Carisma - Techniczne - odpala po kilku sekundach
Anonymous - 13-11-2008, 07:50
Nawet jak kontrolka świec gaśnie?
P.s. Dzisiaj odpaliłem za pierwszym razem
lesmen - 13-11-2008, 08:07
Kontrolka Ci gaśnie bo pozostałe świece się nagrzewają. Jeśli żadną świece by Ci nie grzało to wątpię żeby Ci w ogóle rano odpalał. Pewnie nie grzeje tylko na jedną świece.
rasiak1980 - 13-11-2008, 08:35
można się tak długo kłócić, myślę że jakby była któraś z świec uszkodzona to samochód puszczał by chmurkę dymu zanim by odpalił, podejrzewam że paliwo się cofa spróbuj po paru-dniowym postoju kiedy będziesz prawie pewny że powinien mieć problem z odpaleniem pod pompować go pompką do odpowietrzania, aż na niej wyczujesz delikatny opór wtedy poproś kogoś żeby zakręcił i dalej pompuj pompką jak łatwiej zaskoczy to na 90% masz problem z zapowietrzonym układem
Werwolf - 13-11-2008, 19:20
Jeżeli chodzi o świece żarowe to jak założysz nieodpowiednie (zdaje się, że chodzi o ciepłotę, czy coś takiego) to efekt będzie taki, że odpalanie będzie utrudnione - ale to wychodzi przy niskich temperaturach niestety.
Kable do świec (przynajmniej u mnie) są w peszlach, więc ich uszkodzenie jest trudne, zresztą zawsze można wykręcić świece i sprawdzić ich działanie na zewnątrz silnika.
Luzy z tego co pamiętam mają być: ssanie 0.2mm (ja miałem 0.0mm) wydech 0.4mm.
Reasumując ja zacząłbym od świec, potem luzy, na końcu zawór zwrotny przed pompą.
Werwolf
robo_k - 14-11-2008, 07:46
Miałem ostatnio identyczny problem i po wymianie świec wszystko OK
Anonymous - 27-11-2008, 08:14
Podsumowując temat uprzejmie informuję, że po wymianie dwóch niedziałających świec żarowych (NGK D-Power 25) samochód pali na dotyk
fus8 - 27-11-2008, 08:38
czytam i czytam bo również utrudniony jest rozruch w moim miśku..
jestem po wymianie baterii i kompletu świec ngk d-power i niestety poprawy niema ..
pali dość ciężko,, nie to co latem aj.
obecnie stosuję taką zasadę grzeję swiece 2 razy i dodaje gazu w momencie krecenia .. jakoś daje rade narazie
Anonymous - 27-11-2008, 18:58
witam. dawno mnie nie było ale mam nową teorie jesli chodzi o zapalanie po kilku sekundach mysle ze to moze byc wina uszkodzonej kostki w stacyjce!! co wy na to???
|
|
|