[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Mokra podłoga od strony pasażera
misjonarz. - 19-12-2008, 18:39
winter1986 napisał/a: | mokro jest tylko przy samym fotelu | to jeszcze zobacz czy folia zabezpieczająca pod tapicerką drzwi. jeżeli jej nie ma lub jest podarta to może woda lecieć do wnętrza. brat tak miał w swoim aucie. po założeniu kawałka foli na wzór oryginalnej problem zniknął.
crazy1van - 12-01-2009, 17:14
Witam serdecznie,
Jakies pol roku temu kupilem Galanta z 98 roku i u mnie wystepowal identyczny problem. Usterka byla dosc trudna do zdiagnozowania ze wzgeldu na swoja nietypowosc. Ja bylem przekonany ze woda dostaje sie do auta z zatkanego odplywu z klimy. Jednak po rozebraniu tych elementow okazalo sie, ze woda saczyla sie spod bolca obok odplywu klimy, do ktorego przykreca sie ta czarna skrzynke z filtrem kabinowym za schowkiem. Zjawisko wystepowalo po opadach deszczu, lub gdy na aucie pojawiala sie rosa. Woda splywala po przedniej szybie, wpadala do podszybia, a pozniej nie wiadomo jak pewna jej czesc saczyla sie do srodka auta, wlasnie spod tego bolca. W moim przypadku wystarczylo to miejsce przesmarowac masa uszczelniajaca i problem jak narazie zniknal. Wyglada to na jakas fabryczna niedorobke. Bo o uszkodzenie mechaniczne w tym miejscu samochodu raczej trudno.
Mysle ze moj post pomoze w razwiazaniu problemu, powodzenia.
winter1986 - 14-01-2009, 21:49
crazy1van Dzięki wielkie za pomoc, jak tylko przyjdą cieplejsze dni sprawdzę czy to ten sam powód. Napiszę jak zlokalizuję miejsce którym woda dostaje się na podłogę. Ale niestety musi być co najmniej kilka stopni powyżej 0.
Bartek - 14-01-2009, 21:56
crazy1van, masz zatkany odpływ wody w słupkach...... teraz po zatkaniu ujścia przez ścianę grodziową woda spływa niżej do podłogi i tam musiała sobie znaleźć ujście...lub zbiera się w podłodze....
crazy1van - 15-01-2009, 12:11
Sprobuję się jeszcze przyjżeć tym odpływom w słupkach. Tyle że jak sprawdzalem którędy woda mi się dostaje do auta to lałem wodę głównie po środkowej części przedniej szyby, więc woda wpadała prosto do odpływu w podszybiu. Ten odływ jest na tyle duży, że napewno tam sie nic nie przytkało.
morosophem - 24-03-2009, 15:22
Looknij na nadkole. Mi w czasie deszczu koło pod wpływem siły odśrodkowej pompowało wodę do środka przez mikro otwór - rdzawą dziurkę w Vectrze.
wojtek1979 - 10-10-2009, 17:44
Kozik, Witam
Mam pytanie odnosnie wody w podłodze galanta.
pisałes na forum ze bitexem załatwiłes sprawe
Miałes jakies widoczne dziury czy połozyłes bitex na całą podloge?
Ja mam ten problem w swoim aucie i szukam pomocy.
A niejest to wina zapchanych otworów wylotowych wody z podszybia pod schowkiem niewidze zadnych sladow wody tylko kurz, wiec mysle ze to podłoga jest jakas nieszczelna.
Pozdrawiam.
Anonymous - 28-02-2010, 15:58
Witam.
U mnie woda została po zimie.
Wchodzi się w butach ze śniegiem do środka i woda się odkłada.
Czy jest w podłodze jakiś odpływ cy cuś?
Z ciekawości podniosłem podłogę (wykręcając fotel wcześniej) i mam sporo rudej, a podłoga cała mokra.
Jak już wcześniej napisałem, woda została naniesiona wcześniej na butach.
Jest tam jakiś otwór, aby woda nie stała?
Pzdr
robertdg - 28-02-2010, 17:13
AnoniM79, są gumowe korki odpływowe w podłodze, musiałbys je wyciagnąć.
bieniak - 19-03-2010, 14:02
hmmm u mnie woda dostaje się z podszybia czyli mam zapchany odpływ po stronie pasażera tylko gdzie on dokładnie jest może mi ktoś powiedzieć??? co trzeba rozebrać. zauważyłem to dziś po myciu samochodu
robertdg - 19-03-2010, 19:21
bieniak, rozbierz plastykowe podszybie, sciagasz ramiona wycieraczek i wyciagasz pare kołków, chyba jakies wkrety, sciagasz plastykowe podszybie i tam w srodku sa odpływy, dostep nie jest latwy, ale moze jakos dasz rade jak sie pogimnastykujesz
bieniak - 19-03-2010, 19:24
no to w niedziele sie pogimnastykuje:):)
motke - 12-04-2010, 19:48
witam.
ktoś rozwiązał ten problem?
bieniak - 12-04-2010, 22:00
u mnie było nieco gorzej bo woda naginała do środka przez gumę w której idą kable do przednich prawych drzwi źle włożona była ale po zniwelowaniu tego niestety był także jeszcze jeden wyciek na przedniej szybie na samym rogu u góry był niewielki przeciek i tak sobie leciało słupkiem na dół. zaklejone klejem do szyb i jest oki:)
Owczar - 18-05-2010, 21:37
U mnie z obu stron po deszczu jest mokro. Gdzie szukać przyczyny? Gdzie są odpływy słupków?
|
|
|