[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Dywaniki gumowe do galanta
tommyc1 - 03-11-2008, 14:32
a ja nie lubie gumowych-oblesnie wygladaja i wcale nie sa latwiejsze w utrzymaniu czystosci w okresie jesienno-zimowym niz te miekkie dywaniki, a estetycznie duzo gorsze
ja rozumiem, jak ktos w kaloszach z pola wraca to gumiaste sa dobre, ale w normalnym uzytkowaniu...od wielu lat jezdze i poza polonezem nigdzie takich nie uzywalem i nie czulem potrzeby:)
Juiceman - 03-11-2008, 16:19
Ja mialem takie w pugu 405 i Carismie obecnie - sa zajefajne :)Sprawdzają się teraz pogoda jest taka ze jest dużo błota poźniej będzie chlapa, jednak te rynienki trzymają ten cały syf.
Anonymous - 03-11-2008, 18:53
Juiceman napisał/a: | a mialem takie w pugu 405 i Carismie obecnie - sa zajefajne :)Sprawdzają się teraz pogoda jest taka ze jest dużo błota poźniej będzie chlapa, jednak te rynienki trzymają ten cały syf. |
Też mi się tak wydaje i dla tego kombinuję coby welurowych nie zniszczyć.....
Widziałem na Allegro rynienki, i podobno koleś robi pod auto. Koszt ok 60zł za komplet.
Link do aukcji
A tak na marginesie to czy porównywał ktoś dywany z CARI? bo sa na allegro dedykowane i jeżeli pasują to czemu nie...
Link to dywanów Cari
JimBest - 03-11-2008, 19:10
Forest_Taft napisał/a: |
Widziałem na Allegro rynienki, i podobno koleś robi pod auto. Koszt ok 60zł za komplet.
Link do aukcji | te dywaniki na 100 % nie pasują - chyba że zdjęcie przykładowe i koleś robi na podesłany wzór.
Forest_Taft napisał/a: |
A tak na marginesie to czy porównywał ktoś dywany z CARI? bo sa na allegro dedykowane i jeżeli pasują to czemu nie...
Link to dywanów Cari | te z CARI niestety również nie.
Pozdrawiam,
Anonymous - 05-11-2008, 05:05
JimBest napisał/a: | Forest_Taft napisał/a:
Link do aukcji
te dywaniki na 100 % nie pasują - chyba że zdjęcie przykładowe i koleś robi na podesłany wzór. |
Podobno trzeba mu tylko markę model i rok podesłać, a on robi na wzór.
mudzin - 05-11-2008, 21:15
w serwisie mi powiedzieli ze nie mieli jeszcze nigdy takich dywanikow i ze cena bedzie kosmiczna.
jak ktos znajdzie jakies rozsadne dywaniki to prosze o informacje.
kkriss - 08-10-2011, 21:34
hej temat trochę stary, ale ze względu, iż plucha się zbliża warto chyba odświeżyć. Sam zastanawiam się już chyba nad dywanikami gumowymi od 2 tygodni i nic sensownego nie mogę znaleźć.
W sumie nie chcę wydawać kasy na coś co nie będzie pasowało, lub będzie jakie takie.
Ma ktoś już jakieś dobre pomysły na dywaniki które dobrze pasują?
SPIDER-ek - 08-10-2011, 21:49
Przyłączam się do pytania, podobnie szukam od miesiąca jakiś konkretnych dywaników na zimę gumowych i nic nie ma.
SirSinner - 08-10-2011, 22:21
Ja mam te (jeśli dobrze pamiętam): http://allegro.pl/dywanik...1818353466.html
Ten od kierowcy trzeba lekko naciąć, żeby dobrze się pod ,,ogranicznikiem" pod gazem układał. Ale tak reszta OK.
radek79 - 08-10-2011, 23:19
i trzeba dodać że na początku nie źle śmierdzą chińszczyzną
jAZZMAN - 09-10-2011, 23:33
Jak to ja te dywaniki zwę "Kuwety" trzymają syf, ale o to chodzi. Owy syf nie wydostaje się do podłogi i nie gnije, no chyba, że ktoś zapuści temat i mu się przeleje.
Osobiście nie widzę problemu aby jesienią i zimą wylać syf z kuwety od czasu do czasu. Nauczony doświadczeniem wiem, że suszenie tapicerki czy podłogi zimą czy jesienią jest prawie niewykonalne.
Wpadłem na pomysł.... Może więcej osób podchwyci i zrobimy forumową akcję??
Po drodze do pracy mijam fabrykę dywaników . http://www.polgum.com.pl/
Niestety jak jadę rano to mają jeszcze nieczynne a jak wracam to już ich nie ma... Ale mniejsza o większość.
Nie wiem na ile uniwersalne dywaniki tej firmy leżą w Galancie. Jeśli zgłosi się spora ilość chętnych do zakupu osób to mogę pojechać i wynegocjować aby wyłożyć dywaniki w samochodzie a następnie strzelić im fotkę. Jak podpasuje to zrobimy ściepę forumową i będziemy zbijać cenę - Taka jet moja koncepcja
Torp12 - 09-10-2011, 23:57
jAZZMAN piszesz jakos dziwnie ale rozumiem ze chodzi Ci oto aby zrobili dywaniki pod wymiar go galow?:) Jak tak to ja jestem mega za i powiem Ci ze napewno sporo osob bedzie za bo uniwersalne nie pokrywaja dobrze na przy fotelach.
Takze jak mozesz to podjedz do nich jak najszybciej i spytaj za ile by chcieli ogarnac temat a klienci sie znajda a zima za rogiem wiec nie ma co zwlekac;)
jAZZMAN - 10-10-2011, 00:06
Mniej więcej
Jak wspomniałem nie wiem jak leżą oryginalne więc najpierw trzeba by sprawdzić, gdyż jeśli leżą dobrze to można by złożyć większe zamówienie i się potargować. A jeżeli byłyby kiepsko dopasowane to może zasugerować jakiś własny forumowy projekt (może nawet z logiem Mitsumaniaków)? Nie wiem czy to nie jest zbyt abstrakcyjny pomysł.
Nim jednak wybiorę się do fabryki chciałbym choć w przybliżeniu wiedzieć ile jest chętnych osób gdyż zapewne od tego będzie uzależniona cena.
SirSinner - 10-10-2011, 00:41
radek79 napisał/a: | i trzeba dodać że na początku nie źle śmierdzą chińszczyzną |
Z tego co pamiętam to chyba nie było tak źle, a kupowałem w zeszłym roku.
jAZZMAN napisał/a: | Nie wiem na ile uniwersalne dywaniki tej firmy leżą w Galancie. Jeśli zgłosi się spora ilość chętnych do zakupu osób to mogę pojechać i wynegocjować aby wyłożyć dywaniki w samochodzie a następnie strzelić im fotkę. Jak podpasuje to zrobimy ściepę forumową i będziemy zbijać cenę - Taka jet moja koncepcja |
Tylko po co, jak te są prawie idealnie dopasowane?
kkriss - 10-10-2011, 04:26
"prawie" robi dużą różnicę, ja bym wolał idealnie dopasowane tak jak te
tylko ważne aby były z rantami przynajmniej 3 cm.
Kwestia jeszcze czasu, bo dywaniki potrzebne na za około miesiąc. Ale świetnie jakby były takie idealne.
|
|
|