Komputery, RTV, AGD, Komorki - Zepsula mi sie... (pralka)
akbi - 21-05-2006, 14:38
Ostatnio miałem podobny problem - postawiłem zdecydowanie na Bosha, od taki mój kaprys, ale to co jest sprzętem AGD to własnie stawiam na tą markę.
Pozatym mogę się przyłaczyć do Rafała ze Szczecina.
Od wtorku jestem w Gdańsku więc również mogę się przyłaczyć do wniesienia pralki
Koton - 21-05-2006, 21:02
Stara pralka Polar padła po 27 latach użytkowania i pojawił się sprzęt piorący AEG.
Żeby nie mówić za wiele to powiem tak: pierze
Cicha, nie wychodzi na spacer, dużo programów z których i tak się nie często korzysta.Czas użytkowania 2 lata,póki co bezawaryjna. Biała, mała, stoi w kącie.
Heh, nie wiedziałem że wśród Mitsumaniaków jest takie zaainteresowanie pralkami
stanik - 21-05-2006, 21:10
u mnie w domu caly sprzet AGD (pralka, zmywarka, lodowka) jest BOSCH'a i zero problemow. Z tego towarzystwa pralka jest najstarsza i nie miala zadnej awarii a piore w niej nawet buty (kto pral to wie co sie potem z pralka moze stac). Co do rdzy to sie pojawila, ale wydaje mi sie ze to jest efekt dzialania tych wszystkich proszkow i innych detergentow, a ze pralka nie jest oszczedzana i nie jest wycierana po kazdym chlapnieciu na nia to przy podlodze na kantach ma pewne nadgryzienie czasowe. Ale same mechanizmy bez zarzutu (odpukac).
pozdrawiam
igi - 22-05-2006, 07:47
zulu napisał/a: | Whirlpool - bez jakichkolwiek problemów od 3 lat. Wersja prosta = bez wyświeltacza itp., zwykłe gałki, jak chciała żona |
To dokładnie tak jak ja i również od 3 lat. Dla mnie cicha, dobra no i rzeczy mam czyste. Ogólnie im mniej elektroniki to będzie bardziej trwała.
Tylko szczerze mówiąc nie wiem po co mi pralka w domu bo ja wkładam brudne ciuchy do kosza na bielizne a wyjmuje czyste z szafy (więc pralka jest zbędna )
Chooper - 22-05-2006, 08:04
igi napisał/a: | ylko szczerze mówiąc nie wiem po co mi pralka w domu bo ja wkładam brudne ciuchy do kosza na bielizne a wyjmuje czyste z szafy (więc pralka jest zbędna ) |
IGI, widać, że Twoja żona nie czyta forum spokojnie, poinformujemy
igi - 22-05-2006, 08:14
Chooper, ciiiiiiiiiiiichoooooooooooo
Hubeeert - 22-05-2006, 14:56
zanussi - 8 lat ponad bezawaryjnie, SIEMENS - mam polecam ale nie najtańsze modele.
Krzyzak - 22-05-2006, 16:08
Ja też musiałem 4 lata temu kupić. Priorytet był taki, żeby była:
- oszczędna (klasy AA)
- załadunek 5 kg
- głębokość max. 45 cm
- dobrze prała
- nie rdzewiała.
Poszukałem trochę po forach AGD i okazało się, że taki Mercedes wsród pralek to HOOVER - i o dziwno znalazłem tam pralkę 40 cm głęgoka a załadunek ma 5kg, wirowanie 1000 rpm. Jest rewelacyjna i super pierze - szczerze polecam, ALE: gdybym teraz miał kupować, to bym spróbował tego LG z direct drive czy jakoś tak to się nazywa - zamiast pasków napędowych ma coś ala silnik w bębnie. Ew. dobre opinie słyszałem o: Siemens, Electrolux, Candy. A - i kupowałem w inernecie, bo była 350 zł tańsza niż w Media Markt (inne sklepy AGD nawet nie słyszały o takiej firmie i nie chciały sprowadzić).
Efa! - 22-05-2006, 23:20
Proponuję włoską ARDO - w naszym mieszkaniu w Bydgoszczy nieco stary już model WD800 pracuje już ponad 10 lat, w tym czasie 2-3 razy trzeba było wymienić tylko pompę (padały, gdy nie zadbaliśmy w porę o odkamieniacz, a wodę mamy bardzo "zakamienioną"), co kosztowało zazwyczaj 45-75zł+robocizna. Ta pralka pomimo wieku jest - w stosunku do dzisiejszych urządzeń z dolnej, a nawet środkowej półki - całkiem energooszczędna i do tego ma suszarkę;
Poza tym mam od 5 lat IGNIS (to dokładnie to samo, co Whirlpool, tylko że o połowę tańszy, ale uwaga: baaardzo rzadko go widuję w jakichkolwiek sklepach i centrach handlowych)
Krzyzak - 23-05-2006, 10:59
Acha - mój znajomy, który ma serwis pralek BARDZO poleca sprzęt firmy MIELE - wadą jest to, że ciężko to w PL kupić. Sam ma starą Miele, która ma 1600 rpm wirowanie - w czasach, kiedy standardem było 600-800 rpm.
Anonymous - 23-05-2006, 11:07
MIELE to najwyższa półka - jakościowa i cenowa...
Anonymous - 04-06-2006, 20:24
Amica !!!!! , polecam ,bo już trzeci dzień bez problemu pierze sama
sruba - 04-06-2006, 22:05
kupilem w koncu Boscha.
dzieki za wszystkie informacje...
Anonymous - 04-06-2006, 22:08
zdielanego w Polszcze czy zagermanica?
sruba - 04-06-2006, 22:39
zagranica
|
|
|