[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Pompa wspomagania
wilk88 - 06-02-2009, 12:56
Też mam podobny problem, użyłem spulchniacza uszczelek,wlewa się go bardzo mało więc niewielka buteleczka starcza na dość długo. Na początku wyciek zmalał ale w dalszym ciągu co jakiś czas musiałem dolewać płynu i spulchniacza (gdzieś raz na miesiąc, ale nie cały zbiornik tylko trochę, na skali jak miałem minimum to dolewałem tyle żeby było w połowie między min i max-czyli niewiele ). Aż w końcu zupełnie przestało cieknąć, nie wiem czy uszczelka spulchniła się na stałe czy jak . w każdym razie tymczasowo pozbyłem się problemu (od 3 miesięcy nic nie dolewałem). Niestety nie powiem Ci gdzie coś takiego kupić i jak to się nazywa bo kupiłem to w niemczech, tam zobaczyłem że mam wyciek.
tom11 - 06-02-2009, 19:03
markus napisał/a: | Najgorsze ze ten olej kosztuje ok 60 zl/litr |
Nie wiem czym ty to zalewasz ale ja mam mobil atf 220 a litr w moim sklepie kosztuje 16,50
Anonymous - 06-02-2009, 19:21
tom11 napisał/a: | markus napisał/a: | Najgorsze ze ten olej kosztuje ok 60 zl/litr |
Nie wiem czym ty to zalewasz ale ja mam mobil atf 220 a litr w moim sklepie kosztuje 16,50 |
Widocznie leje cos lepszego niz DIID co zrozumiale skoro nawet DIII jest juz od kilku lat przezytkiem
rick - 06-02-2009, 21:23
a czy taki wyciek może być do osłony drążka? bo jak wymieniałem to w osłonie było sporo płynu
swinks_UK - 06-02-2009, 22:25
Może być któryś zacisk na wężach popuszczony i cieknie. To najpierw bym sprawdził. jeśli dalej ubywa, to stawiałbym na pompę, że cieknie. Zdarza się....
Anonymous - 06-02-2009, 23:40
U mnie nieszczelność powstała na skutek wżerów i dziur od uderzeń kamieni w chłodnicy układu wspomagania (taka cienka aluminiowa rurka tuż za zderzakiem, przed chłodnicą. Dziurka była tak mała, że nie mogłem uwierzyć, że to ona jest przyczyną całego wycieku. W każdym razie zanim to załatałem (byłem w trasie, jakieś 50 km jazdy) metodą na "gumowego węża" pompka wspomagania zdążyła się uszkodzić i ledwo daje radę.
Polecam sprawdzić stan owej rurki.
markus - 10-02-2009, 17:11
ok, poszukalem i znalazlem. Zaciski na przewodach popuscily. Ciezko tylko od razu bylo dostrzec bo to na samym przodzie i ciezko cokolwiek zauwazyc, ze juz o wlozeniu reki nie wspomne.
q67 - 24-04-2009, 11:19
wymienial ktoś uszczelke w pompie ?
ROOB - 27-04-2009, 19:23
Krzyzak napisał/a: | kolega - dosyc standardowa usterka
poszukalbym w miejscu pod zbiornikiem wyrownawczym |
dokładnie dziś, pod zbiorniczkiem. uchwyt który mocuje rurke aluminiową do karoserji, w tym miejscu ów rurka utlenila się czy też przerdzewiała. wymieniłem cały przewód na miedziany miękki. (taki był w danej chwili dostępny) czy wie ktoś na jakim cisnieniu pracuje taki układ? oraz, czy miedź może być stosowana?
pozdrawiam.
Marcino - 27-04-2009, 22:07
ROOB napisał/a: | Krzyzak napisał/a: | kolega - dosyc standardowa usterka
poszukalbym w miejscu pod zbiornikiem wyrownawczym |
dokładnie dziś, pod zbiorniczkiem. uchwyt który mocuje rurke aluminiową do karoserji, w tym miejscu ów rurka utlenila się czy też przerdzewiała. wymieniłem cały przewód na miedziany miękki. (taki był w danej chwili dostępny) czy wie ktoś na jakim cisnieniu pracuje taki układ? oraz, czy miedź może być stosowana?
pozdrawiam. |
Ja miałem dokaldnie to samo, tzn u mnie rurka sie poporostu przetarła od spodu. Wziołem poxylinę samochodową do aluminum i zakleiłem, Koszt - chyba z 10zł, działa już prawie rok i nic nie puściło.
Pozdrawiam
JaGrab3 - 29-05-2009, 13:29 Temat postu: pompa wspomagania Witam,
huczy mi coraz bardziej łożysko w pompie, dzwoniłem do Japaneze, niestety łożysko z wałeczkiem 480zł....no comments.
Czy ktoś z Was wymieniał to ustrojstwo, dobierze się coś takiego, czy raczej kupować pompe używkę, ktora oczywiscie nie wiadomo ile ma przejechane....
deejay - 31-05-2009, 22:29
Przerabiałem to u siebie w Galu łozysko KOYO za 12zł i po sprawie , pompa rozbierana w drobny mak wszystko ładnie pieknie idzie fotki dla zerkniecia jak to wygląda
i nastała cisza
tomekrvf - 31-05-2009, 22:42
deejay napisał/a: | Przerabiałem to u siebie w Galu łozysko KOYO za 12zł i po sprawie |
Podaj kolego symbol łożyska. Przyda się innym na przyszłość.
deejay - 31-05-2009, 23:01
TAKIE ŁOZYSKO
pipi_ja - 31-05-2009, 23:53
Ja sie tylko tak nieśmiało spytam czy próbował ktoś wymienić sam płyn w układzie wspomagania? Kiedyś u kolegi co prawda w fordzie ka strasznie wyła pompa. Winny był zużyty płyn, Po zalaniu nowym zrobiła się cisza. Piszę o tym bo może warto najpierw z tym spróbować.
|
|
|