Carisma - Techniczne - problem z kirunkowskazami
Piwor - 04-11-2008, 21:47
To i ja dołączę swój problem. Prawy kierunek miga normalnie, lewy zapieprza jak szalony. Wymieniłem szkła kierunków i teraz mam takie cuda. Gdzieś jakieś przebicie? Wina bezpiecznika? Na starych kloszach nie miałem problemu.
MAłY - 04-11-2008, 21:53
Piwor napisał/a: | Wymieniłem szkła kierunków i teraz mam takie cuda. Gdzieś jakieś przebicie? Wina bezpiecznika? Na starych kloszach nie miałem problemu. |
szkła to raczej nic do tego nie mają. Sprawdz czy napewno swiecą wszystkie 3 kierunki po jednej stronie i czy nowe żarówki mają takie same wartości co stare (no chyba ze masz stare żarówki to ta druga opcja odpada)
Piwor - 04-11-2008, 21:54
Wiem, że klosze nie mają wpływu. Żarówki stare. Tutaj właśnie jest problem. Może kostka niedomaga? Kierunki świecą wszystkie.
MAłY - 04-11-2008, 22:08
hmm. jak dla mnie to troche dziwne. może kaktycznie cos z tymi kostkami, zobacz jeszcze jak zachowują sie kierunki na awaryjnych
Piwor - 04-11-2008, 22:13
Fakt faktem, że jak je włożyłem, to przez jakiś czas działały normalnie. Chyba zaraz wylecę z bloku obadać to, wyjmę go i ogarnę kostkę. Dam znać co i jak.
Ok, byłem, wyjąłem kierunkowskaz i wyjąłem kostkę, wszystko ok, wtyki nie zaśniedziały. Zobaczyłem izolkę na kablach, ale niby dobrze skręcona. "Przedmuchałem" wtyki i działa normalnie i na awaryjnych i na kierunku. Przy okazji zauważyłem, że nie działa mi prawy przeciwmgielne tył i szczytowe prawe tylne (chyba - jak nie, to poprawcie) postojowe. To już jutro wymienię żarówki.
kwiatek - 14-11-2008, 16:40
Mam pytanie prawy kierunkowskaz nie zawsze mi odbija co zrobić
saphire - 15-11-2008, 17:24
Przyzwyczaić się albo wymienić włącznik.
kwiatek - 15-11-2008, 17:44
DZIĘKI czyli domowym sposobem nic się nie zrobi
saphire - 17-11-2008, 21:10
Może i coś byś z tym zrobił ale opowiem ci jak to było jak się w mojej byłej Corsie zabrałem za taki włącznik zespolony świateł i kierunków.
Profilaktycznie najpierw kupiłem nowy.
Później przełożyłem i wymieniłem na nowy zamiast starego w którym efekt był taki że włączenie kierunków zapalało DŁUGIE...
Na koniec chciałem zobaczyć czy ten stary da się rozebrać i naprawić. Owszem, rozebrałem go, a jakże... jednak aby tą garść blaszek luzem które się z niego po otwarciu obudowy wysypały wsadzić po wyczyszczeniu z powrotem do środka i zmontować to do kupy to potrzebował bym albo ze 6 ramion robotów albo ze 4ry pary rąk z mini szczypczykami bo to wszystko trzeba było naraz zapchać w kostkę obudowy wielkości coś koło 1.5 x 2 cm...
Dobrze że zawczasu kupiłem nowy włącznik
Nadal chcesz spróbować? Może będziesz miał prostszy problem i więcej szczęścia...
kwiatek - 17-11-2008, 21:24
Dam sobie spokój ,może trochę pojeżdżę i zobaczę może to tymczasowe a jak nie to kupię na ALLEGRO- JEST ICH SPORO-
grzeniomanu - 16-08-2010, 13:06
witam mam taki problem. jak włączam lewy albo prawy kierunkowskaz to nie działa żaden, awaryjne działają bez problemu co może być przyczyną?
robertdg - 16-08-2010, 21:23
Pewnie brak prądu, sprawdź bezpieczniki
debek - 25-09-2010, 08:55
Ja mam takie pytanie, czy kierunkowskazy z błotników z Lancer 92-01, i 01-04 oraz Galanta 96-02, będą pasowały do Cari 2000r? Bo ukradli mi oba... białe ciężko dostać...
Z góry dziękuje za odpowiedź i pozdrawiam:)
Anonymous - 28-09-2010, 18:57
.......no i kolego nie myliłem sie. Dosłownie nie dalej jak jakies pól godz.temu pojechałem sie zatankowac to samo z kierunkami stało sie w mojej cari. Okazało sie ze w przerywaczu pękła miedziana blaszka. Koszt naprawy 10zł bo tyle zapłaciłem za nowy przerywacz[/quote]
Witam,
a gdzie to się sprawdza odkręca? Pod kolumną kierownicy? Jak się tam dostać? Jak przeczyścić końcówki kabla / przekażnik?
Pozdrawiam
|
|
|