[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Wymiana wycieraczek, na jakie w galancie, wycieraczki
PiotrBe - 05-10-2008, 17:32
Przy temacie wycieraczek tez sie podpisuej pod valeo - rewelacja, mialem je w astrze, mam w ducato i napewno zaloze do galanta, jak sie skpncza te które poprzednik zalozyl.
A przy okazji zapytam, czy przy wycieraniu tylnej szyby w ea5w dolne ślady wycieraczki powinny tworzyc linie prosta, rónoległa do dolnej krawędzi szyby?? Bo u mnie jest inaczej i nie wiem czy ktoś cosmajstrowal przy silniczku, czy tak ma byc.
Z gory dzięki za odp i mam nadzieje ze zrozumiale napisalem, bo troche to trudno slowami przedstawić;)
PZDR
Bury - 28-10-2008, 15:07
ja tam mam bosh
przeżyły polska zimę i nieustanne usuwanie lodu z szyby bez zbytniej troski o ich stan
po półtorej roku użytkowania stan wciąż zadowalający
komplet nówek już leży w szafie też bosh
koszt w UK 10GPB
Anonymous - 28-10-2008, 17:48
Ja tez uzywam Valeo , takie z wskazniekiem zuzycia, zakupione w IC. I powiem ze zadna rewelacja, maja nie caly rok,wskazniki jeszcze nie sa cale pomaranczowe, a juz potrafia czasami zostawic szybe nie do konca wytarta.
Jak mialem Nissanka to uzywalem takich niebieskich z markeciora (nie pamietam nazwy), niestety do Galanta nie moge znalezc w odpowiednim rozmiarze.
spown - 28-10-2008, 18:28
Ja też jestem zadowolony z BOSHA. Kupiłem w IC za niecałe 70zł jakoś...
Anonymous - 28-10-2008, 22:25
PiotrBe napisał/a: | A przy okazji zapytam, czy przy wycieraniu tylnej szyby w ea5w dolne ślady wycieraczki powinny tworzyc linie prosta, rónoległa do dolnej krawędzi szyby?? |
Wydaje mi się że nie.....Ale pewien nie jestem.....u mnie EA2W jest to kąt mocno rozwarty......
Nie ruszana w pozycji spoczynkowej jest równolegle do krawędzi (leży na pasku od grzania) a krańcowe wychylenie jest gdzieś w granicach 3-5cm licząc od najdalszego końca wycieraczki do poziomu.
A jeśli chodzi o wycieraczki to kupiłem grafitowane z marketu za 6.30zł i jak na razie ok. (używam przez ponad 1miesiąc).
akbi - 29-10-2008, 09:19
Forest_Taft napisał/a: | PiotrBe napisał/a:
A przy okazji zapytam, czy przy wycieraniu tylnej szyby w ea5w dolne ślady wycieraczki powinny tworzyc linie prosta, rónoległa do dolnej krawędzi szyby??
Wydaje mi się że nie.....Ale pewien nie jestem.....u mnie EA2W jest to kąt mocno rozwarty...... |
u mnie jest dokładnie tak samo
YourMama - 29-10-2008, 18:58
Też mam Valeo,co prawda niedlugo ale bardzo ladnie zbieraja wode.
Anonymous - 04-11-2008, 12:43
Ja mam Bosch'a od roku i jestem pewien ze nastepne beda na pewno inne... bo te zostawiaja taaaaakie smugi ze czasami nic nie widac
Inna sprawa to to ze po 10 latach szyba tez jest porysowana i to moze byc przyczyna delkitanie mowiac nie najlepszych efektow pracy wycieraczek.
W porzednim Galu mialem swieza szybke wstawiana i wycieraczki (nawet najtansze) zbieraly jak marzenie...
Owczar - 04-11-2008, 13:21
A ma ktoś doświadczenie z płaskimi wycieraczkami? Czy lepiej kupić klasyczne? Poza tym jaka oryginalnie powininna być długość wycieraczek? Na stronie motgum podają 56cm od strony kierowcy i 45 od strony pasażera. Rozglądam się za płaskimi motgumami. Może w Auchan dostane, ale chyba będę musiał dwa komplety kupić, 56 i 45.
Anonymous - 05-11-2008, 05:04
Owczar, na sztuki sprzedają np Valeo.....jest jeszcze jedna tańsza firma która sprzedaje na sztuki ale nie pamiętam nazwy.....Klasyczne też można na sztuki dostać.
misjonarz. - 05-11-2008, 06:07
Owczar, ja swoje płaskie motgumy kupiłem w . na rozmiar z tabeli producenta raczej nie patrz. ja moje motgumy tak kupiłem i okazało się że są o jakieś 2-3 cm krótsze od założonych poprzednio. lepiej chyba zmierzyć
SWEEPER - 05-11-2008, 07:50
Ja kupuję VALEO drogie nawet bardzo i po około 8-10 miesięcy są do wywalenia .Jakość jaką mam w zamian za to jest adekwatna do ceny.
Zhan - 05-11-2008, 08:26
ja mam Denso od pol roku i moge polecic, jedyne co moge im zarzucic to dosc wysoka cena ale zbieraja bardzo ladnie, zobaczymy jak w zimie...
Owczar - 05-11-2008, 09:59
misjonarz. napisał/a: | Owczar, ja swoje płaskie motgumy kupiłem w . na rozmiar z tabeli producenta raczej nie patrz. ja moje motgumy tak kupiłem i okazało się że są o jakieś 2-3 cm krótsze od założonych poprzednio. lepiej chyba zmierzyć |
Byłem wczoraj w Auchan na WOLI, niestety zostały tylko sztuki w rozmiarze 41 cm :/ Może jakby było więcej chętnych to zamówilibyśmy u producenta? Siedziba firmy mieści się w Jóżefowie pod Warszawą. Czytałem o tych wycieraczka dobre opinie. Ja bym przetestował te płaskie. W Auchan kosztują jakieś 22 zł za sztukę.
misjonarz. - 05-11-2008, 18:21
Owczar napisał/a: | przetestował te płaskie | są ok. mam je założone już ze 2 miesiące i muszę powiedzieć że za tą cenę rewelka
|
|
|