Outlander II GEN Techniczne - [II 3.0 V6] Czujniki cisnienia w kołach
petrov - 07-02-2009, 16:04
Witam wszystkich Mitsumaniakow, jestem tu nowy na forum i chcialbym sie rowniez przylaczyc do tego tematu. Mam Outka 2007 z USA ktory byl na stalowych felgach z czujnikami, lecz zalozylem 18 ze stanow i myslalem ze przeloze sobie czujniki, sewis wymiany opon stwierdzil ze sa za duze i moga uszkodzic opone. Jezdze aktualnie z palacym sie service requaired, czy jest mozliwosc wykasowania tej opcji z komputera?? gdyz uwazam ze jest zbedna, z gory dzieki i pozdrawiam
Anonymous - 07-02-2009, 17:36
Z tego co jest mi wiadomo nie ma takiej mozliwosci.
GrzesiekJozefow - 08-02-2009, 07:55
broom napisał/a: | Drugie pytanie - może ktoś ma instrukcję od wersji USA i może sprawdzić listę bezpieczników, czy tam jest jakiś od ciśnienia (niestety osobiście nie sądzę aby był). |
Niestety nie ma
mat70 - 02-06-2009, 14:19 Temat postu: Czujnik ciśnienia opon. Witam Panowie ! Może któryś z Was ma do sprzedania czujnik ciśnienia w oponach, nie wiem czy to ważne ale potrzebuje przedni lewy.
Gene - 03-06-2009, 08:33
Mat70, mam dwie prosby. Pierwsza, ogloszenia umieszczamy w dziale KUPIĘ-SPRZEDAM.
Druga, postaraj sie nie powielac tematu. To ulatwi nam korzystanie z zasobow forum.
Pozdrawiam
digimitsu - 27-07-2009, 21:49
Czołem!
Z tego co wiem w temacie czujników ciśnienia w oponach w Outkach z USA to działają one na zasadzie powiadomienia, jeśli w jednym a kół spadnie ciśnienie poniżej pewnego minimum.
Ma to w założeniu ostrzegać, kiedy przebije się oponę, kub schodzi z niej powietrze!
pozdrawiam
pandzioch - 10-11-2009, 00:04 Temat postu: Czujniki cisnienia powietrza Czy ktos z forumowiczór jest w stanie odpowiedziec na takie pytanie:
Czy czujniki cisinienia powietrza w kolach w Mitsubishi Lancer Evo X sa takie same jak w OII wersja USA ?
Dla przykładu link do aukcji, do porownania dla fachmanów
http://moto.allegro.pl/it...nienia_kol.html
Dzieki za pomoc
[ Dodano: 20-11-2009, 22:54 ]
Juz sprawdzilem i... czujniki sa takie same.
Mam nowy pomysl i chetnie poznam Waszą opinie.
Mam plan przelozenia tylko wentyla, tzn. elementu ze stopu aluminium z maszynka w srodku a zostawic czujnik. Co Wy na to?
Wentyl jest odkrecany od czujnika cisnienia.
GrzesiekJozefow - 17-04-2010, 09:40
Odświerzam temat.
Poważnie zastanawiam się nad kupnem drugiego kompletu felg z czujnikami i w związku z tym mam kilka pytań.
1. Czy ktoś z szanownych forumowiczów wymieniał już w Polsce czujniki na nowe
Jeżeli tak to:
1. Gdzie
2. Jak operacja ta wyglądała
3. Jakie były koszty
mituser - 17-08-2010, 21:10 Temat postu: Świecąca kontrolka ciśnienia w oponach Witajcie, mam outlandera 3.0 z USA. Wszystko było pięknie do momentu gdy w czasie jazdy zapaliła mi się kontrolka cisnienia w oponach z napisem service required. Sprawdzilem cisnienie w oponach i bylo prawidlowe. Kontrolka pali sie caly czas. Co z tym zrobic? W instrukcji nie ma o tym slowa.
[ Dodano: 16-08-2013, 15:24 ]
Poczytałem o możliwości wyłączenia TPMS w Outlanderach. Dowiedziałem się, że:
1) oficjalnie serwisy nie chcą wyłączać czujników twierdząc, że się nie da. Oczywiście da się ale jest to specjalnie zablokowane - dyrektywy bezpieczeństwa - można o tym poczytać - opis standardu OBD2.
2) Można to obejść przy wykorzystaniu testera diagnostycznego i jakiegoś softu - znalazłem link: http://forums.evolutionm....dimus-help.html nie próbowałem bo nie mam tego urządzenia.
Może ktoś z Was ma to urządzenie?
Czy komuś udało się wyłączyć TMPS?
[ Dodano: 13-10-2014, 16:11 ]
Czy ktoś znalazł rozwiązanie jak wyłączyć czujnik ciśnienia opon ?
[ Dodano: 16-10-2015, 10:00 ]
Wreszcie po latach szukania udało mi się wyłączyć ten cholerny czujnik ciśnienia opon. Wszelkie opowieści że się nie da to zwykłe kłamstwo. Da się i to bardzo prosto - całość zajmuje kilka minut. Trzeba mieć odpowiednie urządzenie podłączone do portu OBD2.
tokyo - 18-10-2015, 10:46
Witam
Czujniki mozna wylaczyc bez najmniejszego problemu czy to w starym czy nowym misku niezaleznie od rocznika.
Mozna zmienic wartosc cisnienia tzw widelki pracy.
Nie jest to zaden problem czy to EVO czy to OUTLANDER niezaleznie od rynku i rocznika
Czujnik dla wszystkich mitsu sa takie same
peb - 03-12-2015, 22:26
Witam,
zainteresowanych dezaktywacją czujników ciśnienia zapraszam do kontaktu poprzez PW
tokyo - 09-12-2015, 22:26
Witam
a jak ktos jest z poludnia polski to zapraszam na PW
mozna sklonowac wylaczyc zmienic wartosci cisnienia oraz zrobic caly kpl czujnikow bez koniecznosci jechania do serwisu
dmrx - 10-12-2015, 02:41
a jak ktos z centralnej polski, to do mnie na PW mozna zrobic wszystko to co wyzej, a i sporo wiecej
fafik333 - 18-05-2016, 17:02
Witam
Też miałem problem z czujnikami ciśnienia bo zakupiłem drugi komplet felg na zimę a przekładanie czujników z felg letnich mijało się z celem. Ostatecznie zakupiłem na aliexpress programowalne czujniki firmy AUTEL wersja 315Mhz bo takie są w autach z USA. Jeden czujnik to wydatek 30$ oraz 55$ za programator TPMS Pad. Odczytuje się kod oryginalnego czujnika i tym kodem programuje się nowy. Teraz w felgach letnich mam oryginalne czujniki a w zimowych ich klony. I w zimie nie denerwuje mnie już komunikat o braku powietrza. To na którym kole znajduje się dany czujnik nie ma znaczenia, ważne żeby komputer odczytał wszystkie cztery czujniki jakie ma zaprogramowane.
Osuszi - 04-07-2019, 16:07
Witam, odświeżam wątek, mianowicie chciałbym wyłączyć opcję czujników ciśnienia w oponach pacjent Outlander II 3.0 V6
|
|
|