:41 ]
Gazownicy powiedzieli mi ze reduktor do wymiany - 700PLN, :evil:
Powiedzcie mi czy cos takiego jest przydatne i moze cos pomoc?
http://moto.allegro.pl/it...l_promocja.html
Zbadam jeszcze inny warsztat ale nie usmiecha mi sie tyle placic, dodatkowo gwarancji podbitej we Wloszech mi tu nie uznaja - :evil: