To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [1.8 GDI] Czasem gaśnie po odpaleniu

kkriss - 26-10-2008, 16:49

nie naciskam gazu - czasem zdażyło mi się dodać gazu jak po odpaleniu odbroty spadały, wtedy gdy gaz dodałem to wogle zaraz wózek gasł.

Wczoraj się znów zdarzyło i trochę posłuchałem, jednak to nie pierdy z wydechu, lecz z maski, jak mi się uda to postaram się nagrać to zachowanie.

Pozdrawiam

rasiak1980 - 27-10-2008, 09:25

kkriss napisał/a:
nie naciskam gazu - czasem zdażyło mi się dodać gazu jak po odpaleniu odbroty spadały, wtedy gdy gaz dodałem to wogle zaraz wózek gasł.

Wczoraj się znów zdarzyło i trochę posłuchałem, jednak to nie pierdy z wydechu, lecz z maski, jak mi się uda to postaram się nagrać to zachowanie.

Pozdrawiam

za bogata albo za uboga mieszankę dostaje, sprawdź czujniki spalania, przepływomierz filtr powietrza i sprawdź czy ci którędyś nie ciągnie lewego powietrza do kolektora może masz rurę elastyczną od filtru do przepustnicy źle założoną i ci ciągnie "lewe" powietrze za przepływomierzem, uszczelka przy przepustnicy, możliwe ze same skrzydełko się zacina od syfu nagromadzonego winę za ten syf w przepustnicy ponosi odma (która de fakto powinna być wyprowadzona jak w większości samochodów przed lub odrazy za filtrem powietrza) może to być również czujnik temperatury