OFF ROAD - PRZEZ KASZUBY NA HEL
koszmarek - 01-11-2008, 19:02
Gene napisał/a: | Plaskaczem nie przejedziecie. |
a tego to już nie doczytałam. Szkoda:(
Gene napisał/a: | nie wiem czy chce zabierac aparat |
Nawet taki jakiś malutki najmniejszy? bu szkoda No ale przynajmniej poczytamy.
Berni - 01-11-2008, 19:06
Hehe Gene mam kupowac kinetyka czy napęd na cztery nam wystarczy
Gene - 01-11-2008, 19:10
...mysle, ze wystarczy 4x4 i wyzej zawieszony samochod ale gdyby cos to ja mam i tasmy i kinetyka.
Berni - 01-11-2008, 19:15
Twoje taśmy i kinetyk moje dwie liny holownicze do 3,5 to Koszmarka możemy zaczepic jak się zdecyduje
Gene - 01-11-2008, 19:40
zaczepic mozemy... nawet moze szarpniemy... tylko boje sie, ze ...to moze byc koniec Galanta
Gene - 02-11-2008, 14:01
Mam mila wiadomosc. Istnieje spora szansa, ze nasza weekendowa eskapada zostanie opisana w magazynie Wyprawy 4x4. Rozmawialem z naczelnym i pomysl mu sie spodobal. Czeka na relacje i zdjecia.
Hell on Wheels robi sie coraz ciekawiej
Berni - 02-11-2008, 14:48
Coraz ciekawiej- potrzeba nam tylko chęci i polskiej złotej jesieni- chęci są jak tylko słoneczna jesień dopisze to będzie ekstra
Gene - 02-11-2008, 14:57
pytanie tylko ile aut pojedzie i jaka formule przyjac
zobaczymy jak sie sprawy potocza...
Berni - 02-11-2008, 15:07
Jakby z tego wyszedł większy zlocik albo chociaż średni to było by fajnie-na chwilę obecną wygląda to tak
1. Gene- Sport
2. Berni- Pajero
a dalej to może....czekamy na chętnych
Gene - 02-11-2008, 15:24
To jest tak, ze ja nie bardzo chce robic z tego ogolnodostepna impreze bo ani nie jestem formalnie przygotowany do organizacji ani nie chce aby zrobil sie z tego jakis zlot. Moze pojada jeszcze ze 2 auta z Warszawy - moi znajomi. Bardziej chodzi o pewna zajawke i przygode niz o ilosc.
Jesli bedzie wiecej chetnych trzeba bedzie rozpisac dla nich itinerery z trasa po Kaszubach i wypuszczac w pewnych odstepach. Bo jazda w kolumnie wiecej jak 5-ciu aut bedzie meczaca i mniej ciekawa. Co do etapu nadmorskiego to tam juz bedzie typowo rekreacyjna jazda. Dotarcie autem do jak najbardziej wysunietego w morze miejsca, odwiedzenie najwezszego miejsca polwyspu. Fokarium i tym podobne sobie chyba daruje bo tam bylem ze 3 razy. Chcialbym robic to co w duszy zagra a nie martwic sie jak spedzic dzien.
Berni - 02-11-2008, 15:30
Chcialbym robic to co w duszy zagra a nie martwic sie jak spedzic dzien
właściwie to jestem za, dobrze że ty masz plan`a - bo ja wybieram się zupełnie w ciemno ani trasy ani spania- kasa na paliwo w łapę i do przodu
Gene - 02-11-2008, 15:49
Oczywiscie jak ktos ma ochote to spokojnie moze z nami pojechac... tylko trzeba bedzie sie zastanowic czy jedziemy razem, czy kazdy sam troche sprobuje pojezdzic. Plan na sobote jest taki: wstac rano, sniadanko i w droge. Zwiedzamy nasza "Szwajcarie"na podstawie trasy z roadbooka. Troche zabawy w terenie ale przede wszystkim to impreza przyjacielsko-nawigacyjna. Nie przekraczamy przepisow i nie atakujemy miejsc, ktore moga okazac sie za trudne na rodzinny wypad. Potem wracamy do Kartuz i smigamy do Trojmiasta. Moze zahaczym o molo w Sopocie i port w Gdyni. Potem to smieszne miejsce w Rewie i dalej na polwysep...
p.s. Berni ile chcialbys wydac na noclegi? To tez wazne aby nie okazalo sie, ze mamy troche inna wizje wyjazdu. Ja chce miec w miare normalne zakwaterowanie, przyzwoity hotel nie koniecznie z pelnym wyzywieniem. Chcialbym poszukac fajnych knajpek, ktore o tej porze beda jeszcze serwowac dania z owocow morza. Przede wszystkim jednak chce odpoczac nad Baltykiem
Berni - 02-11-2008, 15:55
Gene jeżeli to nie będzie 6 gwiazdkowy szeraton hehe to powinienem dać radę.
Daj namiary na hotel w którym chcesz się zatrzymać to ocenie
pozatym jak pisałem 4 latka tam nie byłem cen nie znam jak na necie patrze to do 150 za dzień można chyba zanocować i to w niezłych warunkach - jak się znajdzie coś niżej to lepiej dla nas
Gene - 03-11-2008, 13:18
W Karuzach zatrzymamy sie w Goscincu Kaszubskim. Pani byla bardzo mila i serdecznie zapraszala do odwiedzenia okolicy.
http://www.goscinieckaszubski.pl/
co do noclegow na polwyspie lub nieopodal to mamy kilka propozycji. Jedna z nich to Jastrzebia Gora podpowiedziana nam przez Axera: http://www.polwysep.pl/faleza/
jednak w Jastrzebiej nie ma plazy a mi zalezy na otwartej duzej przestrzeni np jak w Kuznicach czy Juracie.
Tu mozna poszperac: http://www.polwysep.pl/sc...i?sh=lista&id=5
nam podeszly te miejscowki: Dom Pracy Twórczej PAN lub hotel Pod Orłem ale to jest sprawa otwarta.
Berni - 03-11-2008, 18:58
Gene jest ok zarówno gościniec jak i "dom pracy twórczej" cokolwiek to oznacza jak i pod orłem
jeżeli trzeba gdzieś przelac kasę to pisz jedziemy na 1000% -hotele spoko w naszym zasięgu -zdajemy się na Ciebie - do czwartku mam dostęp do netu - w czwartek 15. wyjeżdzam do Brzeska i sie się urywa tak że prześle ci mój numer na kom. na PW -chcę wyjechac z Brzeska koło 10.00.w piątek. jak minę Warszawe to jakiś obiadek i jeszcze nie wiem albo spotkamy się w Kartuzach albo jak wypadnie na oglądanie okolicy to może na trasie -ale to pewnie się jeszcze zdzwonimy- pozdrawiam
PS. Gdyby była koniecznośc rezerwacji to dla mnie 1 dwuosobowy proszę
|
|
|