Forum ogólne - Przygoda z assistance Mitsubishi i hdi
sp - 14-12-2008, 19:29
krzychu napisał/a: | A to assistance to tylko w okresie gwarancji czy przez jaki okres?
Krzychu |
W okresie gwarancji na 100%.
Tak na marginesie assistanse dają we wszystkich nowych autach.
Ja w 2000 roku korzystałem z ass. DAEWOO i pomoc była super.
Firmy te podpisują umowy z podwykonawcami, a w innych krajach z odpowiednikami naszych AUTOMOBILKLUBÓW i łączy to się w dużą sieć działającą w całej Europie (no może bez krajów wschodnich.
mitsu_pl - 15-12-2008, 20:08
Co do HDI to nie ich C**J zapali... sądzą się ze mną o drugą ratę za samochód, (który kupiłem od znajomego) i sprzedałem jak się tylko zaczął okres jej ważności (czyli normalnie jej nie zapłaciłem). Ale mondrale mówią mi, że nie poinformowałem ich o zbyciu pojazdu (mineły 2-3 dni jak powinien opłacić składkę, jednak samochodu już nie było, więc nie będe jej płacił! Natomiast ich przedstawiciel odmówił przyjęcia dowodu zbycia pojazdu mówiąc, że druga rata jest nie opłacona...). Następny właściciel się na nich wypioł... I tak teraz sie wkurzam i ciągama po sądach... Pies ich ganiał. Stanowczo ODRADZAM HDI!!!
Morfi - 16-12-2008, 00:15
mitsu_pl, jezeli auto sprzedales dzień po skonczeniu sie 1 raty to jestes zoobowiazany zapłacic 2 rate tak jest w prawie.
Maretzky85 - 16-12-2008, 10:06
I jeżeli następny właściciel zrezygnuje z tego ubezpieczyciela, to powinieneś chyba dostać zwrot pieniędzy za resztę okresu ubezpieczenia, czyli w tym przypadku prawie wszystko
|
|
|