To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Colt C50 i starsze - [C51A] Bębny tył

tomusn - 30-10-2008, 17:37

z tym R-3 żartowałem :D
Anonymous - 30-10-2008, 23:40

Ja tak nie zabardzo zrozumialem jak oceniles to ze tylne hamulce sa za slabe?? Czy tylko na tej opini czy moze to jakos odczuwasz w czasie jazdy??

dr_mateusz napisał/a:
Mniejsze obciążenie tyłu co daje mniejszy docisk, a co za tym idzie mniejszy styk z podłożem. Do tego dochodzą hamulce bębnowe o mniejszej skuteczności, niż tarcze.

Teraaz troche nie na temat bo napisze o CA0 ale u siebie juz od jakiegos czasu nie nazekam na hamulce... :] Wymienilem tarcze, klocki przeczyscilem zaciski, wymienilem szczeki, cylinderki, przewod miedziany bo sie przetarl, płyn, przetoczylem bebny, odpowietrzylem i teraz mozna sobie zeby o kierownice wybic :P

Anonymous - 31-10-2008, 09:50

W colcie którym miałem zakończenia były tylko z przewodu gumowego, a reszta z chyba miedzi czy jakiegoś stopu który był podkorodowany, przynajmniej z zewnątrz.
Wiem, że jakbym wymienił wszystko to byłoby lepiej ale to są koszty, które przy starym aucie są nieopłacalne. Zresztą ja coltem jeździłem zawsze sam i może przy większym obciążeniu docisk na tylną oś byłby lepszy co by polepszyło siłę hamowania.
Tomusn z tym co napisałeś się zgadzam i nie pisałem o tym. (a tak poza tym oglądałem już 8 auto w tym miesiącu i znowu złom, z 20kg szpachli na sobie oczywiście bezwypadkowy).