To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - Wezwanie Mitsubishi do usunięcia fabrycznych usterek.

Grzegosh - 15-10-2008, 20:20

no i jak to sie dalej rozegralo/? kupilem ostatnio gala i jestem ciekaw czy ta lista jest juz zamknieta bo wyslalbym swojego VINa.
strud - 15-10-2008, 20:34

Właśnie - kto zbiera VINy do wysłania do MMC? Chętnie się dołączę!
Juiceman - 15-10-2008, 20:37

strud napisał/a:
Właśnie - kto zbiera VINy do wysłania do MMC? Chętnie się dołączę!

Nie tylko Ty;]

jin - 15-10-2008, 20:41

nie bedę się zgłaszał na ochotnika ale jak chcecie to mogę pociągnąc ten temat dalej bo i tak będę się kontaktował w sprawie mojego Gala chyba że jakieś inne propozycje
Grzegosh - 15-10-2008, 21:05

A co z ta stara lista ona została wysłana? dobre pismo trzeba sklecic i wysłac w imieniu tego forum bo indywidualnie to mysle ze beda nas zbywac. mysle ze temat jest do zalatwienia tyko potrzeba wielu chetnych, im wiecej tym lepiej. gotową tresc pisma jak bede mial i vin-y to moge wyslać i monitorwac temat oczywiscie przy Waszej pomocy.
tommyc1 - 15-10-2008, 21:09

a byla jakas lista?

ja swoj tez chetnie dolacze-jesli mozna w ASO cos poprawic na koszt MMC to chetnie:)

Grzegosh - 15-10-2008, 21:16

tommyc1 napisał/a:
a byla jakas lista?

ja swoj tez chetnie dolacze-jesli mozna w ASO cos poprawic na koszt MMC to chetnie:)

no zobacz na poczatku wątku pare osób wyraziło chęć takze moe sie jakos tam zebrali i zadziałali

swinks_UK - 15-10-2008, 21:20

Coś mi się wydaje, że źle się za to zabieracie :!:

Po pierwsze nr VIN jest informacją poufną i taka lista zostanie zignorowana przez MMC (doświadczenie z UK). Sprawdzenie statusu auta jest na INDYWIDUALNY wniosek.

Po drugie, nic nie stoi na przeszkodzie by taka wyszukiwarka online powstała, lub by można było skłonić MMC Poland do desygnowania specjalnie osoby do załatwiania takich spraw - i tu oficjalne pismo (może być elektroniczne) dajmy na to z Mitsumaniaków z wieloma podpisami by coś zrobiło. Dobrze by było podeprzeć przykładem MMC z HongKongu, JP czy UK, że takie sprawy już są robione ku zadowoleniu klientów.

Aha, kraj kupna pojazdu nie ma znaczenia dla statusu auta w recallu.

Grzegosh - 15-10-2008, 21:26

no fakt o tym ze vin jest poufny nie poyslalem. co do pisma to ma ktos moze zdolnosci humanistyczne? :lol: mysle ze z podpisami nie bylo by problemu. tylko ze mieszkamy w Polsce a tu wszystko jest mozliwe, moze nie byc tak pozytywnie jak w UK JP i HK
jin - 15-10-2008, 21:34

przeczytajcie post od początku
listy żadnej jeszcze nie było
do tej pory kontaktowałem sie z MMC tylko i wyłącznie w swoim imieniu
cytat który wkleiłem był z ostaniej wiadomości od specjalisty ds obsługi klienta
jeżeli ktoś ma ochotę pogadać sobie to podaję nr tel do MMC do działu który się tym zajmuje
tel . (48 22) 46 31 800 w 240
fax. (48 22) 46 31 801

tucci - 15-10-2008, 22:43

To w takim razie jesli Listy jeszcze nie bylo zaloze OFICJALNA LISTE EAxx
1. JMBLNEA5WVZ001359 przytargany od gernanow
ewentualnie jakos poufnie mozna to zrobic 8)

tomekrvf - 16-10-2008, 07:59

swinks_UK napisał/a:
Po pierwsze nr VIN jest informacją poufną

Dlatego w wielu nowszych samochodach jest widoczny w okienku w przedniej szybie np Ford, Skoda, Fiat?

swinks_UK - 16-10-2008, 08:25

tomekrvf napisał/a:
swinks_UK napisał/a:
Po pierwsze nr VIN jest informacją poufną

Dlatego w wielu nowszych samochodach jest widoczny w okienku w przedniej szybie np Ford, Skoda, Fiat?

Mylisz się, na podstawie znanego VINu i nr rejstracyjnego robi się "klona". I dlatego żaden szanujący się serwis nie udzieli odpowiedzi o historii auta komuś innemu niż właścicielowi. Dlatego uważam, że zbiorówka z VINem nie ma sensu.

Lepsze byłoby generalnie zapytanie, że "wobec informacji iż w wielu krajach MMC wystosowało tzw. recall na Galanta model EA/EC w celu usunięcia usterek fabrycznych, oczekuje się, że MMC Polska podejmie kroki i umożliwi klientom i posiadaczom samochodów Galant sprawne i szybkie sprawdzenie statusu swego auta..." itp., itd. w tym sensie. Do tego przykład strony z JP, wywód o identyczności samochodów w JP i EU (ta sama taśma produkcyjna, wspólne elementy, itd.) i "jak wiadomo MMC w Wielkiej Brytanii na bieżąco udziela info dotyczące statusu aut, więc spodziewamy się/ oczekujemy podobnego potraktowania polskich klientów..."

Tego typu pismo, do podpisu w formie petycji na forum ( w podpisie można by użyć opcję umieszczania VINu, bo to dobrowolna sprawa), a może i posiadacze innych modeli też by się przyłączyli... :doubt:

tosztotomasz - 16-10-2008, 10:38

swinks_UK napisał/a:
Lepsze byłoby generalnie zapytanie, że "wobec informacji iż w wielu krajach MMC wystosowało tzw. recall na Galanta model EA/EC w celu usunięcia usterek fabrycznych, oczekuje się, że MMC Polska podejmie kroki i umożliwi klientom i posiadaczom samochodów Galant sprawne i szybkie sprawdzenie statusu swego auta..." itp., itd. w tym sensie. Do tego przykład strony z JP, wywód o identyczności samochodów w JP i EU (ta sama taśma produkcyjna, wspólne elementy, itd.) i "jak wiadomo MMC w Wielkiej Brytanii na bieżąco udziela info dotyczące statusu aut, więc spodziewamy się/ oczekujemy podobnego potraktowania polskich klientów..."

Tego typu pismo, do podpisu w formie petycji na forum ( w podpisie można by użyć opcję umieszczania VINu, bo to dobrowolna sprawa), a może i posiadacze innych modeli też by się przyłączyli... :doubt:

Zgadzam się w 100%. Potrzebny jest teraz tylko kompetentny ochotnik, który takie pismo fachowo przygotuje.

xor - 16-10-2008, 14:37

Dla mnie bomba.
Czekam jak ze sprawą 'grupową'.

Zwłaszcza by mnie interesowała elektryka klimy/dmuchawa. Bo mi siada :P

EDIT:
lipa... EA5A nie jest objęte akcją wg. strony