To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQ & How to? - Porysowane szyby!!!

cns80 - 02-11-2006, 07:30

Ja właśnie 2 tyg. temu polerowałem szyby. Faktycznie politura usuwa tylko małe rysy, ale to i tak poprawiło widoczność. Z tym że ja używałem tej do szyb samochodowych, a nie do płaskich:
http://www.allegro.pl/ite...ochodowych.html

Anonymous - 02-11-2006, 12:54

I jedno i drugie na tej aukcji jest do szkła płaskiego i ozdobnego (zerknij na etykiety na opakowaniach)
Anonymous - 06-03-2007, 20:00

odkopuję temat.
Mam od gościa instrukcję jak to zrobić, nawet mozna do niego podjechać to pokaże dokładnie ale...
... Browar jak się zejdziemy we dwóch to powinniśmy sobie poradzić z takimi rysami;) Bo fakt faktem moja szyba jest paskudna...
Kupujemy i w ciepły dzień polerujemy?? :mrgreen:

Marcin-Krak - 06-03-2007, 21:38

Ficu865, to WY się zabawcie w króliki doswiadczalne - a jak faktycznie wam się to uda - to i ja byłbym tym zainteresowany.
Anonymous - 07-03-2007, 17:03

Marcin w tym momencie zapisałeś się jako trzeci do spółki :badgrin:
Obgadamy na spocie co i jak.

Grześku - 08-03-2007, 11:09

To jak już obgadacie co i jak to podzielcie się informacjami - ciągle mam swoją rysę po wycieraczkach na przedniej szybie :(
Anonymous - 24-03-2007, 00:57

Mam pytanie:

Kiedys ciezarowka sypnela mi seria kamyczkow i od tamtego czasu przednia szyba wyglada jak ser szwajcarski. Da sie to jakos naprawic (polerowac) czy musialbym zalozyc nowa?

Anonymous - 24-03-2007, 09:24

To zależy jak głębokie są te "dziury" Takie polerowanie ma sens ale przy delikatnych zarysowaniach. Mocniejsze można co najwyżej tylko zatuszować.
Anonymous - 25-03-2007, 12:47

Sa to lekkie odpryski, nie glebokie dziury. Najczesciej jest to nie widoczne, tylko jak pod slonce jade to szyba jest w kropki :(

Gdzie w okolicach Katowic i Krakowa oferuja takie uslugi?

Anonymous - 25-03-2007, 12:53

jarek85 napisał/a:

Jeśli mi się uda samemu to zrobić i nie zepsuję szyby to zapraszam do Krakowa na wspólne polerowanie :wink: Ale to jak będą cieplejsze dni i trochę więcej czasu.

Anonymous - 25-03-2007, 13:00

Ficu865 napisał/a:
jarek85 napisał/a:

Jeśli mi się uda samemu to zrobić i nie zepsuję szyby to zapraszam do Krakowa na wspólne polerowanie :wink: Ale to jak będą cieplejsze dni i trochę więcej czasu.

Dobra, nie ma sprawy. Daj znac jak Ci to wyszlo.

Anonymous - 16-04-2007, 20:44

Kto z Was używał pasty Hartpolish FG50, bo linki już nie działają a niedługo mnie to czeka...

Jeden z kupujących napisał:
"Towar i sprzedawaca bez zastrzeżeń. Przestrzegam ew. uzytkowników pasty Hartpolisch. Można likwidować opszczególne rysy .Przejechałem swoją szybę w calości - odradzam."
Trochę się boję, że u mnie może być podobnie. Dowiem się jeszcze co i jak.

Anonymous - 16-04-2007, 21:29

Ficu865, probowales juz wypolerowac szybe w Twoim Misku?
Anonymous - 29-05-2009, 15:46

Pociągnę dalej temat. Ktoś może napisać co to za magiczny specyfik był tu opisywane przez kolegę Stankiew?
j-rules - 30-05-2009, 00:04

Sory za lekki OT, ale to chyba jakies przeznaczenie ;P Dzisiaj jadac miskiem patrzac na me oszybienie tak sie zastanawilaem czy jest jakis srodek na rysy, jakis sposob polerki, pasta... Wchodze na forum a tu temat na wierzchu :D Poczytalem i dalej nie wiem czy akutalnie mozna cos z tymi rysami zorbic zeby szyby nie spaprac.
Jakies cuda?