To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Zloty i Spoty - Zlot 2009 - VII Zlot Mitsumaniaków - BESKIDY 2009

akbi - 25-10-2008, 21:43

londolut napisał/a:
chciałbym, żeby około 18:00 wszyscy byli już na miejscu.

Myślę, że ludzie będą się zjeżdżać przez całą noc z piątku na sobotę . więc cały "oficial" tak jak pisze Tomek i Hubert - planujcie na sobotę.

Rafal_Szczecin - 25-10-2008, 23:07

jezeli bedzie przejazd przez miasto ( co jest przynajmniej dla mnie najwieksza atrakcja ) to taki, zeby zadbac , by zadne czerwone swiatla nas nie zatrzymywaly ( nas w sensie kolumne ) czyli potrzeba conajmniej 3 radiowozow ktore beda blokowaly skrzyzowania, bo niestety jak widac bylo na poprzedich zlotach policja zbyt ochoczo nie podchodzi do takich tematow .
Hubeeert - 25-10-2008, 23:15

Rafal_Szczecin napisał/a:
jezeli bedzie przejazd przez miasto
wolałby, nie. Zabezpieczenie przejazdu o jakim mówicie to zablokowanie miasta i sytuacje potencjalnie niebezpieczne - wide Łódź
Rafal_Szczecin - 25-10-2008, 23:16

Hubeeert napisał/a:

wolałby, nie. Zabezpieczenie przejazdu o jakim mówicie to zablokowanie miasta i sytuacje potencjalnie niebezpieczne - wide Łódź

tylko ze taki przejazd jest najbardziej widowiskowy dla kazdego - dla uczestnikow jak i dla mieszkancow, bo widza przejazd kolumny pojazdow z flagami itd.
jezeli bedzie to sprawnie zrobione ja nie widze w tym zadnego zagrozenia .

Juiceman - 25-10-2008, 23:52

Hubeeert napisał/a:
Rafal_Szczecin napisał/a:
jezeli bedzie przejazd przez miasto

Jak we Wrocławiu dają radę takie przejazdy to wszędzie się da, tylko trzeba zezwolenia dostać no i poprosić policję:)

Anonymous - 26-10-2008, 16:19

Jak sie chce to mozna a taki przejazd jest naprawde widowiskowy. Cale miasto by na nas patrzylo i podziwialo tyle pieknych mitsu
iza - 26-10-2008, 23:26

-przejazd przez MAIASTO :D :D super sprawa pamietam jak jechalismy do Strykowa jak ludzie na nas MANIAKOW sie patrzyli -nie zapomne tego
-odgadywanie czesci samochodowych w pudelkach bylo super
-przeciaganie liny bylo super

londolut - 27-10-2008, 07:39

tomusn napisał/a:
oficjalnie i w ogóle - SOBOTA!
tomusn, a gdzie ja napisałem, że piątek jest "oficjalny"? akbi, tomusn, miałem w głowie coś podobnego co napisał :arrow: Hubert
Hubeeert napisał/a:
Start części nieoficjalnej w piątek

maniak napisał/a:
Auta na parkingu wedlug wojewodztw.
Wg mnie bez sensu. Samochody będą stały po 3-4. Wg mnie albo w ogóle nie klasyfikować wg modelu albo wcale.
maniak napisał/a:
Dla nas moze strzelanie z wiatrowki.
Odpada - nie chcemy rannych bądź trupów ;)

Reszta wzięta pod uwagę.

miczon - 27-10-2008, 09:37

Panowie, z całym szacunkiem, ale żeby ustlać szczegółowy plan zajęć, w tym przejazd kolumną, musimy wpierw znaleźć i zarezerwować noclegi dla wszystkich chętnych. Dopiero wtedy, znając lokalizację kwater, czy ośrodków, możemy szczegółowo okreslić plan imprezy.
Przejazd kolumną przez miasto... a które? Żywiec czy Bielsko-Białą - do obydwóch z nad jeziora, z Międzybrodzia (Żywieckiego lub Bialskiego) jest podobna odległość: 15-20km.
Jezeli zdecydujemy się na Bielsko, myślę że policja nie powinna robić problemów, ze względu na to, że dość czesto wyraża zgodę na podobne imprezy, np: zlot motocyklistów w Wapienicy (kilka tygodni temu kolumna motocyklistów przejeżdżała 25min. koło mojego domu, średnio około 60-70 pojazdów na minutę - liczyłem :wink: ). Podobnie jest przy zjeździe miłośników militariów i pojazdów wojskowych - nawet czołgi jeżdzą :D
Problemem będzie jedynie wyjazd z ośrodka + powrót, bo wtedy zablokujemy drogę dojazdowa. Pozostaje jeszcze kwestia znaleźienia odpowiedniego prakingu, gdzie będziemy mogli się razem zebrać.
Jeżeli chodzi o ewentualne atrakcje, to też bym się wstrzymał z ich określaniem, do momentu zarezerwowania lokum dla mitsumaniaków.
Myślę, że wartoby zorganizować jakąś atrakcję dla posiadaczy autek 4x4, coś na wzór wypadu w Strykowie, który bardzo miło wspominam. Myślę, że nie powinno być z tym problemu w tej okolicy, tym bardziej, że jest tu sporo zapalenców, których może uda się poprosić o pomoc w realizacji. M.in. EXTREME 4x4.
Ale jeszcze raz powtarzam i proszę wszystkich zaangażowanych w tym temacie o skupienie się na wyborze i rezerwacji ośrodków noclegowych, bo czas ucieka.

londolut - 27-10-2008, 10:29

miczon napisał/a:
lokalizację kwater, czy ośrodków, możemy szczegółowo okreslić plan imprezy.
miczon, to już jest załatwione.
miczon napisał/a:
Żywiec czy Bielsko-Białą
Żywiec.
Morfi - 27-10-2008, 10:31

Parking tez pod TESCO :)
gulgulq - 27-10-2008, 10:55

Morfi napisał/a:
Parking tez pod TESCO :)

90 miejsc parkingowych w Żywcu...

może zdąża powiększyć na 1000 :)

os12 - 27-10-2008, 13:04

jeśli przejazd kolumną będzie wieczorem w piątek ok 20ej to więcej niż 50-60 autek raczej nie będzie :( wiec tamten parking wystarczy
koszmarek - 01-11-2008, 10:11

jeśli przewidujecie jakąs nagrodę pokroju amorków z poprzedniego zlotu, proponuję konkurencje, gdzie będą mieli szanse wszyscy, a nie tylko ci, z siłki czy cokolwiek..
Hubeeert - 01-11-2008, 10:15

koszmarek, w dowolnej konkurencji znajdzie się ktoś kto będzie z jakiegoś powodu niezadowolony.