To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Komputery, RTV, AGD, Komorki - Cyfrowa TV

Chooper - 30-10-2008, 00:01

arturro napisał/a:
ja w N'ce ma wybrane nastepujace pakiety:
sport: - glownie dla TVN Turbo
kultura: - glowne dla wspanialych kanalow discovery
rozrywka: - glownie dla MTV

poza MTV mam to samo wszystko w standardowym polsacie, + sam polsat z F1

Anonymous - 30-10-2008, 14:40

Ja wybrałem Cyfrę + ze względu na Polską Ekstraklasę oraz Premiership. Do tego dochodzą jeszcze mecze francuskiej Ligue 1, włoskiej Serie A oraz hiszpańskiej Primera Divisione. To mnie zaspokaja jeśli chodzi o futbol. Poza tym mam canal +, canal + film, hbo, hbo2, tvn turbo etc. Tanie to nie jest ale dla piłki nożnej można się poświęcić.
Brakuje Polsatu jak cholera ale raz na 2 tygodnie czy częściej (w zależności od tego kiedy Robert jeździ) podłączam antenę pokojową.
Jeśli chodzi o dekoder to nie polecam żadnych z twardym dyskiem. Wolne to i hałasuje bardzo. I droższa dzierżawa.

docencik87 - 30-10-2008, 18:00

Krzyzak napisał/a:
po 20x w miesiacu powtarzaja te same, stare filmy...

taki urok takich kanałów :) . Nawet C+ często powtarza programy. Za darmo mam więc nie wybrzydzam :P

gulgulq - 15-12-2008, 07:39

Wziołem Cyfre+ w pakiecie Powitalnym.

Załapałęm się na promocję świateczną: 9 miesiecy płace niecałe 9.50 zł a poźniej przez 4 miesiace 19. Umowa oczywisćie na 13 miesiecy, do końća grudnia mam gatis.
Dekoder dziadowski - jakiś Thomson na wypożyczeniu, bez opłat. Antene kupiłem tylko większą 80cm - jak mi się skońćzy umowa , kupie dobry dekoder plus dwa konwertery.

Kanały w pakiecie to:
Polskie: TVP1, TVP2, TVP Info, TV4, TVP Polonia, TVP Kultura, TVN, TVN Siedem, Puls, Tele 5, Polonia 1, polskie stacje radiowe
Rozrywka: Podróże TV, 4fun.tv, ITV, Mango24, Fashion TV, TV 5 Monde
Dla dzieci: MiniMini
Wiadomości: BBC World, CNBC, Telewizja Biznes, France 24, Edusat, Al Jazzera International, TVS
Muzyczne: Trace

W promocji rozszerzają pakiet min. o: Ale Kino, Kuchnia.tv, Domo, Planette, Religia. Tv...

Jak dla mnie w zupełnosci wystarczajacy.

seba77 - 15-12-2008, 12:38

Ja ponownie odnowilem cyfrowy Polsat tym razem kupilem dekoder HD samsunga i pelny pakiet lacznie z HBO przez 6 miesiecy mam gratis pozniej oplata wynosi 87 zł
Uwex - 09-01-2009, 07:33

Tak się złożyło , że przez 1,5 miesiąca będę miał i Cyfrowy Polsat i Cyfrę+ . Złożyłem wymówienie z Polsatu , a zarazem zakupiłem Cyfrę w promocji . Napiszę potem jakiś raport :D , porównanie znaczy . Może komuś się przyda . Aha - mam też N-kę na karty ( na TV w sypialni ) , ale to inna parafia , chociaż jakieś wnioski można wyciągnąć .
Marcin-Krak - 09-01-2009, 14:49

Ja, a raczej moi rodzice się skusili na promocję świąteczną w Cyfrze +. Ogólnie dostaliśmy pełno kanałów gratis, tylko teraz muszę pilnować kiedy się kończy poszczególny gratis i go anulować, żeby się gratis płatny nie stał ;)
Dekoder PVR HD z opcją nagrywania dostanę dopiero na przełomie luty-kwiecień :roll:

Jak na razie, to jestem zły, że liga ma przerwę - bo mam na razie za free canal sport - ale teraz w ogóle jest mało meczów puszczanych :P

Uwex - 09-01-2009, 19:10

Jeśli kupione przed świętami , to się nie martw - umowa na 13 miesięcy , a Canal+ za friko na 12 miesięcy ! :biggrin:
Marcin-Krak - 09-01-2009, 23:06

Uwex napisał/a:
a Canal+ za friko na 12 miesięcy ! :biggrin:

Canal + może - nie pamiętam szczerze napisawszy, ale np super kanał Orange jest chyba do marca, czy kwietnia - ciekawe czy dają jakieś info o tym, że trzeba zrezygnować bądź płacić :roll:

TPSA nie informowała o Neostradzie bodajże, to później buliła kary :doubt:

gulgulq - 10-01-2009, 06:36

chyba nie informuja - masz w umowie opisane które sa gratis i na ile miesiecy - później kasiora ;)
atsar - 10-01-2009, 10:42

a ja wlasnie rezygnuje z Canal + , mam go od 3 lat i niestety to co teraz sie u nich dzieje mi np nie odpowiada, odkad mam dekoder PVR HD. Moze po kolei co i jak. A wiec dekoder ten czesto i gesto sie wiesza, co jest bardzo irytujace, jesli chodzi o pakiety, to mialem pakiet prestizowy z full kanalami HD, placilem jakies 138zl razem z wynajmem dekodera ktory kosztowal mnie miesiecznie 15zl, nie bylo mozliwosci wykupienia go na stale, co poczatkowo mnie zdenerwowalo, dzis juz nie zaluje tej decyzji :twisted: , niestety od stycznia przyszlo ladne pisemko ze jako jestem ich wspanialym 3 letnim abonentem to od dzis place 178zl za calosc :ANAL: na szczescie rok rozliczeniowy dobiega konca wysylam pisemko z rezygnacja, poniewaz wczesniej nie dostalem informacji o tym ze placone 138zl to cena promocyjna. Niedawno sprawdzilem sobie Cyfrowy polsat oraz N-ke, polsat odpada na starcie z brak dekodera z mozliwoscia nagrywania, za N-ke full wypas po 6 miesiacach bede placil jakies 120zl z wszelkimi mozliwymi dodatkami, min pakiet HBO, HBO DIGITAL i pare innych. Porownujac C+ do N mamy prosty wniosek ze te 58 zl roznicy jest spowodowane brakiem programow C+, C+ sport, C+ film, na ktorych i owszem leca hity kinowe ale pozniej w ciagu miesiaca leca ich powtoreczki i tak w kolko prawie nic nowego, no moze nie prawie bo leca filmy ale o tematyce ktora akurat mi nie odpowiada. Dlatego te 58zl wole sobie przeznaczyc np na oryginalne plytki DVD z filmem :D ktory wiem ze w momencie zakupu staje sie moja wlasnoscia :rolleyes: to tak ode mnie :p acha na infolinie zeby sie dodzwonic czasem potrzeba min 30 min :rolleyes:
krzysio1972 - 10-01-2009, 12:34

W N tez czasem trzeba czekac i to sporo, ale jest nBOK przez internet. Ja tez mam N, tyle, ze ja zostawie tylko 3 platne (klutura, style i sport) za 48 pln (zostanie jako 4 info i rozrywka za free), a reszta kasy w miare potrzeby na VOD lub multipakiet w canalplus (tez niezla promocja). I lepiej zamawiac N przez internet lojalka jest tylko na rok.
gigant87 - 10-01-2009, 13:33

Wiecie coś nt ugody w sprawie obecności TVN na Cyfrowym Polsacie?
Czytałem, że od 1 stycznia ma nie być TVN na CP, jeśli na N nie będzie Polsatu...
Jeśli ktoś mało ogląda TV i zależy mu na kosztach proponuję:
http://telewizjanakarte.pl/

Uwex - 10-01-2009, 18:13

Z "N"-ką jest tak,że jeśli komuś zależy na kanałach sportowych ,to jest tego sportu mało !
A przy okazji tutaj można przeczytać wiele ciekawych informacji n.t. telewizji cyfrowych .TV cyfrowe

jaca71 - 10-01-2009, 19:29

gigant87 napisał/a:
Wiecie coś nt ugody w sprawie obecności TVN na Cyfrowym Polsacie?
Czytałem, że od 1 stycznia ma nie być TVN na CP, jeśli na N nie będzie Polsatu...

I ja stałem się szczęśliwym/nieszczęśliwym posiadaczem N-ki. Kablówka mnie zdenerwowała bo sobie taką cenę zażyczyli... Na razie wszystkie pakiety plus HBO, FilmBox i Cinemax na 2 miesiące za darmo. Co będzie dalej zobaczę co gdzie leci.

A wracając do pytania to mnie się wydaje że TVN się z Cyfrowego Polsatu nie wycofa. Nie ma koncesji ogólnopolskiej na nadawanie naziemne tak że każdy telewizor się dla nich liczy. Ale czy na pewno? To tylko moje zdanie.