To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.8 GDI] obroty

saphire - 28-11-2008, 12:09

Czujnik temperatury silnika?
MARCIN - 06-12-2008, 07:16

Witam wszystkich.Mam też problem z obrotami i nie mogę w żaden sposób tego naprawić.
Objawia się to tym że po rozgrzaniu silnika i włączenie świateł obroty spadają tak na około 400 i światła przygasają.Silnik wpada wtedy w wibracje i trzęsie.
aku mam nowe 62 ah.Czyściłem przepustnice i krokowy i uczyłem też obrotów i nic nie pomogło.Na klimie ecu podnosi obroty a na światłach opadają.
Ssanie wyłącza się dość szybko i to też mnie zastanawia.
Jeśli ktoś ma jakiś pomysł co może dolegać mojemu mitsu to proszę o poradę.

Piwor - 06-12-2008, 20:28

Spróbuj zwyczajnie dodać około 100 obrotów za pomocą regulatora (śrubki) w przepustnicy. Jeśli wtedy nie będzie trzymał tego, co ustawiłeś, to zaczniemy się martwić.
Fabjan - 09-03-2009, 12:28

Ja mam pytanie nieco lamerskie zapewne, ale...
Jak sprawdzić, czy autko pali na wszystkie gary? :oops:
Ostatnio moja kobieta podjechała na weekend służbową Octavią 1,9 w Dieslu i muszę powiedzieć, że ten 100 konny kombiacz wręcz zjadł na śniadanie moją Cari 1,8 GDI. Na bank jest coś nie tak z mocą, bo nie możliwe, żeby stukonny dizel aż tak miażdżył mocą o 25 koni mocniejszy silnik benzynowy :/
Mam teraz porównanie i jestem strasznie niezadowolony z mojej Misi :> Na zimnym strasznie, ale to strasznie szarpie przy w miarę stałej prędkości (z resztą przy przyspieszaniu też). Podczas postoju na światłach potrafi strzelić obrotami. Dotąd myślałem, że to normalne, że to przez to, że właśnie w momencie wahnięć "odpalała" sobie wentylatory, ale po tym jak mam teraz porównanie z Octavią (tam wskazówka obrotomierza nie drgnęła nawet na sekundę!) nie bardzo jestem z tego wszystkiego zadowolony. No i jeszcze dodam, że siedząc sobie w budzie można skosztować darmowego masażu, tak wielkie drgania przechodzą na kabinę.
Na zakończenie dodam, że w styczniu wymieniałem kompletny rozrząd, filtry, świeczki, itp.
Więc kwestia chyba nie w tym, skoro te objawy występowały już przed wymianą.
Jak mogę sprawdzić czy to, co ma do zaoferowania moja Cari, to po prostu maks jej osiągnięć, czy coś ją boli? Skoro żaden błąd przez komputer generowany nie jest? Dzwoniłem w tej sprawie do ASO, ale powiedzieli, że dopóki nie zaświeci się kontrolka CE, to oni nie bardzo są w stanie pomóc :?