To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[02-06]Lancer CS0 - Czy ktoś wymieniał świece w Lancerze 1,6?

idas - 21-01-2012, 13:08

cefaloid napisał/a:
podtaczaniem nasadki (za darmo mi tego nie zrobią)

Chyba pomyliły Ci się nasadki "standardowe" z takimi specjalnymi do świec. Tam nic nie trzeba podtaczać i są węższe od tych kluczy marketowych. Uważam, że jak ktoś ma już swój zestaw kluczy to niech lepiej kupi sobie nasadkę do świec za 6-7zł niż wydaje tyle samo (albo i często więcej) na "specjalny" klucz do świec. Kupowanie zestawu pokrętło, przedłużka i nasadka faktycznie jest jak "kupowanie czołgu w celu jazdy po bułki" :D

cefaloid - 22-01-2012, 10:40

edit: zbędna dyskusja
[ Dodano: 22-01-2012, 10:49 ]
idas napisał/a:
cefaloid napisał/a:
podtaczaniem nasadki (za darmo mi tego nie zrobią)

Chyba pomyliły Ci się nasadki "standardowe" z takimi specjalnymi do świec. Tam nic nie trzeba podtaczać i są węższe od tych kluczy marketowych. Uważam, że jak ktoś ma już swój zestaw kluczy to niech lepiej kupi sobie nasadkę do świec za 6-7zł niż wydaje tyle samo (albo i często więcej) na "specjalny" klucz do świec. Kupowanie zestawu pokrętło, przedłużka i nasadka faktycznie jest jak "kupowanie czołgu w celu jazdy po bułki" :D

Oczywiście, masz rację, jak ktoś ma już taki zestaw to oczywiście. A z tym podtaczaniem odniosłem się do poprzednich postów o zbyt wielkich nasadkach oraz jakimś ich podtaczaniu na tokarce.

Radeon - 22-01-2012, 20:42

Generalnie jestem za tym, żeby rady były właśnie konstruktywne, a osoby piszące-dające rady maiły jakieś, choć minimalne pojęcie i doświadczenie w mechanice samochodowej. Właśnie te dwa klucze to się do tej roboty nie nadają!! Nie należy wprowadzać ludzi w błąd i narażać ich na koszty. Jeżeli ktoś chce bawić się w naprawianie to powinien kupować klucze i narzędzia odpowiednie i solidne. Do wykręcania świec są nasadki do tego odpowiednie dostępne w sklepie motoryzacyjnym bądź narzędziowym od kilku złotych do 10.