[97-04]Galant EAxA/W - [EA2A/W 2.0] Głośne stukanie w silniku 2.0 16v
Owczar - 08-10-2008, 12:28
Z tego co piszesz ciężko coś wnioskować. Skoro mówisz, że stało się to przed wymianą, a wymiana nie pomogła. A jaki był stan oleju przed wymianą? Obawiam się, że podczas tej ostrzejszej jazdy uszkodziłeś panewkę, tak jak napisał Marti. Niestety przerabiałem już ten temat w swoim lancerze. Ja wymieniłem silnik, bo tak wyszło korzystniej z kalkulacji. Poza tym ciężko narazie prorokować dopóki go nie rozkręcą i nie zoabczą w jakim jest stanie. Jedno jest pewne, jazda z uszkodzoną panewką pogarsza sprawę, słabe ciśnienie oleju spowoduje, że polecą kolejne..
Filar - 12-02-2010, 11:01 Temat postu: [EA2A/W 2.0] Jakieś dziwne stuki w komorze silnika. Pomocy!! witam ostatnimi czasy coś niedobrego zaczeło sie dziac z moim Misiem.
Jadac na biegu przy przy trzech czterech a newet dwoch tysiacach obratów gdy tylko puszcze gaz to zaczyna wypodbywac sie dziwne "tyryry" z komory silnika. Dodam jeszcze ze jak tylko nacisne na pedal gazu minimalnie czy nawet gwałtownie to wszystko ucicha.
Moze ktos z mitsumaniaków mial podobny problem lub wie co to takiego moze byc.
[ Dodano: 18-02-2010, 11:22 ]
byłem z tym u mechanika i okazało sie ze te tyryry wydowbywa sie gdzies ze skrzyni biegów prawdopodobnie ktores lozysko moze ktorys z forumowiczow wie jak to uciszyc lub sie tego pozbyc?
|
|
|