[92-96]Colt CA0 - [CA4A 1.6] Swiszczy sprzegło
Anonymous - 11-10-2008, 21:18 Temat postu: świszczy sprzęgło Płynu w układzie sprzęgła nie trzeba wymieniać jeśli pracuje poprawnie, inna sprawa z płynem hamulcowym,ten jest poddawany wysokim temperaturom a wszystkie płyny hydrauliczne mieszają się z wodą w mniejszym lub większym stopniu która gotuje się szybciej niż płyn, tak że lepiej mieć 99% płynu niż 70% do 30%,później będziemy odczuwać miękki pedał.
Anonymous - 12-10-2008, 01:46
Miałem identyczne objawy, tyle, że czym mocniej naciskało się sprzęgło tym mocniej "świszczało" po pewnym czasie ok 3 tyś, zaczęło pracować dość twardo, aż pewnego dnia zostawiłem autko na parkingu. Po upływie 8h wsiadłem, odpaliłem, poczekałem ok 30 sec na rozprowadzanie oleju i pach! nie ma sprzęgła, siadło akurat jak bylem w pracy:P Widocznie kiedy oddawało temperaturę, (nie wiem jak to nazwać) "żeberka" docisku pękły, i wracałem na 2jce do domku, na następny dzień było całe nowe sprzęgło i myślę, że do końca mojej kariery z tym Colciorexem starczy;)
yume - 29-11-2008, 09:29
No to już wiem cóż to za niepokojące świsto-odgłosy wydobywają się czeluści mojej colcinki, momentalnie stały się mniej demoniczne
|
|
|